Volg mij:
(Zoete) Baksels

Mini pavlova met lemon curd (schuimbakjes met lemon curd)

Mini pavlova met lemon curd

Op zoek naar een lekkere zoete lekkernij voor tijdens Pasen? Kijk niet verder! Deze mini pavlova met lemon curd of op z’n Nederlands, schuimbakjes met lemon curd zijn namelijk niet alleen een lust voor het oog…

… ze zijn ook nog eens heel erg lekker en doen het uiteraard goed op tafel bij het ontbijt, lunch of de brunch tijdens Pasen. Overigens ook als het geen Pasen is, daar niet van, maar omdat ze lijken op eitjes en Pasen weer voor de deur staat vind ik het wel een toepasselijk recept.

Wat is het verschil tussen pavlova en schuimpjes?

Ik ben echt dol op schuimpjes en pavlova lijkt op een schuimpje maar er zit iets verschil in de receptuur. Eigenlijk maar één verschil namelijk de toevoeging van maizena bij pavlova. De rest van de receptuur (eiwit en suiker) is gelijk. Door het toevoegen van maizena krijg je in tegenstelling tot een schuimpje een zachte, iets taaie, marshmallowachtige binnenkant. De buitenkant blijft overigens lekker knapperig. Dat maakt pavlova, voor mij althans, nog net even lekkerder dan een schuimpje.

schuimbakjes met lemon curd

Mini pavlova met lemon curd

Overigens wordt het helemaal lekker als je pavlova combineert met lemon curd, hemels! Een knapperige mini pavlova, een iets taaie, zachte binnenkant en dan de zoete, frisse smaak van lemon curd. Krijg je al trek 😉 ? Lemon curd kun je trouwens prima zelf maken, het recept voor lemon curd staat op mijn blog. Voor dit recept heb je maar een paar eetlepels lemon curd nodig waardoor je nog lekker wat overhoudt voor door de yoghurt bijvoorbeeld of maak er eens lemon curd ijs mee of lemon curd macarons, ook heel lekker. Voor de afwisseling kun je trouwens ook kiezen voor lime curd, net even wat anders 😉 .

Het recept voor pavlova is een redelijk “vast” recept. Je gebruik namelijk altijd 4 eiwitten, 125 gram poedersuiker, 125 kristalsuiker en 10 gram maizena. Vrijwel elk recept wat je hiervoor kunt vinden heeft deze verhouding of een meervoud hiervan. Je kunt het recept daardoor ook prima verdubbelen of halveren indien nodig, handig.

Mini pavlova met lemon curd


Het recept voor mini pavlova met lemon curd:

Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding:1½-2 uur | Totale tijd: ca. 2 uur
Hoeveelheid: ca. 14-18 bakjes (afhankelijk van hoe groot je ze maakt)

Wat heb je nodig voor mini pavlova met lemon curd (ingrediënten):

  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 4 eiwitten
  • 10 gram maizena
  • lemon curd 

Extra: spuitzak om bakjes met te kunnen spuiten. Gebruik een ruim spuitmondje eventueel met of zonder kartels (net wat je zelf mooier vindt).

Hoe maak je mini pavlova met lemon curd:

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  2. Klop het eiwit bijna stijf en voeg dan de kristalsuiker toe. Klop het eiwit vervolgens helemaal stijf.
  3. Meng de poedersuiker en de maizena door elkaar en schep dit voorzichtig door het eiwit.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en vul de spuitzak met het eiwit.
  5. Spuit vervolgens de bakjes op het bakpapier. Spuit eerst een dicht rondje en daarna de “wanden” van het bakje erop.
  6. Zet de bakplaat met bakjes in de oven en bak de mini pavlova’s in ca. 1½-2 uur en laat ze vervolgens afkoelen.
  7. Als de bakjes helemaal zijn afgekoeld vul je ze met ongeveer een halve eetlepel lemon curd per bakje. Eet smakelijk en fijn Pasen!

Mini pavlova met lemon curd

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

10 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Wat een schatjes! Echt leuk zijn ze 🙂

    19 maart 2018 at 07:36
  • Beantwoorden Marijke

    Wauw wat zien deze kleine beauty’s er mooi uit zeg!!

    19 maart 2018 at 12:07
  • Beantwoorden Cyrille

    Hoe lang kan ik ze zonder de lemon curd bewaren?

    27 maart 2018 at 18:29
    • Beantwoorden Eef

      De mini pavlova blijven ongeveer een dag, maximaal 2 goed

      3 april 2018 at 11:13
  • Beantwoorden Rowan

    Ohh wat zijn deze schattig zeg! Bijna zonde om op te eten!

    13 april 2018 at 10:54
  • Beantwoorden Jeanine

    Wat een leuk recept! Hoe groot maak je de bakjes ongeveer?

    21 april 2019 at 19:13
  • Beantwoorden Eef

    Ongeveer een centimeter of 8 heb ik ze gemaakt 🙂

    24 april 2019 at 12:36
  • Laat een reactie achter