Lemon curd macarons. Een geweldige combinatie van zacht zoet, fris, knapperig en waanzinnig lekker. Zien ze er niet heerlijk zomers uit deze lemon curd macarons? Ze zijn net kleine zonnetjes, zo geel zijn ze haha 😉 .
Ik was ietsje uitgeschoten met de gele kleurstof toen ik deze lemon curd macarons ging maken. Er lag een felgekleurde citroen naast en dat was mijn indicatie. Ach, zo lekker knalgeel vind ik ze eigenlijk ook best leuk. Het is direct duidelijk over welke smaak macarons we het hebben toch 😉 .
Macarons met lemon curd
Al eerder heb ik je het basisrecept voor macarons gegeven met hierin een aantal tips waar je echt even op moet letten als je macarons gaat maken. Ze zijn wat lastiger om te maken dan een cake of zandkoekjes maar oefening baart kunst en dat gaat zeker op voor macarons. Deze lemon curd macarons zijn een lekkere, frisse, zacht zoete afwisseling op dit basis recept. In dit recept gebruik ik namelijk lemon curd als vulling voor de macarons. Het recept voor lemon curd kun je overigens ook op mijn blog vinden en je hebt maar een paar lepeltjes lemon curd nodig voor dit recept. Je hebt dus wat over en dat is alleen maar fijn. Lemon curd is namelijk lekker om zo van te snoepen maar ook heerlijk in de yoghurt bijvoorbeeld of je maakt er deze toetjes met lemon curd mee.

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 150 gram poedersuiker
- 80 gram amandelmeel
- 50 gram fijne suiker
- 2 eiwitten (op kamertemperatuur)
- 1 recept lemon curd
- snuf zout
- gele kleurstof
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Neem een schone kom en klop het eiwit net niet helemaal stijf. Voeg het zout en de fijne suiker toe en klop de eiwitten dan helemaal stijf.
- Neem de poedersuiker en de amandelmeel en zeef dit. Schep het daarna voorzichtig door het eiwit en voeg tegelijkertijd de gele kleurstof toe. Wanneer het beslag licht gaat glazen is deze klaar.
- Teken kleine rondjes op bakpapier af zodat je straks allemaal macarons van dezelfde grootte kunt maken. Gebruik eventueel een dop of klein borrelglaasje om de rondjes af te tekenen.
- Leg het bakpapier op een ovenplaat en vul een spuitzak met het beslag. Spuit de macarons op het bakpapier tot het beslag op is. Doe dit eventueel in twee delen indien nodig.
- Leg een handdoek neer en sla hier een paar keer met de bakplaat op. Op deze manier gaan eventuele luchtbelletjes uit de macarons.
- Laat nu de macarons ongeveer 20 tot 30 minuten opstijven. Je moet met je vinger over de macaron kunnen gaan zonder dat het beslag aan je vingers plakt.
- Verwarm de oven voor op 140 graden boven- en onderwarmte en bak daarna de macarons in ca. 20 minuten af. Laat ze daarna volledig afkoelen.
- Zodra ze volledig zijn afgekoeld zoek je de macarons die het beste bij elkaar passen en verdeel je op één kant een beetje lemon curd. Plak de andere kant er voorzichtig op en herhaal tot alle macarons aan elkaar zitten met een laagje lemon curd. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Sandra says:
Ze zijn echt prachtig Eef, lekker zonnig zien ze eruit 🙂 homemade lemon curd is al te lekker maar als je het dan ook nog op een macaron smeert… Hemels!
Eef says:
Jaaaa echt wel 😉
Kathleen De Wachter says:
Hallo ik heb ze ook gemaakt en ze zijn voor de eerste keer vrij goed gelukt vind ik zelf . Maar nu zijn er toch die beetje hol zijn vanbinnen …hoe komt dit?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Kathleen, dit gebeurt over het algemeen wanneer het eiwit overklopt is. Dat gebeurt vaak wanneer het amandelmeel en de kleurstof er doorheen wordt gedaan, dit moet je heel rustig met een spatel of pannenlikker in 8tjes erdoorheen scheppen zodat je de luchtigheid er niet uit haalt. Ik hoop dat je hier wat aan hebt! 🙂
Kathleen says:
Bedankt alvast ik probeer het zeker nog eens .
Sandra says:
Ze zijn echt prachtig Eef, lekker zonnig zien ze eruit 🙂 homemade lemon curd is al te lekker maar als je het dan ook nog op een macaron smeert… Hemels!
Anne-Marie says:
Mmmm. Macarons: top: Lemoncurd: top! Ben heel benieuwd hoe dit smaakt,vast heerlijk!
Eef says:
Zeker heerlijk, ze waren zo op 😉
Anne-Marie says:
Mmmm. Macarons: top: Lemoncurd: top! Ben heel benieuwd hoe dit smaakt,vast heerlijk!
Lianne says:
Oeh! Ze zijn prachtig, ik ga macarons ook op m’n baklijstje zetten. 🙂
Eef says:
Doen! Is verslavend leuk 🙂
Lianne says:
Oeh! Ze zijn prachtig, ik ga macarons ook op m’n baklijstje zetten. 🙂
Petra says:
Mag ik vragen wat voor kleurstof je gebruikt een vloeistof of een poeder?
Eef says:
Ik werk het liefst met een vloeistof 🙂
Petra says:
Mag ik vragen wat voor kleurstof je gebruikt een vloeistof of een poeder?
Eef says:
Ik werk het liefst met een vloeistof 🙂
Anne says:
Hoi!
Ik heb een beetje een vreemde vraag.. Ik heb het recept geprobeerd en alles ging prima. Alleen zie ik nu naderhand dat de afdruk van de cirkels die ik op het bakpapier getekend heb, op de macarons staat! ???? Ik heb een gewone balpen gebruikt. Hoe teken jij de cirkels?
Eef says:
Hahaha heb ik ook hoor, ik gebruik meestal potlood. Wat ik nu doe is de rondjes maken en dan het bakpapier omdraaien, dan zie je de rondjes wel, maar geeft de balpen of potlood niet af 😉