Frambozen macarons recept

Frambozen macarons basisrecept

Frambozen macarons oftewel roze macarons met een vulling van botercrème en framboos. Deze Franse lekkernij is echt het proberen waard om eens te maken en het is lang niet zo ingewikkeld om ze te maken als je wellicht zou denken.

Veel mensen denken dat het maken van macarons waanzinnig moeilijk is en eerlijk: heel makkelijk is het niet maar waanzinnig moeilijk ook zeker niet. Wanneer je macarons gaat maken zijn er een aantal belangrijke stappen in het recept waarbij het fout kan gaan en deze ga ik je punt voor punt toelichten.

Wat zijn macarons?

Om te beginnen bij het begin. Wat zijn macarons? Macarons zijn 2 kleine luchtige koekjes die aan elkaar geplakt zijn met een vulling. Ze zijn herkenbaar door een gladde eischaal-achtige bovenkant en een ribbelige bodem (ook wel voetje genoemd). Het beslag bestaat uit opgeklopt eiwit, amandelmeel en (poeder)suiker. Daarnaast kun je nog kleurstof toevoegen zoals ik bij deze frambozen macarons hebben gedaan om ze roze te maken. De vulling kan bestaan uit botercrème, jam, curd, chocopasta, ganache… eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of het kan een vulling zijn voor je macarons. Voor deze frambozen macarons heb ik gekozen voor een botercrème met framboos.

Waar moet je op letten als je macarons maakt?

✓ Eiwit stijf kloppen: eiwit stijf kloppen doe je het beste in een vetvrije kom met een niet al te vers ei op kamertemperatuur. Klop de eiwit tot deze stijf is en blijf niet te lang doorkloppen.
✓ Eigenlijk doe ik dit nooit maar voor macarons moet het echt: zeef het amandelmeel en de poedersuiker. Stukjes of kleine brokjes horen namelijk niet in een macaron.
Neem de tijd. Wanneer je in het recept het opgeklopte eiwit combineert met het amandelmeel en de poedersuiker moet je deze rustig door elkaar spatelen. Hier kan namelijk alles mis gaan. Dit klinkt misschien eng maar zodra je de tijd ervoor neemt komt het zeker goed.
✓ Tot slot: ken je oven. Wanneer ik de macarons voor 20 minuten bak op 140 graden worden ze bij mij perfect. Elke oven is anders en de baktijd bij macarons neemt nou eenmaal erg nauw. Probeer desnoods eerst 1 macaron en kijk hoe deze eruit komt. Is de onderkant verkleurd? Dan zou je de temperatuur iets lager kunnen zetten. Is de macaron van binnen nog niet gaar? Dan zet je de temperatuur iets hoger of verleng je de baktijd.

Verder is het een kwestie van: doen! Gewoon proberen en mocht er iets mis gaan? Rome is ook niet op een dag gebouwd en soms is ergens mee aan de slag gaan de best leermethode. Het heeft mij ook even tijd gekost om onderstaand recept zo te krijgen dat de macarons perfect zijn. De ene keer een beetje meer poedersuiker, dan meer amandelmeel en nu uiteindelijk is dit basisrecept echt de perfecte basis om deze heerlijke frambozen macarons mee te maken.

Tip! Om macarons te maken welke allemaal dezelfde grootte hebben teken je op een bakpapier rondjes af. Je kunt hiervoor ook zo’n handige macarons bakmat gebruiken.

Frambozen macarons recept

Frambozen macarons recept

Frambozen macarons basisrecept

Een heerlijk basisrecept voor Franse frambozen macarons.
4.35 van 123 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 20 stuks (ongeveer)

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de macarons
  • 150 gram poedersuiker
  • 80 gram amandelmeel
  • 50 gram fijne suiker
  • 2 eiwitten (op kamertemperatuur (van middel eieren))
  • snuf zout
  • kleurstof  (rood of roze)
Voor de botercrème
  • 125 gram roomboter (ongezouten en op kamertemperatuur)
  • 60 gram frambozen (verse of uit de vriezer - ontdooid)
  • 30 gram poedersuiker

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Klop het eiwit stijf en voeg er, zodra het eiwit bijna helemaal stijf is, een snufje zout en de fijne suiker aan toe. Mix tot de eiwitten helemaal stijf zijn.
  • Zeef de poedersuiker en amandelmeel door een fijne zeef en voeg dit toe aan het eiwit samen met de kleurstof. Spatel dit voorzichtig om tot een glad beslag dat licht begint te glanzen. Spatel je te lang door dan wordt de binnenkant van de macaron hol of breekt de bovenkant. Spatel je te kort dan krijg je geen gladde bovenkant of geen voetje aan de macaron.
  • Teken kleine rondjes op bakpapier af, dan kun je de macarons straks makkelijker in een gelijke vorm spuiten. Gebruik eventueel een dop of smal borrelglaasje om de rondjes af te tekenen.
  • Leg het bakpapier alvast op een ovenplaat (je wilt straks niet de macarons moeten verplaatsen) en vul een spuitzak met het beslag. Spuit de macarons op het bakpapier tot het beslag op is. Doe dit eventueel in twee delen indien nodig. Neem een handdoek en laat hier de bakplaat een paar keer op "vallen" zodat overtollige luchtbelletjes uit de macarons gaan.
  • Laat nu de macarons ongeveer 20 tot 30 minuten opstijven (mag ook iets langer). Je moet met je vinger over de macaron kunnen gaan zonder dat het beslag aan je vingers plakt.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 140 graden boven- en onderwarmte en bak daarna de macarons in 20 minuten af. Laat ze daarna volledig afkoelen en je zou ze makkelijk van het bakpapier af moeten krijgen. Plakken ze nog? Dan zijn je macarons niet gaar en moeten ze nog even langer de oven in.
  • Terwijl de macarons in de oven staan of aan het afkoelen zijn maak je de botercrème. Hiervoor klop je de boter ongeveer 5 minuten lang op met een garde of keukenmachine tot hij wittig van kleur is. Druk de frambozen door een zeef en doe het vocht wat er vanaf komt bij de boter samen met de poedersuiker. Meng door elkaar tot een gladde botercrème.
  • Pak vervolgens een macaron en spuit met een spuitzak een beetje frambozen botercrème erop en druk het andere deel van de macaron er voorzichtig op. Herhaal tot alle macarons aan elkaar zitten door een beetje botercrème. Eet smakelijk!

handig om te weten:

De macarons kun je ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 115kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 1g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 3g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Frambozen macarons recept

138 reacties op “Frambozen macarons basisrecept

      • Bij ons liep het iets minder goed af. De macarons wilden maar niet opstijven. En de botercème zag eruit als bebloede hersens. We hebben toch echt het recept gevolgd. Voor ons wordt het eens maar nooit meer. Gelukkig hadden we nog koekjes in de kast liggen…

        • Wat jammer! Zo te horen is je botercreme in de schift geraakt en de macarons opstijven begrijp ik niet helemaal? Heb je ze even buiten de koelkast laten staan? Als het erg warm is in huis is het sowieso vaak lastiger dus misschien even proberen als de temperaturen weer iets normaler zijn?

        • De botercreme wou van mij ook maar niet lukken, na enkele pogingen ben ik wat beginnen opzoeken op Google. Ik las dat je uw pot met geschifte botercreme in de gootsteen moest zetten met warm water en roeren met een garde. Na enkele seconden had ik een mooie botercreme!

        • Dag allemaal,

          Ik ben nu ah maken. Ze stijven zeer mooi op, maar ze hebben geen gladde bovenkant. Ik denk dat de eieren te klein waren. Ben nog zeer benieuwd hoe de binnenkant wordt. ????????

      • 3 sterren
        Hallo,

        Ik ben ze net aan het bakken, alleen zitten ze al 10 minuten langer in de oven en nog steeds niet gaat.
        Enig idee hoe dat kan?

        Groetjes Sanne

        • Dat is heel lastig om zo te zeggen zonder dat ik weet wat je precies hebt gedaan en hoe je oven is ingesteld. Ik neem aan dat je gewoon boven en onderwarmte hebt gebruikt of toch misschien hete lucht?

          • Michèlle says:

            Hi Eef,
            Ze zien er heerlijk uit! Ik ga je basisrecept vanmiddag maken en vul ze dan met bosbessencurd die ik al heb gemaakt ????

            Korte vraag: is dit recept voor 20 hele (dubbele) macarons of voor 20 halfjes? Hoeveel “complete” koekjes haal ik eruit?

            En gebruik je hetelucht warmte of boven en onder warmte op 140 graden?

          • Voor hele macarons en ik gebruik altijd boven en onderwarmte tenzij anders vermeld 🙂

    • 5 sterren
      Vandaag voor de 2e keer de macarons gemaakt, super recept en niet zo moeilijk.
      Dese keer met vanille botercreme als vulling????????.

    • 3 sterren
      Voor de eerste keer macarons gebakken, nauwkeurig afgemeten en veel videos gekeken over hoe je ze het beste kunt maken, het is gelukt! Maar inplaats van amandelmeel heb ik fijn gemaalde amandelen gebruikt, maar de macarons smaken erg naar amandelen, enig idee hoe ik dit kan verhelpen de volgende keer?

      • Wat leuk om te lezen. Gebruik de volgende keer eens gewoon amandelmeel zoals aangegeven in het recept. Dat zal de smaak én textuur zeker ten goede komen 🙂

    • Ik zou graag zien waar in de oven je bakplaat moet plaatsen kan dat nergens terug vinden en als beginnend bakkertje hahaha wel zo handig om te weten.
      Ga het wel ff uit proberen
      Mary wilms

      • 4 sterren
        Vandaag voor het eerst geprobeerd, en goed gelukt! Moet nog wat oefenen om de bovenkant mooi glad te krijgen.. Heb je daar tips voor?

        • Wat leuk om te lezen! Een mooi glad beslag maken en ze echt even laten ‘opstijven’ aan de lucht de luchtbellen eruit slaan. Oefening baart kunst in het geval van macarons, echt even een dingetje om in de vingers te krijgen 😉

  • Hartstikke lekker! Ik heb ze net uitgeprobeerd en ze zien er super mooi uit. Ik vind het ook fijn dat er niet zo vel suiker zit in de botercreme, bedankt!

  • Hartstikke lekker! Ik heb ze net uitgeprobeerd en ze zien er super mooi uit. Ik vind het ook fijn dat er niet zo vel suiker zit in de botercreme, bedankt!

  • Ik wil al heel lang macarons maken, wilt alleen nog niet zo lukken maar oefening baart kunst…:-).Mag ik vragen wat voor kleurstof het beste is om te gebruiken voor de macarons.

    • Hi Vera, klopt, macarons maken moet je echt even oefenen maar als het lukt… zo leuk én lekker. Voor deze macarons heb ik vloeibare (waterachtige) kleurstof gebruikt. Een paar druppeltjes is al voldoende maar ik heb voor een ander recept ook gewoon cacaopoeder gebruikt (werkt ook prima) en gel-achtige kleuring en ook dat werkte prima. Zo lang het maar een heel klein beetje is wat je gebruikt aan kleurstof kun je vrijwel alle soorten gebruiken. Succes!

  • Ik wil al heel lang macarons maken, wilt alleen nog niet zo lukken maar oefening baart kunst…:-).Mag ik vragen wat voor kleurstof het beste is om te gebruiken voor de macarons.

    • Hi Vera, klopt, macarons maken moet je echt even oefenen maar als het lukt… zo leuk én lekker. Voor deze macarons heb ik vloeibare (waterachtige) kleurstof gebruikt. Een paar druppeltjes is al voldoende maar ik heb voor een ander recept ook gewoon cacaopoeder gebruikt (werkt ook prima) en gel-achtige kleuring en ook dat werkte prima. Zo lang het maar een heel klein beetje is wat je gebruikt aan kleurstof kun je vrijwel alle soorten gebruiken. Succes!

  • Net geprobeerd om deze macarons te maken.. helaas ging het al mis op het punt dat de eiwit bijna stijf was en de suiker werd toegevoed. Het werd ineens weer slap. Heb het 2x geprobeerd en beide keren gebeurde het.
    Ben er nu mee gestopt.
    Wat kan ik voor de volgende keer veranderen?
    Of hoorde het zo ?
    Gr Sanne

  • Net geprobeerd om deze macarons te maken.. helaas ging het al mis op het punt dat de eiwit bijna stijf was en de suiker werd toegevoed. Het werd ineens weer slap. Heb het 2x geprobeerd en beide keren gebeurde het.
    Ben er nu mee gestopt.
    Wat kan ik voor de volgende keer veranderen?
    Of hoorde het zo ?
    Gr Sanne

  • Hoi Eef!

    De macarons zijn echt heerlijk!! Alleen een beetje hard…heb ze te lang in ze oven gedaan? Of ben ik gewoon te kritisch 😉 en vergelijk ik ze teveel met die van de proofs?

    Gr lisanne

    • Ja en nee 😉 Vers zijn ze wat harder. Doe ze een dagje in de koeling en de volgende dag zijn ze wat zachter, taaier. Zo vers als je ze eet wanneer je ze zelf maakt, eet je natuurlijk nooit bij de profs 🙂

  • Hoi Eef!

    De macarons zijn echt heerlijk!! Alleen een beetje hard…heb ze te lang in ze oven gedaan? Of ben ik gewoon te kritisch 😉 en vergelijk ik ze teveel met die van de proofs?

    Gr lisanne

  • Ja en nee 😉 Vers zijn ze wat harder. Doe ze een dagje in de koeling en de volgende dag zijn ze wat zachter, taaier. Zo vers als je ze eet wanneer je ze zelf maakt, eet je natuurlijk nooit bij de profs 🙂

    • Ja dat kan. Houd er alleen rekening mee dat aardbeien zachter van smaak zijn dan frambozen waardoor je ze wellicht minder sterk terug proeft.

  • Ja dat kan. Houd er alleen rekening mee dat aardbeien zachter van smaak zijn dan frambozen waardoor je ze wellicht minder sterk terug proeft.

  • Voor de eerste keer macarons gemaakt via dit recept alleen zelfrijzend amandelmeel gebruik want nergens normale amandelmeel kunnen vinden maar ze zijn super gelukt

    • 5 sterren
      Ja! Heb dit ook gedaan, zoalng je de koekjes niet te groot maakt werkt dit best goed! Ik heb goed kunnen oefenen met het opkloppen van het eiwit en het spuiten van de macarons. Dit weekend ga ik het met echt amandelmeel maken, ben zo benieuwd:))

  • Voor de eerste keer macarons gemaakt via dit recept alleen zelfrijzend amandelmeel gebruik want nergens normale amandelmeel kunnen vinden maar ze zijn super gelukt

  • Ook wij konden geen amandelmeel vinden, dus hebben we zelfrijzend amandelbakmeel (koopmans) genomen. De macarons zijn goed gelukt en lekker.

  • Waanzinnig makkelijk recept..een amuse :Een chocolademacaron met mango ,ganzenlevermousse en gedroogde serranoham afgetopt met een eetbaar viooltje. Je gasten zullen verbaasd staan .

    • Waarschijnlijk heb je ze dan groter gemaakt waardoor je er minder uithaalt. Het aantal is natuurlijk gebaseerd op de grote van de macaron 😉

  • Mario Reynaert says:

    Zijn echt heerlijk, heb ze voor het eerst gemaakt. Enkel vergeten lucht uit te duwen en er zijn er een paar gekraakt door de lucht die er uit moest. Dus de tip nr 4 : Neem een handdoek en laat hier de bakplaat een paar keer op “vallen” zodat overtollige luchtbelletjes uit de macarons gaan is aan te raden. Verse frambozen gebruikt en die gewoon door de boter gemixt. Super heerlijk recept!

  • 5 sterren
    jaaaa voor de eerste keer macarons gemaakt, wat ik al zo lang van plan was… en dan zijn ze supergoed gelukt!!! Lekkerrrrr voor de verjaardag van mn dochter;) Bedankt voor het recept!!

  • 2 sterren
    Helaas niet gelukt. Ik dacht eerst dat ik ze te kort had gemixt. Omdat ze korrelig waren aan bovenkant en niet glad.. Maar tijdens het bakken liepen ze helemaal uit. En dus een lege macaron. Dus je verwacht dat ik te lang gemixt heb. Dus weet niet wat ik fout heb gedaan. Eerste keer een recept geprobeerd. Normaal pak ik de mix van funcakes. Die lukken wel altijd.

    • Wat jammer om te horen! Het is niet het makkelijkste recept en zo te lezen heb je ze inderdaad te lang gemixt. Blijf het proberen, je kunt niet altijd direct zessen gooien maar het gaat je zeker lukken. Ook zonder een pakje want dat is natuurlijk heel wat anders 😉

    • dag eef,
      Ik had een vraag want ik snao niet helemaal wat ik koet doen met dat doek moet ik de bakplaat laten vallen op een doek of juist een doek laten valken op de bakplaat en dan nog een vraag, als ik de macarons moet laten liggen voor 20 30 minuten moet ik er dan een doek over heen doen of hoeft dat niet?

      met vrindelijk groet
      Tara

      • Nee je wilt juist dat ze een beetje drogen dus geen doek o.i.d. eromheen. Wat ik bedoel met de bakplaat is dat je een handdoek op het aanrecht legt en de bakplaat vastpakt (waarom je de macarons hebt gespoten), deze hou je een centimeter of 30 boven de theedoek en laat je dan vallen. Dan gaat al het lucht uit de macarons namelijk.

  • 5 sterren
    M’n dochter van 12 heeft ze zojuist gemaakt en zien er prachtig uit. Ze had groene kleurstof gebruikt en dat werd helaas vies bruin na het bakken. Maar ze smaken heerlijk. Dank je wel!

  • 4 sterren
    Ik heb het vandaag geprobeerd en de macarons zagen er heel mooi uit, maar ze zijn best hol van binnen en ik krijg ze niet goed van de bakmat af (lijken nog wat gaar maar ik heb ze al een tijdje langer laten zitten). Komt dit doordat ik te lang heb geroerd?

      • Desiree van Kuijk says:

        5 sterren
        Ben helemaal blij, ze zijn perfect gelukt!
        Heel erg bedankt voor het delen van je mooie en eenvoudige (voor mij dan) recept.
        Ik wou al heel lang macarons proberen maar kon nooit een recept vinden waarbij ik het aandurfde!

        En wat blijkt, ik kan het gewoon ook????

  • Het recept met mijn dochter van 8 gemaakt en de macarons én botercreme waren heerlijk (en dus heel snel op)! Wij hadden trouwens het amandelmeel en de poedersuiker in één keer bij het eiwit gegooid en dat is goed gekomen,
    Een aandachtspuntje: wij hadden de rondjes met potlood voorgetekend op het bakpapier en die potloodrondjes stonden na het bakken op de onderkant van de macarons…!

    • Wat leuk om te lezen! Gezellig he samen bakken 🙂 Ja dan moet je het papiertje even omdraaien, heb zelf die fout ook weleens gemaakt inderdaad 😉

      • Heb vandaag je macaron recept gebruikt. Ik kreeg ze niet droog, ze blijven aan de bakplaat plakken. Heb ze langer gebakken dan nodig was. Heb je nog een tip?

        Ik heb “ natte “ kleurstof gebruikt,maar de kleur is ipv rosé meer zalm oranje , blijft poedervorm beter op kleur?

        Groetjes Alie

        • Mogelijk zijn ze te vochtig geworden door je kleurstof? Ik gebruik zelf pasta of gel. Dat is geconcentreerd en maakt de macarons niet té vochtig. Succes

  • Sally Lauwers says:

    Beste Eef, ik vond je recept en het ziet er vrij ‘simpel’ uit. Nu is mijn vraag als je de ‘koekjes’ bakt hoelang kunnen deze dan bewaren zonder vulling, dus dan veronderstel ik niet in de koelkast.

    Dankjewel voor je antwoord.

    Sally.

    • Oeh lastig om te zeggen. Ik denk afgesloten in een koektrommel een dag of 2-3? Geen idee eigenlijk, ik heb het zelf niet geprobeerd dus durf het je ook niet met 100% zekerheid te zeggen.

  • 5 sterren
    Voor het eerst en meteen gelukt! Super lekker en wordt ook gewaardeerd door de meest moeilijke eter hier in huis. Ik zou ze ook graag een keer maken met gelatine vulling, heb je daar nog ideeën voor?

  • Hallo Eef,

    Vandaag de macarons gebakken. De smaak is heerlijk en de voetjes zitten er ook mooi onder. Echter is bij mij het probleem dat de structuur net marsepein is (dik en korrelig). Ik ben er nog niet uit waar het aan logt, heb je tips?

    Alvast dankjewel!

    • Als ik het zo lees denk ik dat je toch iets te lang het beslag hebt gemengd en misschien het amandelmeel niet goed gezeefd hebt, zou dat misschien kunnen?

      • Het amandelmeel had ik wel gezeefd. Het beslag mengen heeft niet lang geduurd want het was vrijwel direct al dik en werd al snel steeds dikker.

  • 3 sterren
    Zijn er verschillende soorten amandelmeel? Bij mij zorgde het amandelmeel, wat vrij brokkelig is vergeleken met bloem, voor een wat grove en niet gladde structuur van het beslag (ook na zeven). Het beslag voelde ook nogal dik aan voor macaron beslag. Ik heb ‘basis amandelmeel glutenvrij’ van de jumbo.
    Ik hoor het graag!

    • Je zult verschillende soorten malingen hebben, voor macarons heb je het liefst zo fijn mogelijke nodig. Ik ken die van Jumbo zelf niet dus daar durf ik geen uitspraken over te doen. Als je het door een fijne zeef hebt gedaan zou je namelijk geen klontjes amandel meer moeten hebben…

  • Noortje Stroeckx says:

    Hoi, vandaag voor de 2e keer geprobeerd. De eerste keer was men beslag zeer lopend waardoor de macarons uitliepen en zeer groot werden. Dit keer niet het geval, maar nu stegen ze niet mooi in de oven, maar kwamen de voetjes er langs opzij uit. De kleur van mijn beslag ik ook mooi roze, maar eens ze uit de oven komen zijn ze lichtjes bruin getint.

    • Dat laatste kan verschillend zijn per kleurstof, probeer eens een andere want eigenlijk zou het niet bruin moeten worden (zoals je ook op de foto kunt zien 🙂 ). En verder kan ik alleen zeggen: blijf oefenen, macarons zijn niet het makkelijkste om te maken, maar het gaat je zeker weten lukken!

  • 4 sterren
    Hi Eef,
    vandaag geprobeerd te maken, helaas ging het ergens mis 😉 beslag ging allemaal goed, echter bij het laten rusten liepen ze allemaal uit en in de oven werd het een grote Macaron (LoL) leeg van binnen en plat… ach lig leuk om te proberen, ga het zeker nog een keer doen. De aanhouder wint.

    Marc

    • Ach wat zonde om te lezen! Het is inderdaad geen makkelijk baksel, oefening baart kunst (zoals je hier ook wel een beetje hebt kunnen lezen denk ik 😉 ) succes!

  • Pam Wolbers says:

    4 sterren
    Voor het eerst macarons gemaakt en gelukt met dit recept! Alleen na dat ik ze uit de koelkast heb gehaald waren ze helemaal slap en ook zagen ze er meer uit als een koekje dan een macarons, vooral de onderkant waar de vulling op gaat zag er anders uit. De smaak was hetzelfde als een echte macaron!

  • janneke van Lieshout says:

    is het een verschil tussen fijne suiker en kristal suiker? en is het erg als ik kristal suiker gebruik i.p.v. fijne suiker?

  • Marleen says:

    5 sterren
    Gisteren voor de eerste keer macarons gemaakt, waren waanzinnig mooi en lekker, maar vandaag eigenlijk nog beter. Helaas alles op nu. Een perfect recept dus.

  • Hoi, ik heb zojuist het recept gevolgd en gemaakt. Mijn deegje was niet soepel en liep al helemaal niet van de spatel af. Ik moest veel moeite doen om het beslag uit de spuitzak te knijpen… waar doe ik iets fout?
    De smaak ijs niet verkeerd, maar t lijken meer roze drolletjes….

  • hallo eef,, ik zit je recept te lezen en ben geen geoefend bakker. er staat in de eerste zin van je recept,,klop het eiwit stijf,, en later staat er als je het zout en de suiker erbij hebt gedaan mix het eiwit tot helemaal stijf is.. bedoel je dat dan ook stijf moet blijven kloppen,, of mixen met een mixer? en is er ook een risico op te hard of te lang kloppen of mixen?
    groet wahida

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      Het is eigenlijk precies zoals het er staat: Klop het eiwit stijf en voeg er, zodra het eiwit bijna helemaal stijf is, een snufje zout en de fijne suiker aan toe. Mix tot de eiwitten helemaal stijf zijn. Het liefst klopt je dit met een hand- of stamixer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept