Ga terug
+ servings
Frambozen macarons recept

Frambozen macarons basisrecept

Een heerlijk basisrecept voor Franse frambozen macarons.
4.38 van 145 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 20 stuks (ongeveer)

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de macarons
  • 150 gram poedersuiker
  • 80 gram amandelmeel
  • 50 gram fijne suiker
  • 2 eiwitten (op kamertemperatuur (van middel eieren))
  • snuf zout
  • kleurstof  (rood of roze)
Voor de botercrème
  • 125 gram roomboter (ongezouten en op kamertemperatuur)
  • 60 gram frambozen (verse of uit de vriezer - ontdooid)
  • 30 gram poedersuiker

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Klop het eiwit stijf en voeg er, zodra het eiwit bijna helemaal stijf is, een snufje zout en de fijne suiker aan toe. Mix tot de eiwitten helemaal stijf zijn.
  • Zeef de poedersuiker en amandelmeel door een fijne zeef en voeg dit toe aan het eiwit samen met de kleurstof. Spatel dit voorzichtig om tot een glad beslag dat licht begint te glanzen. Spatel je te lang door dan wordt de binnenkant van de macaron hol of breekt de bovenkant. Spatel je te kort dan krijg je geen gladde bovenkant of geen voetje aan de macaron.
  • Teken kleine rondjes op bakpapier af, dan kun je de macarons straks makkelijker in een gelijke vorm spuiten. Gebruik eventueel een dop of smal borrelglaasje om de rondjes af te tekenen.
  • Leg het bakpapier alvast op een ovenplaat (je wilt straks niet de macarons moeten verplaatsen) en vul een spuitzak met het beslag. Spuit de macarons op het bakpapier tot het beslag op is. Doe dit eventueel in twee delen indien nodig. Neem een handdoek en laat hier de bakplaat een paar keer op "vallen" zodat overtollige luchtbelletjes uit de macarons gaan.
  • Laat nu de macarons ongeveer 20 tot 30 minuten opstijven (mag ook iets langer). Je moet met je vinger over de macaron kunnen gaan zonder dat het beslag aan je vingers plakt.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 140 graden boven- en onderwarmte en bak daarna de macarons in 20 minuten af. Laat ze daarna volledig afkoelen en je zou ze makkelijk van het bakpapier af moeten krijgen. Plakken ze nog? Dan zijn je macarons niet gaar en moeten ze nog even langer de oven in.
  • Terwijl de macarons in de oven staan of aan het afkoelen zijn maak je de botercrème. Hiervoor klop je de boter ongeveer 5 minuten lang op met een garde of keukenmachine tot hij wittig van kleur is. Druk de frambozen door een zeef en doe het vocht wat er vanaf komt bij de boter samen met de poedersuiker. Meng door elkaar tot een gladde botercrème.
  • Pak vervolgens een macaron en spuit met een spuitzak een beetje frambozen botercrème erop en druk het andere deel van de macaron er voorzichtig op. Herhaal tot alle macarons aan elkaar zitten door een beetje botercrème. Eet smakelijk!

handig om te weten:

De macarons kun je ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 115kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 1g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.