Lime curd is het iets zuurdere zusje van lemon curd. Lekker fris-zuur, smaakvol en voor je het weet lepel je het zo op…
Mag ik bij deze onze buren, de Britten, bedanken voor dit geniale recept? Lemon curd en de spin-off lime curd zijn namelijk echt goddelijk lekker. Veel ingrediënten heb je er niet voor nodig, het is makkelijk om te maken en… heb je eigenlijk nog meer redenen nodig?
Waarvoor kun je lime curd gebruiken?
Misschien denk je, waarvoor zou ik lime curd gebruiken? Ten eerste is het erg lekker om er zo heel af en toe een lepeltje van te snoepen, maar je kunt er echt alle kanten mee op. Het is lekker door de yoghurt ‘s morgens, als broodbeleg, als vulling voor macarons. Of op een pavlova en toetjes maak je er extra lekker mee. Vandaag vertel ik je precies hoe je deze heerlijke lime curd kunt maken. En mocht je ook een keer lemon curd willen maken bekijk dan het recept voor lemon curd.

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 3 limoenen
- 175 gram suiker
- 75 gram ongezouten roomboter
- 2 eieren
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Was de limoenen en rasp vervolgens de schil.
- Doe het rasp en sap van de limoenen in een steelpan met dikke bodem. Doe de boter en suiker erbij en zet op laag vuur tot de suiker opgelost is en de boter gesmolten.
- Kluts de eieren in een ruime kom.
- Giet het limoenmengsel beetje bij beetje door het eimengsel. Elke keer tussendoor goed roeren. Doe dit langzaam, je wilt immers niet dat het ei gaat stollen.
- Doe het mengsel daarna weer in de steelpan en kook op laag vuur in tot een dikke saus vergelijkbaar met yoghurt of vla. Blijf erbij en roer constant want het kan snel aanbranden.
- Zodra de lime curd een mooie dikte heeft giet je het door een zeefje in een (afsluitbaar) potje. Het zeefje gebruik je zodat je een mooie gladde lime curd krijgt. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
MARIJKE says:
Dit klinkt echt ontzettend lekker. Ik heb het nog nooit zelf gemaakt en zelfs nog nooit gegeten!
Eef says:
Zeker een keer proberen, het is verslavend lekker 🙂
MARIJKE says:
Dit klinkt echt ontzettend lekker. Ik heb het nog nooit zelf gemaakt en zelfs nog nooit gegeten!
Kirsten says:
Wat een goed idee, ben verzot op lemoncurd dus deze wil ik wel proberen 🙂
Eef says:
Dan moet je hem inderdaad zeker eens proberen 🙂
Kirsten says:
Wat een goed idee, ben verzot op lemoncurd dus deze wil ik wel proberen 🙂
Evelyn Stalman says:
Als ik het goed begrijp dan gebruik je niet alleen het eigeel?
Ik heb zelf al een paar keer passievrucht mango curd gemaakt, ook een aanrader!
Eef says:
Klopt inderdaad. Oohh dat klinkt ook heerlijk! Ik heb wel passievrucht curd gemaakt, maar met mango nog niet. Lijkt me een top combi 🙂
Loutje says:
Hij is zalig ?
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Dank je wel, dat horen we graag 🙂
Paula says:
Hoe lang kan je het bewaren en moet het per se koud staan?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
In een gesteriliseerde pot goed afgesloten kun je het maanden bewaren. Zelf bewaar ik het wel in de koelkast.