Lamsrack uit de oven

Lamsrack uit de oven met een kruidenkorst

Lamsrack uit de oven met een kruidenkorst. Malse, rosé gebakken lamsrack met een heerlijke, licht krokante korst met verse kruiden zoals tijm, rosemarijn, salie en peterselie. Krokant door de panko en langzaam gegaard in de oven. Een feestje om op tafel te zetten deze kerst!

Misschien denk je bij lamsrack, oei lastig. Maar als ik je nou eens vertel dat het reuze meevalt? Het lamsvlees braad je even kort aan in de pan, dan maak je de kruidenkorst en die verdeel je over de lamsrack. Daarna gaat hij een klein halfuurtje de oven in en that’s it! Geloof me, als ik het kan, kan jij het ook.

Lamsrack uit de oven met een kruidenkorst, makkelijk recept

Wat handig is bij dit soort stukken vlees is een kernthermometer. Voor nog geen 20 euro kun je zo’n dingetje kopen. Het handigste is een digitale met een pen die je in het vlees kunt steken. Dan blijft de display buiten de oven en kun je eenvoudig zien of het vlees de juiste temperatuur heeft bereikt. Deze kernthermometer heeft een alarm waarbij je kunt instellen bij welke kerntemperatuur hij af moet gaan. Zo weet je exact wanneer je vlees perfect rosé is. Voor een lamsrack is dit bij een kerntemperatuur van 52 graden.

Ingredienten voor een lamsrack uit de oven

Lekker voor bij een lamsrack

Met dit pronkstuk op tafel heb je eigenlijk alleen nog wat lekkere bijgerechten nodig en je kerstdiner is compleet. Lekker voor erbij (klik op de linkjes om naar de recepten te gaan):

Lamsrack uit de oven met kruidenkorst

Lamsrack uit de oven

Lamsrack met kruidenkorst

Makkelijk recept voor een heerlijke, feestelijke lamsrack met kruidenkorst uit de oven.
4.63 van 29 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 2 personen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 lamsrack (ca. 400 gram)
  • 50 gram roomboter + extra
  • 25 gram panko
  • 2 tenen knoflook
  • 5 takjes tijm (vers)
  • 2 takjes rozemarijn (vers)
  • 2 takjes salie (vers)
  • 1 eetlepel peterselie (fijngesneden - vers)
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte en haal ongeveer een klein uurtje van te voren de lamsrack alvast uit de koelkast zodat hij op temperatuur kan komen.
  • Hak de tijm, de rozemarijn, de saliebladeren en de peterselie fijn. Snij de knoflook fijn.
  • Meng de kruiden, citroensap en de knoflook door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan en bak de lamsrack aan beide kanten even kort aan.
  • Leg de lamsrack in een ovenschaal en smelt 50 gram boter.
  • Giet de boter, beetje bij beetje, bij het kruidenmengsel. Roer alles goed door elkaar.
  • Schep als laatste de panko erdoor en smeer dan de bolle kant van de lamsrack in met het kruidenmengsel.
  • Steek de kernthemometer in de lamsrack en bak hem in ca. 20-30 minuten rosé. De lamsrack is goed als de kerntemperatuur 52 graden is. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Het is een beetje afhankelijk van het formaat van het lamsrack voor hoeveel personen dit gerecht is. Het lamsrack dat ik heb bereid bestond uit 8 kleine ribbetjes, 4 ribbetjes per persoon dus. Als je lamsrack groter is, je kleine eters aan tafel hebt of veel bijgerechten serveert is het voor meer personen voldoende.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 483kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 38g | Vetten: 32g | Verzadigd vet: 19g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Lamsrack uit de oven

Lamsrack uit de oven Pinterest Collage

9 thoughts on “Lamsrack uit de oven met een kruidenkorst

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept