Kip met cashewnoten uit de wok

Kip met cashewnoten uit de wok

Kip met cashewnoten uit de wok. Een heerlijk recept uit de Aziatische keuken welke je al binnen een half uur op tafel zet. De kip is boterzacht en samen met frisse groene groenten en knapperige cashewnoten een top maaltijd uit de wok.

Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je het wel, ik ben dol op gerechten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten en daarnaast kook ik graag uit de Aziatische keuken. Een top combinatie zeker als de wok er aan te pas komt. Wokken doe ik graag maar tegelijkertijd is het ook iets wat met vlagen komt. De ene periode tover ik verschillende gerechten uit mijn wok en de andere periode ligt ‘ie een beetje te verstoffen in de kast. Gek eigenlijk hoe dat soort dingen gaan.

Snel klaar

Dit heerlijke gerechtje, kip met cashewnoten uit de wok is gezond, lekker, makkelijk om te maken en ook nog eens binnen 30 minuten klaar! Juist, wat wil je nog meer ;). De kip is super mals, precies zoals bij een goed Aziatisch restaurant. De cashewnoten geven een lekkere bite en de groene groenten een frisse en zacht zoete smaak, heerlijk!

Jouw keuze

Ik ben in dit recept overigens bewust niet uitgegaan van één soort groenten omdat er simpelweg genoeg keuze is. Meestal gebruik ik zelf sugarsnaps in dit gerecht. Sugarsnaps zijn heerlijk knapperig en fris van smaak. Een mooie combinatie met de kip en cashewnoten maar ook groene baby asperges zoals ik deze keer heb gebruikt zijn heerlijk. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor sperziebonen, edamame, bimi (baby broccoli), kleine broccoli roosjes of wat dacht je van peultjes of groene paprika. Ongeacht welke je ook kiest de bereidingswijze is voor alle groene groenten bijna gelijk. Even wat water met een snuf zout aan de kook brengen en daarna de groenten kort blancheren tot ze beetgaar zijn. In de wok erbij en wokken maar!

Malse kip

In het artikel ‘Basic Cooking #2: Baking Soda‘ heb ik je verteld dat je met Baking Soda kip super mals kunt maken. In dit recept gaan we daarmee ook aan de slag. Het voordeel van Baking Soda is dat het de kip super mals maakt en dat is nou precies wat dit recept van kip met cashewnoten uit de wok zó ontzettend lekker maakt! Het is geen verplichte stap maar ik zou zeggen probeer het eens!

Kip met cashewnoten uit de wok

Kip met cashewnoten uit de wok

Kip met cashewnoten uit de wok. Gezond, lekker, makkelijk en ook nog eens binnen 30 minuten op tafel!
0 van 0 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram kipfilet (in blokjes)
  • 200 gram groene groenten (bijv. sugar snaps, bimi, groene baby asperges)
  • 80 gram cashewnoten (ongezouten)
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 eetlepel gember (vers - geraspt)
  • ½ eetlepel oestersaus
  • 2 theelepels maizena
  • theelepel rijstazijn
  • 2 theelepels baking soda
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels water
  • olie, witte peper en zout
  • Serveer met: rijst of noodles

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de kip in een ruime schaal en schep hier 2 theelepels baking soda door en laat dit ongeveer 10 minuten marineren. Spoel de kip hierna goed af met water zodat alle baking soda van de kip is (doe je dit niet dan wordt de kip gigantisch zout...). Zet ondertussen en pan met water en een snuf zout op het vuur en breng aan de kook.
  • Ondertussen maak je ook saus alvast klaar. Dit doe je door de oestersaus, sojasaus, water, 1 theelepel witte peper, suiker, ½ theelepel rijstazijn, sesamolie en een snufje zout in een ruime kom te doen en dit goed door elkaar te mixen.
  • Dep de kip droog met keukenpapier en doe er 2 theelepels maizena en 1 theelepel rijstazijn bij. Laat dit vervolgens 5 minuten marineren.
  • Doe tegelijkertijd de groene groenten in het pannetje met kokend water en kook/ blancheer de groenten een paar minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Als de kip klaar is met marineren doe je wat olie in een wok en bak de kip tot deze gaar is. Haal uit de wok en zet apart.
  • Doe een extra eetlepel olie in de wok en doe nu de gember, ui en groene groenten erbij. Even kort wokken en tot slot de saus erbij. Omscheppen en daarna de kip erbij. Voeg de cashewnoten toe en meng alles nog even goed door elkaar. Serveer met rijst of de sesam noodles. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 635kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwitten: 37g | Vetten: 43g | Verzadigd vet: 10g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Kip met cashewnoten uit de wok

Geïnspireerd op het recept van Rasamalaysia.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

2 reacties op “Kip met cashewnoten uit de wok”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top