Zoetzure gehaktballetjes

Gehaktballetjes in zoetzure saus

Gehaktballetjes in zoetzure saus. Simpel, lekker en heel makkelijk om te maken. Dit is echt zo’n recept als je hem eenmaal één keer hebt gemaakt maak je hem geheid vaker!

Zoetzure gehaktballetjes maken

Zelf gehaktballetjes in zoetzure saus maken is helemaal niet moeilijk. De grootste klus is het draaien van de balletjes, nu vind ik dat altijd wel een therapeutisch klusje. Maar, wist je dat er zelfs een tang is om gehaktballetjes mee te maken? Geen idee of het écht veel makkelijker is, maar ik ben wel heel benieuwd! Mocht je dit eens hebben geprobeerd laat het dan zeker weten in de reacties.

Heerlijke saus

De saus van deze gehaktballetjes heerlijk zacht zoet (dus zeker niet té zoet), heeft een lekker zuurtje en ik heb er een lepeltje sriracha doorheen gedaan voor wat pit. Hou je niet van pittig? Dan laat je dat lepeltje lekker achterwege. De gehaktballetjes zijn heerlijk als onderdeel van de avondmaaltijd, maar ook absoluut een winnaar als borrelhapje!

Gehaktballetjes in zoetzure saus

Gehaktballetjes in zoetzure saus

Dit is echt een heerlijk, makkelijk én snel recept zoals ik graag maak. De malse gehaktballetjes in zoetzure saus zijn echt enorm smaakvol, zeker met de boontjes en rijst erbij!

Mocht je nou wel wat meer tijd hebben, maak dan eens sajoer boontjes bij dit gerecht. Nog iets fris erbij? Dan is zoetzure komkommer echt een heerlijke toevoeging. Zo kun je dit gerecht eigenlijk helemaal naar eigen smaak samenstellen, superfijn toch?

Kipgehaktballetjes in een zoetzuur sausje

Zoetzure kipgehaktballetjes met rijst

In dit recept zal je veel Aziatische smaken tegenkomen, zoals gembersiroop, ketjap en sesamolie door de kipgehaktballetjes. Naast dat ik gek ben op de Aziatische keuken, combineren deze smaken ook gewoon heel erg goed.

In de zoetzure saus gebruik ik onder andere chilisaus. Je kunt hiervoor natuurlijk je eigen chilisaus maken, maar het is ook zeker niet verboden om eentje uit de winkel te gebruiken..

Serveer de gehaktballetjes met warme rijst en knapperige groenten and dinner is served! Dat alles binnen een half uurtje! Tip: als je inderdaad lekker snel wilt eten, kook dan de rijst en sperzieboontjes terwijl je de gehaktballetjes aan het rollen bent. Multitasking noemen we dat 😉 .

Zoetzure kipgehaktballetjes
Zoetzure gehaktballetjes

Gehaktballetjes in zoetzure saus

Gehaktballetjes in zoetzure saus, lekker en heel makkelijk om te maken. Zoet, licht pittig, een beetje zuur en vooral enorm smaakvol!
4.86 van 7 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram rijst
  • 500 gram sperziebonen
Voor de gehaktballetjes:
  • 500 gram kipgehakt
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 50 gram panko
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3-4 eetlepels ketjap
  • ½ eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepel chilivlokken
  • olie, peper en zout
Voor de saus:
  • 50 ml ananassap (uit blik)
  • 1 schijf ananas (uit blik)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel sriracha (meer of minder naar smaak)
  • 1 eetlepel maïzena
  • 200 ml water
  • peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Dop de boontjes (kontje eraf) en kook ze beetgaar in een pan met ruim, gezout water.
  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Rol hier gehaktballetjes van ter grootte van een walnoot.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rustig aan rondom bruin en vervolgens gaar.
  • Maak ondertussen de saus. Doe alle ingrediënten voor de saus in een blender en mix tot een glad geheel.
  • Voeg de saus toe aan de gehaktballetjes als deze gaar zijn en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  • Serveer de gehaktballetjes in zoetzure saus met de rijst en sperzieboontjes. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 598kcal | Koolhydraten: 91g | Eiwitten: 32g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
Zoetzure gehaktballetjes

17 thoughts on “Gehaktballetjes in zoetzure saus

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept