Kip fajita

Kip fajita

Kip fajita. Ik ben dol op de Mexicaanse keuken, zo smaakvol en vaak ook helemaal niet ingewikkeld. En dat geldt ook voor dit heerlijke recept voor kip fajita wraps gevuld met kruidige kip, groenten en een frisse avocadosalsa. Zo lekker!

Wraps kip fajita

Dit gerecht voor kip fajita vind ik ideaal voor een zomerse dag, het is namelijk zowel warm en kruidig als fris van smaak en smaakt daarom extra lekker met een zonnetje erbij. Al smaakt het zonder zon ook al heerlijk hoor.

De kip en groenten brengen we echt lekker op smaak in dit gerecht, en de avocado salsa hoort er absoluut bij. Die maakt het tot een smaakbommetje!

Recept kip fajita

Lekker gekruid

Voor deze kip fajita wraps kruid je zowel de kip als de paprika en je bakt het allemaal lekker aan. Zo trekken de smaken van de kruiden goed in. Ik ben voor een mix gegaan van onder andere cajun kruiden, (gerookte) paprikapoeder, komijn, gember en cayennepeper. Een heerlijke combi!

Uiteraard kun je altijd wat minder (of meer) pit toevoegen door te spelen met de hoeveelheid cayenne. Dat is geheel naar eigen smaak!

Kip fajita ingredienten

Gek op fajita wraps

Dat ik gek ben op gevulde wraps, was je wellicht al opgevallen. Zo vind je nog veel meer wrap recepten hier op de blog. Ik vind het heerlijk om vooral af te wisselen, zo maak ik de ene keer fajita’s met biefstuk en dan weer zoiets als deze kip fajita wraps.

Voor de wraps zelf kun je uiteraard wraps kiezen die je zelf het lekkerste vindt. Maar wat ook geweldig lekker is, is zelf wraps maken! Als je net even wat extra tijd heb, echt een aanrader.

Kip fajita wraps

Zo maak je fajita kip

Deze kip fajita’s zijn zeker niet moeilijk om te maken. Het fijne is ook, je maakt het in één pan. Scheelt weer afwas 😉 . Je bakt eerst de paprika met de ui en kruiden, vervolgens bak je in dezelfde pan de kippendijen met kruiden.

We zijn gegaan voor kippendijen omdat deze het gerecht heerlijk mals maken. Maar uiteraard kun je ook kipfilet gebruiken.

Kip fajita recept

Salsa’s erbij en genieten maar

Ondertussen maak je de avocadosalsa wat een kwestie van snijden en mengen is. Maar absoluut een hele lekkere toevoeging is en eigenlijk niet kan ontbreken als onderdeel van dit recept. Het geeft het veel frisheid en smaak.

En als extraatje is de tomatensalade (of een komkommersalade als je daar meer van houdt, kan ook) erbij ook echt heerlijk fris. Het is een maaltijd om van te smullen geworden!

Kip fajita

Kip fajita

Heerlijk recept voor kip fajita wraps gevuld met kruidige en malse kip, groenten en een frisse avocadosalsa en tomatensalade erbij. Aanrader!
4 van 1 stem
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 paprika’s (in reepjes gesneden)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels cajun kruiden
  • 400 gram kippendijen (in stukjes)
  • 8 wraps (klein of middelgroot, gordita's bijvoorbeeld)
Avocadosalsa
  • 2 avocado’s (in blokjes)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen (uitgeperst)
  • 2 handjes koriander (vers – fijn gehakt)
Tomatensalade
  • 4 tomaten (in blokjes)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 10 ml azijn
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 handjes koriander (vers – fijn gehakt)
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Voeg een scheut olijfolie toe aan een ruime koekenpan of wok op een middelhoog vuurtje, voeg de gesneden paprika toe met de ui. Bak ca. 5 minuten met de deksel op de pan. Schep regelmatig om.
  • Voeg een ½ theelepel gemberpoeder, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, cayennepeper, komijn, 1 theelepel cajunkruiden en peper en zout naar smaak toe. Meng de kruiden met de groenten en roer dit om. Bak de groenten nog 5 minuten door. Haal daarna de groenten uit de pan.
  • Voeg de kip toe aan dezelfde pan en bak de kip gaar. Voeg een ½ theelepel paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, komijn, 1 theelepel cajunkruiden en peper en zout naar smaak toe en meng dit goed samen.
  • Bereid de avocadosalsa voor. Voeg de avocado toe aan een schaaltje samen met de tomaten, ui en olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe samen met de koriander. Schep dit om.
  • Bereid de tomatensalade voor. Voeg de tomaten toe aan een schaaltje samen met de zonnebloemolie en azijn. Voeg de koriander toe en schep dit om.
  • Meng eventueel de kip en paprika om nog even door te warmen. Verwarm de wraps en vul deze met de paprika en kip, garneer met de avocadosalsa en geniet ervan met een heerlijk schaaltje tomatensalade erbij.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 571kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwitten: 30g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 5g
*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
Kip fajita

2 reacties op “Kip fajita

  • Anneke Lambert says:

    4 sterren
    Zelf de wraps gemaakt, veel lekkerder dan uit een pakje. Deeg was helaas niet gerezen waardoor wraps ietwat klein uitvielen.
    Rest van het recept was ook heerlijk. Zelfs de, niet zo makkelijke, jeugd was enthousiast.
    De koriander wel achterwege gelaten, die is voor veel mensen te overheersend en smaakt voor sommigen naar zeepsop.

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      Wat fijn om te horen! En koriander is inderdaad erg persoonlijk of je houdt ervan of je vindt het heel vies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept