Griekse gehaktballetjes. Laat ik voorop stellen dat de Griekse keukenprinsessen dit misschien geen officiële en authentieke Griekse gehaktballetjes vinden. Want dat zijn ze ook niet. Het zijn gehaktballetjes Griekse stijl (zoals die niet zo lekkere yoghurt dan heet want Griekse yoghurt is de bom en Griekse stijl is het net niet). Dat laatste is overigens NIET het geval met dit recept. Deze zijn echt te gek!
Gehaktballetjes met feta
Kipgehaktballetjes die lekker smeuïg zijn. Goed gekruid, voorzien van verse en gedroogde kruiden en natuurlijk feta met een klein pitje van de chilivlokken. Het is een soort bifteki meets gehaktballetjes net even anders en ik wist ze dan ook eigenlijk geen betere naam te geven dan Griekse gehaktballetjes.
Griekse keuken
Ik ben dol op de Griekse keuken laat me er dan ook graag door inspireren. Overigens heb ik wél mijn huiswerk gedaan en mocht je op zoek zijn naar authentieke Griekse ballen dan moet je even zoeken op ‘Soutzoukakia’ ietwat langwerpige balletjes in een tomatensausje met o.a. komijn en knoflook erdoor of op ‘Keftedes’. Ook lekker! Bekijk hier nog meer lekkere Griekse recepten!

Griekse kruiden
Mijn geheim voor écht lekkere gehaktballetjes is een royale hoeveelheid kruiden. Het liefste gebruik ik een combinatie van verse en gedroogde kruiden voor een diepe maar frisse smaak. Voor deze Griekse gehaktballetjes gebruik ik bijvoorbeeld peterselie, bieslook maar ook komijn, koriander en oregano. Dit zijn natuurlijk kruiden die veel worden gebruikt in de Griekse keuken en ze zorgen er dan ook voor dat deze balletjes een heerlijke, authentieke smaak krijgen.
Deze gehaktballetjes met feta zijn een heerlijke toevoeging aan een Griekse mezze of als proteïne met verschillende bijgerechten. Eet ze bijvoorbeeld met Griekse salade, zelfgemaakte tzatziki, pita, olijven en rijst.


Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 300 gram kipgehakt
- 1 eetlepel peterselie (vers – fijn gesneden)
- 1 eetlepel bieslook (vers – fijn gesneden)
- 50 gram panko of broodkruim
- 1 ei (middelgroot)
- 50 gram feta (verkruimeld)
- 1 theelepel oregano
- ½ theelepel koriander
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel chilivlokken
- olijfolie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Doe alle ingrediënten in een ruime kom, breng op smaak met peper en zout en mix goed door elkaar.
- Draai hier ca. 14-15 gehaktballetjes van.
- Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes rondom gaar en goudbruin.
- Serveer bijvoorbeeld met rijst, pita, Griekse salade en tzatziki of als borrelhapje. Eet smakelijk!
Video
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Leo Ros says:
. Morgen weten we het, dan ga ik ze pas maken, ben gek op Grieks. Je hoort het nogvwel
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
We zijn benieuwd 🙂 Eet smakelijk alvast!
Leo Ros says:
Heel lekker met een Griekse salade en orzo, alleen daar ik geen kipgehakt had, heb ik lamsgehakt gebruikt en dat smaakt ook prima
Eef says:
Prima alternatief lamsgehakt. Past er heerlijk bij 🙂
Eline Overzee says:
Vandaag deze balletjes gemaakt met vegetarisch gehakt. Ook de tzatziki gemaakt die in de link stond. Beide heerlijk.
Daarbij pitabroodjes en schaaltjes met tomaat, komkommer, paprika, ui, ijsbergsla, olijven en natuurlijk feta, zodat ieder wat naar zijn gading kon nemen.
Gelukkig viel alles in de smaak 🙂
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Heerlijk, wat leuk Eline. Dankjewel!