Gehaktballetjes in tomatensaus. Deze heerlijke gehaktballetjes zijn vol van smaak, super mals want je bereidt ze in de oven in een heerlijke smaakvolle tomatensaus. Lekker als borrelhapje, voor bij de pasta of op een broodje (meatball subs!).
Tomatensaus met gehaktballetjes
Gehaktballetjes in tomatensaus of tomatensaus in gehaktballetjes. Het is maar net hoe je het bekijkt, want het klopt allebei. Deze fantastische kleine gehaktballetjes bak je namelijk met tomatensaus en al in de oven. Hierdoor worden ze super mals en krijgt de saus ook lekker veel smaak.
Ideaal als borrelhapje, je prikt ze zo uit de ovenschaal of serveert ze in een leuk kommetje of mooie schaal. Maar ook fantastisch om vervolgens een pastaatje mee te maken, serveer er nog een lekkere salade bij en je makkelijke maaltijd is compleet!
De lekkerste gehaktballetjes in tomatensaus
Je zou dit ook wel Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus kunnen noemen door de kruiden die ik heb gebruikt in de saus. En de Parmezaanse kaas die door de gehaktballetjes gaat geeft het uiteraard ook nog een Italiaans tintje.
In plaats van deze Italiaanse versie, kun je ook voor de Spaanse versie gaan: deze Spaanse albondigas. Ook heer-lijk! Helemaal wat anders, maar absoluut ook verrukkelijk zijn de Aziatische gehaktballetjes met zoete dipsaus. Ook leuk om ze allemaal te maken en zo een gehaktballen-proeverij te doen bij de borrel.
De lekkerste gehaktballetjes
Als je net als ik sowieso gek bent op gehaktballetjes, dan vind je in dit lijstje met recepten met gehaktballetjes nog veel meer lekkers. Van maaltijden tot aan lekkere borrelhapjes, broodjes en meer.
Makkelijk gehakballetjes recept
Maar eerst aan de slag met dit heerlijke gehaktballetjes recept! Dat zeker niet moeilijk is. Het is een kwestie van alles mengen voor de saus, alles mengen voor de gehaktballetjes, balletjes rollen, gehaktballetjes in de saus en de hele schaal in de oven zetten. Zo simpel kan het zijn! En lékker dat het is. Zowel de balletjes als de saus zijn erg rijk van smaak en dat maakt dit recept een dikke aanrader. Tip, de tomatenblokjes ‘polpa‘ van het merk Mutti zijn mijn absolute favoriet hiervoor.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
- 300 gram gehakt
- 2 theelepels mosterd (dijon)
- 1 ei
- 35 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 theelepel koriander (gemalen)
- ½ theelepel komijn (gemalen)
- ¼ theelepel kaneel (gemalen)
- ¼ theelepel piment (gemalen)
- ¼ theelepel kruidnagel (gemalen)
- 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 100 ml water
- 1 eetlepel suiker
- ½ theelepel oregano (gedroogd)
- ½ theelepel tijm (gedroogd)
- olijfolie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Meng alle ingrediënten voor de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een ruime ovenschaal.
- Dan maken we de gehaktballetjes. Verhit daarvoor een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan tot ze glazig beginnen te worden. Doe dan in een ruime kom.
- Voeg de overige ingrediënten voor de gehaktballetjes toe en breng op smaak met peper en zout.
- Meng het gehakt en rol er kleine gehaktballetjes van. Verdeel ze over de tomatensaus in de ovenschaal.
- Schuif de ovenschaal nu voor 30-35 minuten in de oven tot de gehaktballetjes gaar zijn.
- Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus als borrelhapje of met pasta en een lekker salade als maaltijd. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Cindy says:
Goddelijk! Wederom een heerlijk recept van jou gemaakt! Ik serveerde het met gepofte romatomaatjes en cacio e pepe! Wat een feestmaal
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Jolanda says:
Wel makkelijk zo, maar ik vind het persoonlijk lekkerder als de balletjes eerst gebakken worden.
Jolanda
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Dat kan uiteraard ook en is inderdaad erg persoonlijk 🙂