Feta dip met geroosterde tomaatjes. Ken je de term ‘whipped feta’ oftewel opgeklopte feta? Ja, dat lees je écht goed 😉 . Feta kun je dus perfect opkloppen, waardoor je een heerlijke dip krijgt. Ideaal voor een gezellig middagje of avondje borrelen!
Whipped feta
Misschien moet je even wennen aan het idee, maar geloof me: deze whipped feta dip wordt dé eye catcher op jouw borrelplank. Het is een heerlijk fluffy smaakbommetje, lekker om bijvoorbeeld reepjes paprika, komkommer of brood in te dippen. In plaats van gewoon stokbrood kopen, kun je natuurlijk ook zelf Turks brood maken. Nóg lekkerder!
Opgeklopte feta
Feta opkloppen is een trend die is overgewaaid uit Amerika en ik denk dat deze trend een blijvertje is. Ik hou van de ziltige smaak van feta. Je denkt misschien in de eerste instantie bij feta aan ‘in blokjes snijden’ of ‘brokkelen’ over een salade, soepje of quiche. Maar het blijkt dus ook een succesnummer van een ingrediënt om te gebruiken in dipjes en spreads! Onthouden dus, voor je favorietenlijstje met borrelhapjes.
Vegetarische borrelhapjes
Deze opgeklopte feta dip met geroosterde tomaatjes is een heerlijke vegetarische aanvulling op je vrijmibo. Zoek je nog meer inspiratie voor een vegetarische borrelplank? Dan is mijn loaded hummus ook echt een aanrader en een leuke match met deze whipped feta!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 200 gram cherrytomaatjes
- 1 bol knoflook
- olijfolie, peper en zout
- 150 gram feta
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 2 takjes tijm (vers – alleen de blaadjes)
- 2 takjes oregano (vers – alleen de blaadjes)
- 3 eetlepels mascarpone
- 1 theelepel citroenrasp
- peper, zout en chilivlokken
HANDIG OM TE HEBBEN:
- Keukenmachine of blender
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Spoel de cherrytomaatjes af en verdeel ze over een ovenschaal. Snij de bovenkant van de bol knoflook en leg deze erbij. Bestrooi met peper, zout en (ruim) olijfolie.
- Rooster de tomaatjes 25-30 minuten in de oven en schep ze halverwege even om.
- Ondertussen maak je de opgeklopte feta dip, door alle ingrediënten hiervoor samen met peper, zout en chilivlokken naar smaak in een keukenmachine of de blender te doen.
- Klop dit in ca. 2 minuten luchtig. Verdeel over een mooi bord en zet in de koelkast zodat het iets kan opstijven, terwijl de cherrytomaten in de oven roosteren.
- Laat de cherrytomaten iets afkoelen en verdeel ze met de olijfolie over de opgekopte feta. Serveer met stokbrood, vers Turks brood of rauwkost om lekker mee te dippen. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Marleen says:
Lijkt me zalig…………. Kan ik dit dag van te voren maken of s’morgens?