Opgeklopte feta dip

Feta dip met geroosterde tomaatjes

Feta dip met geroosterde tomaatjes. Ken je de term ‘whipped feta’ oftewel opgeklopte feta? Ja, dat lees je écht goed 😉 . Feta kun je dus perfect opkloppen, waardoor je een heerlijke dip krijgt. Ideaal voor een gezellig middagje of avondje borrelen!

Whipped feta

Misschien moet je even wennen aan het idee, maar geloof me: deze whipped feta dip wordt dé eye catcher op jouw borrelplank. Het is een heerlijk fluffy smaakbommetje, lekker om bijvoorbeeld reepjes paprika, komkommer of brood in te dippen. In plaats van gewoon stokbrood kopen, kun je natuurlijk ook zelf Turks brood maken. Nóg lekkerder!

Whipped feta dip met geroosterde tomaatjes

Opgeklopte feta

Feta opkloppen is een trend die is overgewaaid uit Amerika en ik denk dat deze trend een blijvertje is. Ik hou van de ziltige smaak van feta. Je denkt misschien in de eerste instantie bij feta aan ‘in blokjes snijden’ of ‘brokkelen’ over een salade, soepje of quiche. Maar het blijkt dus ook een succesnummer van een ingrediënt om te gebruiken in dipjes en spreads! Onthouden dus, voor je favorietenlijstje met borrelhapjes.

Vegetarische borrelhapjes

Deze opgeklopte feta dip met geroosterde tomaatjes is een heerlijke vegetarische aanvulling op je vrijmibo. Zoek je nog meer inspiratie voor een vegetarische borrelplank? Dan is mijn loaded hummus ook echt een aanrader en een leuke match met deze whipped feta!

Feta dip
Opgeklopte feta dip

Feta dip met geroosterde tomaatjes

Feta dip met geroosterde tomaatjes. Een heerlijke dip van opgeklopte feta en in de oven geroosterde lauwwarme tomaatjes, aanrader!
5 van 1 stem
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de geroosterde tomaatjes
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 bol knoflook
  • olijfolie, peper en zout
Voor de opgeklopte feta
  • 150 gram feta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 takjes tijm (vers – alleen de blaadjes)
  • 2 takjes oregano (vers – alleen de blaadjes)
  • 3 eetlepels mascarpone
  • 1 theelepel citroenrasp
  • peper, zout en chilivlokken
Lekker voor erbij: stokbrood, crackers of ander brood om mee te dippen

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
    • Spoel de cherrytomaatjes af en verdeel ze over een ovenschaal. Snij de bovenkant van de bol knoflook en leg deze erbij. Bestrooi met peper, zout en (ruim) olijfolie.
    • Rooster de tomaatjes 25-30 minuten in de oven en schep ze halverwege even om.
    • Ondertussen maak je de opgeklopte feta dip, door alle ingrediënten hiervoor samen met peper, zout en chilivlokken naar smaak in een keukenmachine of de blender te doen.
    • Klop dit in ca. 2 minuten luchtig. Verdeel over een mooi bord en zet in de koelkast zodat het iets kan opstijven, terwijl de cherrytomaten in de oven roosteren.
    • Laat de cherrytomaten iets afkoelen en verdeel ze met de olijfolie over de opgekopte feta. Serveer met stokbrood, vers Turks brood of rauwkost om lekker mee te dippen. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    Tip: de bol knoflook heeft zijn smaak afgegeven aan de cherrytomaatjes in de oven en gebruiken we verder niet in de feta dip. Maar gooi hem niet weg! Het is een heerlijke smaakmaker om knoflookbrood mee te maken, of om wat teentjes ervan toe te voegen in een soepje óf te gebruiken tijdens het koken. 

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 247kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 6g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 9g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
    Opgeklopte feta dip

    Een reactie op “Feta dip met geroosterde tomaatjes

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept