Couscous salade: vol van smaak en super makkelijk om te maken. Dit kan zomaar je lievelingssalade worden deze zomer. Je kunt hem ook prima bewaren dus maak een ruime bak en eet er gerust meerdere dagen van!
Salade met couscous
Ik vind couscous salades echt ideaal voor de zomer. Het is vaak heel simpel om te maken, er hoeft niks lang op het fornuis of in de oven en het is lekker verfrissend en vol van smaak. Dat klinkt toch top?
Deze vegetarische couscous salade en bevat allemaal lekkere groentes en smaakmakers zoals granaatappelpitjes, munt, limoen en feta. Het is echt zo’n lekkere combinatie van smaken geworden.
Couscous salade recept
Deze salade is heerlijk tijdens een warme zomerdag als avondmaaltijd, bij de BBQ of voor de lunch. Wat ook fantastisch is, is dat je het zo goed kunt bewaren. Dus ik zou vooral niet te weinig maken, een restje voor de lunch of als bijgerecht de volgende dag is heerlijk!
Tip: de smaak te pakken met couscous? Probeer ook eens deze couscous met garnalen. Die is heerlijk!
Vegetarische salade
Voor deze salade met couscous snij je alle groenten in kleine blokjes, zodat het echt een geheel kan worden met de couscous en je in een hap alle smaken proeft.
Zomerse couscous salade
Natuurlijk vind je naast deze couscous salade nog veel meer heerlijke zomerse salades hier op de blog zoals deze Griekse salade of wat dacht je van watermeloen salade, heb jij al een favoriet?
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 250 gram couscous
- 350 ml gekookt water
- 1 komkommer
- 3 tomaten
- 1 gele paprika
- 400 gram kikkererwten (uit blik)
- 180 gram granaatappelpitjes
- 150 gram feta
- 30 ml olijfolie
- 2 limoenen (uitgeperst)
- peper en zout
- bosje verse munt (fijn gesneden)
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Doe de couscous in een ruime kom en giet hier het gekookte water overheen. Dek de kom af en laat 8 minuten rusten.
- Snij de komkommer, tomaten en paprika in kleine blokjes. Spoel de kikkererwten om en warm daarna op in een pannetje.
- Zodra de couscous klaar is, voeg je komkommer, tomaten, paprika, kikkererwten en granaatappelpitjes toe. Verkruimel de feta er overheen. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg de olijfolie toe samen met het limoensap en de munt. Voeg peper en zout naar smaak toe en meng alles wederom goed door elkaar en geniet ervan!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Frida says:
Feta, daar ben ik geen groot fan van. Waar zou je het mee kunnen vervangen?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Je kunt het eruit laten, of vervangen voor andere kaas dat kan ook 🙂
Ria says:
Gemaakt voor de BBQ -party vandaag! De hoeveelheid lijkt wel veel meer dan voor 4 personen maar het ziet er heerlijk uit!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Leuk! Geniet ervan Ria, en wat je overhoudt kun je morgen lekker als lunch eten ;-).