Couscous salade

Couscous salade: vol van smaak en super makkelijk om te maken. Dit kan zomaar je lievelingssalade worden deze zomer. Je kunt hem ook prima bewaren dus maak een ruime bak en eet er gerust meerdere dagen van!

Salade met couscous

Ik vind couscous salades echt ideaal voor de zomer. Het is vaak heel simpel om te maken, er hoeft niks lang op het fornuis of in de oven en het is lekker verfrissend en vol van smaak. Dat klinkt toch top?

Deze vegetarische couscous salade en bevat allemaal lekkere groentes en smaakmakers zoals granaatappelpitjes, munt, limoen en feta. Het is echt zo’n lekkere combinatie van smaken geworden.

Couscous salade recept

Deze salade is heerlijk tijdens een warme zomerdag als avondmaaltijd, bij de BBQ of voor de lunch. Wat ook fantastisch is, is dat je het zo goed kunt bewaren. Dus ik zou vooral niet te weinig maken, een restje voor de lunch of als bijgerecht de volgende dag is heerlijk!

Tip: de smaak te pakken met couscous? Probeer ook eens deze couscous met garnalen. Die is heerlijk!

Vegetarische salade

Voor deze salade met couscous snij je alle groenten in kleine blokjes, zodat het echt een geheel kan worden met de couscous en je in een hap alle smaken proeft.

Zomerse couscous salade

Natuurlijk vind je naast deze couscous salade nog veel meer heerlijke zomerse salades hier op de blog zoals deze Griekse salade of wat dacht je van watermeloen salade, heb jij al een favoriet?

Couscous salade

Makkelijke, frisse couscous salade met een heerlijke combinatie van smaken. Met granaatappelpitjes, feta, munt en meer lekkers. Aanrader!
4.50 van 4 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram couscous
  • 350 ml gekookt water
  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • 1 gele paprika
  • 400 gram kikkererwten (uit blik)
  • 180 gram granaatappelpitjes
  • 150 gram feta
  • 30 ml olijfolie
  • 2 limoenen (uitgeperst)
  • peper en zout
  • bosje verse munt (fijn gesneden)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de couscous in een ruime kom en giet hier het gekookte water overheen. Dek de kom af en laat 8 minuten rusten.
  • Snij de komkommer, tomaten en paprika in kleine blokjes. Spoel de kikkererwten om en warm daarna op in een pannetje.
  • Zodra de couscous klaar is, voeg je komkommer, tomaten, paprika, kikkererwten en granaatappelpitjes toe. Verkruimel de feta er overheen. Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de olijfolie toe samen met het limoensap en de munt. Voeg peper en zout naar smaak toe en meng alles wederom goed door elkaar en geniet ervan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 638kcal | Koolhydraten: 96g | Eiwitten: 25g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.

6 thoughts on “Couscous salade

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept