Couscous salade: vol van smaak en super makkelijk om te maken. Dit kan zomaar je lievelingssalade worden deze zomer. Je kunt hem ook prima bewaren dus maak een ruime bak en eet er gerust meerdere dagen van!
Salade met couscous
Ik vind couscous salades echt ideaal voor de zomer. Het is vaak heel simpel om te maken, er hoeft niks lang op het fornuis of in de oven en het is lekker verfrissend en vol van smaak. Dat klinkt toch top?
Deze vegetarische couscous salade en bevat allemaal lekkere groentes en smaakmakers zoals granaatappelpitjes, munt, limoen en feta. Het is echt zo’n lekkere combinatie van smaken geworden.

Couscous salade recept
Deze salade is heerlijk tijdens een warme zomerdag als avondmaaltijd, bij de BBQ of voor de lunch. Wat ook fantastisch is, is dat je het zo goed kunt bewaren. Dus ik zou vooral niet te weinig maken, een restje voor de lunch of als bijgerecht de volgende dag is heerlijk!
Tip: de smaak te pakken met couscous? Probeer ook eens deze couscous met garnalen. Die is heerlijk!

Vegetarische salade
Voor deze salade met couscous snij je alle groenten in kleine blokjes, zodat het echt een geheel kan worden met de couscous en je in een hap alle smaken proeft.

Zomerse couscous salade
Natuurlijk vind je naast deze couscous salade nog veel meer heerlijke zomerse salades hier op de blog zoals deze Griekse salade of wat dacht je van watermeloen salade, heb jij al een favoriet?


Ingrediënten
- 250 gram couscous
- 350 ml gekookt water
- 1 komkommer
- 3 tomaten
- 1 gele paprika
- 400 gram kikkererwten (uit blik)
- 180 gram granaatappelpitjes
- 150 gram feta
- 30 ml olijfolie
- 2 limoenen (uitgeperst)
- peper en zout
- bosje verse munt (fijn gesneden)
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Doe de couscous in een ruime kom en giet hier het gekookte water overheen. Dek de kom af en laat 8 minuten rusten.
- Snij de komkommer, tomaten en paprika in kleine blokjes. Spoel de kikkererwten om en warm daarna op in een pannetje.
- Zodra de couscous klaar is, voeg je komkommer, tomaten, paprika, kikkererwten en granaatappelpitjes toe. Verkruimel de feta er overheen. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg de olijfolie toe samen met het limoensap en de munt. Voeg peper en zout naar smaak toe en meng alles wederom goed door elkaar en geniet ervan!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.



Hoi Eef,
De couscous salade lijkt mij heerlijk, maar waarom moet je de kikkererwten opwarmen?
Begrijp ik goed dat het koude salade is?
Je kunt de salade zeker koud serveren, maar wij serveren hem graag lauwwarm. Ook worden de kikkererwten iets zachter van structuur als je ze eventjes opwarmt in de pan.
Zoals eerder al aangehaald de couscous salade was heerlijk en dan de volgende de pastasalade met carpaccio gemaakt viel ook bij iedereen in de smaak. Echter nog altijd hetzelfde probleem ik kan het niet opslaan. Nu krijg ik het bericht ” This feature isn’t working because cookies were rejected earlier ” .Grow van mijn pc verwijdert en terug geïnstalleerd , maar zonder resultaat.
Als je de cookies niet accepteert is het mogelijk dat bepaalde onderdelen van de website mogelijk niet goed werken helaas. Ik raad je aan eerst je cookies + geschiedenis te verwijderen en het opnieuw te proberen (en dan wel de cookies accepteren) dan zou het allemaal goed moeten werken 🙂
Hallo Eef,
Op je site terecht gekomen daar ik op zoek was naar een zomers slaatje.
Vandaag de couscous salade gemaakt, was fris en super lekker.
Nog wel een beetje over en maar gelijk in apero-glaasjes gedaan voor een lekker snack achteraf.
Indien ik het echter wil opslaan gebeurt er niks, precies of ik heb niet op hartje gedrukt.
Couscous salade was zo lekker dat ik morgen al voor de pastasalade met carpaccio ga, hopelijk even lekker of beter.
Bedankt Eef
Hi Jef, klopt, we hebben net van de week de website vernieuwd en zijn bezig met de laatste puntjes op de ‘i’ vanaf morgen moet dit weer goed werken 🙂
top, bedankt voor je snelle antwoord
hallo, dankjewel voor je leuke recepten! Over deze een vraag: warm je de kikkererwten, tomaat en komkommer enz op? Of alleen de kikkererwten?
Alleen de kikkererwten 🙂
heerlijk, ik had het bij een BBQ met vrienden gemaakt en verschillende hebben het recept gevraagd, het was een succes
Wat onwijs leuk om te horen, dankjewel 🙂
Inspirerend recept al vind ik de hoeveelheid groente wat zuinig. Ik ga er mee experimenteren met de toevoeging van een stronk witlof. Tevens vervang ik het sap van twee limoenen door 1 hele miloen door de blender. Voor diegene die geen liefhebber van feta zijn kan ik ook de gerookte tofu (uit de bio winkel) aanbevelen voor gebruik in salades!
Groenten kun je naar eigen smaak natuurlijk meer toevoegen. Ik betwijfel alleen of witlof hierin een lekkere combinatie is maar ben benieuwd naar je bevindingen 🙂
Klinkt heelijk alleen zijn wij geen fan van kikkererwten. Waardoor zou ik die kunnen vervangen als ik het als hoofdmaaltijd wil maken waardoor het wel fonduen vullend blijft? Groetjes Else
Hi Else, je zou een andere boon kunnen toevoegen dit je wel lekker vindt! Denk aan zwarte of kidneybonen, linzen of borlottibonen. Kook ze!
Ik voegde er geroosterde pijnboompitjes aan toe en ook een bosje peterselie en dille. Van de limoenen heb ik ook de zestes toegevoegd.
Goddelijk… Dit is er eentje dat mijn gezin vaker in hun lunchbox terug zal vinden.
Bedankt voor je recept!
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Gemaakt voor de BBQ -party vandaag! De hoeveelheid lijkt wel veel meer dan voor 4 personen maar het ziet er heerlijk uit!
Leuk! Geniet ervan Ria, en wat je overhoudt kun je morgen lekker als lunch eten ;-).
Feta, daar ben ik geen groot fan van. Waar zou je het mee kunnen vervangen?
Je kunt het eruit laten, of vervangen voor andere kaas dat kan ook 🙂