Couscous met knoflook garnalen. Serieus, dit is zó ontzettend lekker! De eerste keer dat ik dit recept maakte was het een probeersel. Ik had zin in een lekker snel en licht gerecht. Couscous is binnen no time klaar en ook de garnalen hebben niet zo heel lang nodig. Lekker met wat verse groene kruiden, cherrytomaatjes en een goede olijfolie. Experiment geslaagd: dit heerlijke én snelle gerechtje komt vast en zeker vaker op tafel!
Ik twijfelde even of het wel allemaal zou passen qua smaken. De kruidige couscous met de knoflook garnalen en zoete cherrytomaten. Aangevuld met verse groene kruiden waaronder de uitgesproken smaak van verse munt. Het past bij elkaar én hoe! Na de eerste hap was ik verkocht en wilde ik meer. Mijn bord was zó leeg en gelukkig die van vriendlief ook. Hij geeft altijd zijn eerlijke mening over het eten en als iets toch niet zo heel erg lekker is hoor ik het ook. Fijn, ik houd van die eerlijkheid
Heerlijke couscous met knoflook garnalen
Het is niet nodig om verder nog woorden vuil te maken aan dit recept. Gewoonweg maken deze heerlijke couscous met knoflook garnalen. Het is snel klaar, makkelijk om te maken en gegarandeerd lekker. Zet de ingrediënten op jouw boodschappenlijstje en duik daarna de keuken in.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 250 gram garnalen (diepvries - ontdooid)
- 125 gram cherrytomaten
- 125 gram couscous
- 125 ml water
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- ½ blokje kippenbouillon
- 2 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden)
- 1½ theelepel munt (vers - fijngesneden)
- 1 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden)
- 1 theelepel citroensap
- boter, olijfolie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snipper een uitje en snijd de knoflook fijn.
- Was de cherrytomaten en snijd deze in partjes. Houd dit even apart.
- Breng 125 ml water aan de kook (in een waterkoker). Verkruimel een half kippenbouillonblokje in een ruime schaal, doe hierbij de couscous, 1 theelepel olijfolie en 1 theelepel citroensap.
- Giet het gekookte water erover, schep om met een vork en dek het vervolgens goed af.
- Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het uitje en de fijngesneden teentjes knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg dan de garnalen toe en bak deze in enkele minuten gaar.
- Zodra de garnalen gaar zijn roer je door de gewelde couscous met een vork en doe je deze in een ruime kom/ ovenschaal (net was je handig vindt).
- Meng hierdoor de fijngesneden bieslook, munt en peterselie samen met 1 theelepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep dan de cherrytomaten erdoor samen met de garnalen. Verdeel het over twee borden en garneer eventueel met een blaadje munt. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Sandra says:
Hmm ik ben gek op dit soort ‘lichte’ gerechten. Ziet er weer heerlijk uit Eef!
Eef says:
Dank je wel Sandra 🙂
Marijke says:
Lekker hoor. Ben gek op couscous. Klinkt als een lekker recept!
Marlies says:
Goede combinatie! Zou ik niet zo snel hebben uitgekozen.
Miriam says:
Lekker!! Ik heb het thuis uitgeprobeerd, geen klachten. Missie geslaagd.
Eef says:
Wat goed om te lezen Miriam, geen commentaar is goed nieuws toch 😉
Demi | DE KOOKFABRIEK says:
Dit weekend ook garnalenrisotto gegeten. Erg lekker! Maar deze couscous ziet er ook echt top uit. Dit wordt m’n volgende garnalengerechtje als diner!
Eef says:
Oeh dat is ook lekker garnalenrisotto, maak ik ook wel eens. Ook met lekker veel knoflook 😉 Dat recept zal ik snel eens delen 🙂
Marion says:
Was heerlijk. Als volwaardige maaltijd zou ik er graag meer groenten bij willen eten. Welke groenten passen hier goed bij?
Eef says:
Hi Marion, goed om te lezen dat het in de smaak is gevallen! Voor wat extra groenten kun je er wat dunne reepjes paprika bij doen of er een lekkere salade bij serveren. Komkommer erdoor, wat fijngesneden rode ui of juist gegrilde groenten zoals courgette of aubergine zijn er ook erg lekker bij.
Marjo says:
Was echt heerlijk. Dit komt zeker vaker op tafel. Ik heb er nog een lekkere salade bij gemaakt. Complimenten voor je website. Ik heb al een aantal recepten geprobeerd en allemaal heel lekker. Butter Chicken is ook een van onze favorieten geworden. En er zijn er nog een aantal die ik nog ga proberen. Bedankt.
Marjo says:
Het was heerlijk. Zeker een gerecht dat we vaker op tafel gaan zetten. Complimenten voor deze website. Al heel wat recepten geprobeerd en allemaal even lekker. Butter Chicken behoort inmiddels ook tot onze favorieten. Bedankt en ga zo door.
Eef says:
Dank je wel voor je lieve compliment Marjo 🙂 Super leuk om te lezen! Daar doe ik het immers voor 😀
Mieke says:
Eef dit is een perfect gerecht met een lekkere schaal groene sla ernaast. ( cous-cous met garnalen).
Zou bijna zeggen morgen weer, maar ik wacht tot het weekend met de kinderen. Nog 4 nachtjesTop!
Eef says:
Helemaal lekker inderdaad! Dank voor je aanvulling Mieke en geniet van het weekend met de kids 😀
Mieke says:
Eef dit is een perfect gerecht met een lekkere schaal groene sla ernaast. ( cous-cous met garnalen).
Zou bijna zeggen morgen weer, maar ik wacht tot het weekend met de kinderen. Nog 4 nachtjesTop!
Eef says:
Helemaal lekker inderdaad! Dank voor je aanvulling Mieke en geniet van het weekend met de kids 😀
Jos klein says:
Van de week gemaakt en echt super lekker echt een zomer gerecht yummie
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen Jos!
Jos klein says:
Van de week gemaakt en echt super lekker echt een zomer gerecht yummie
Yvon says:
Kan dit ook als lunch of is dit dan te veel kcal?
Eef says:
Dat kan ook, qua kcl valt het denk ik wel mee als je niet een te grote portie maakt 🙂
Yvon says:
Kan dit ook als lunch of is dit dan te veel kcal?
Kayleigh says:
Was vandaag echt inspiratieloos en ik had ook echt geen zin om te koken… super makkelijk gerechtje en echt een hele lekker smaaksensatie ????
Dit ga ik zeker vaker maken
Eef says:
Wat leuk dat je dat even laat weten, dankjewel voor je reactie 🙂