Volg mij:
Hoofdgerechten, Vis & Schaal-/Schelpdieren

Couscous met knoflook garnalen

Couscous met knoflook garnalen

Couscous met knoflook garnalen. Serieus, dit is zó ontzettend lekker! De eerste keer dat ik dit recept maakte was het een probeersel. Ik had zin in een lekker snel en licht gerecht. Couscous is binnen no time klaar en ook de garnalen hebben niet zo heel lang nodig. Lekker met wat verse groene kruiden, cherrytomaatjes en een goede olijfolie. Experiment geslaagd: dit heerlijke én snelle gerechtje komt vast en  zeker vaker op tafel!

Ik twijfelde even of het wel allemaal zou passen qua smaken. De kruidige couscous met de knoflook garnalen en zoete cherrytomaten. Aangevuld met verse groene kruiden waaronder de uitgesproken smaak van verse munt. Het past bij elkaar én hoe! Na de eerste hap was ik verkocht en wilde ik meer. Mijn bord was zó leeg en gelukkig die van vriendlief ook. Hij geeft altijd zijn eerlijke mening over het eten en als iets toch niet zo heel erg lekker is hoor ik het ook. Fijn, ik houd van die eerlijkheid

Heerlijke couscous met knoflook garnalen

Het is niet nodig om verder nog woorden vuil te maken aan dit recept. Gewoonweg maken deze heerlijke couscous met knoflook garnalen. Het is snel klaar, makkelijk om te maken en gegarandeerd lekker. Zet de ingrediënten op jouw boodschappenlijstje en duik daarna de keuken in.

Couscous met knoflook garnalen


Het recept voor couscous met knoflook garnalen:

Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 10 minuten | Totale bereidingstijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig voor couscous met knoflook garnalen (ingrediënten):

  • 250 gram diepvries garnalen (ontdooid)
  • 125 gram cherrytomaten
  • 125 gram couscous
  • 125 ml water
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 2 eetlepel platte peterselie (fijngesneden)
  • 1½ theelepel munt (fijngesneden)
  • 1 eetlepel bieslook (fijngesneden)
  • 1 theelepel citroensap
  • boter en olijfolie
  • peper en zout

Hoe je zelf couscous met knoflook garnalen maakt:

  1. Snipper een uitje en snijd de knoflook fijn. Was de cherrytomaten en snijd deze in partjes. Houd dit even apart.
  2. Breng 125 ml water aan de kook (in een waterkoker). Verkruimel een half kippenbouillonblokje in een ruime schaal, doe hierbij de couscous, 1 theelepel olijfolie en 1 theelepel citroensap. Giet het gekookte water erover, schep om met een vork en dek het vervolgens goed af.
  3. Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het uitje en de fijngesneden teentjes knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan de garnalen toe en bak deze in enkele minuten gaar.
  4. Zodra de garnalen gaar zijn roer je door de gewelde couscous met een vork en doe je deze in een ruime kom/ ovenschaal (net was je handig vindt). Meng hierdoor de fijngesneden bieslook, munt en peterselie samen met 1 theelepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep dan de cherrytomaten erdoor samen met de garnalen. Verdeel het over twee borden en garneer eventueel met een blaadje munt. Eet smakelijk!

Couscous met knoflook garnalen

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

19 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Hmm ik ben gek op dit soort ‘lichte’ gerechten. Ziet er weer heerlijk uit Eef!

    12 augustus 2016 at 07:36
  • Beantwoorden Marijke

    Lekker hoor. Ben gek op couscous. Klinkt als een lekker recept!

    12 augustus 2016 at 14:42
  • Beantwoorden Marlies

    Goede combinatie! Zou ik niet zo snel hebben uitgekozen.

    12 augustus 2016 at 16:05
  • Beantwoorden Miriam

    Lekker!! Ik heb het thuis uitgeprobeerd, geen klachten. Missie geslaagd.

    12 augustus 2016 at 21:00
    • Beantwoorden Eef

      Wat goed om te lezen Miriam, geen commentaar is goed nieuws toch 😉

      14 augustus 2016 at 22:48
  • Beantwoorden Demi | DE KOOKFABRIEK

    Dit weekend ook garnalenrisotto gegeten. Erg lekker! Maar deze couscous ziet er ook echt top uit. Dit wordt m’n volgende garnalengerechtje als diner!

    13 augustus 2016 at 17:08
    • Beantwoorden Eef

      Oeh dat is ook lekker garnalenrisotto, maak ik ook wel eens. Ook met lekker veel knoflook 😉 Dat recept zal ik snel eens delen 🙂

      14 augustus 2016 at 22:49
  • Beantwoorden Marion

    Was heerlijk. Als volwaardige maaltijd zou ik er graag meer groenten bij willen eten. Welke groenten passen hier goed bij?

    24 oktober 2016 at 16:40
    • Beantwoorden Eef

      Hi Marion, goed om te lezen dat het in de smaak is gevallen! Voor wat extra groenten kun je er wat dunne reepjes paprika bij doen of er een lekkere salade bij serveren. Komkommer erdoor, wat fijngesneden rode ui of juist gegrilde groenten zoals courgette of aubergine zijn er ook erg lekker bij.

      24 oktober 2016 at 22:06
  • Beantwoorden Marjo

    Was echt heerlijk. Dit komt zeker vaker op tafel. Ik heb er nog een lekkere salade bij gemaakt. Complimenten voor je website. Ik heb al een aantal recepten geprobeerd en allemaal heel lekker. Butter Chicken is ook een van onze favorieten geworden. En er zijn er nog een aantal die ik nog ga proberen. Bedankt.

    31 oktober 2016 at 19:24
  • Beantwoorden Marjo

    Het was heerlijk. Zeker een gerecht dat we vaker op tafel gaan zetten. Complimenten voor deze website. Al heel wat recepten geprobeerd en allemaal even lekker. Butter Chicken behoort inmiddels ook tot onze favorieten. Bedankt en ga zo door.

    1 november 2016 at 10:47
    • Beantwoorden Eef

      Dank je wel voor je lieve compliment Marjo 🙂 Super leuk om te lezen! Daar doe ik het immers voor 😀

      1 november 2016 at 18:37
  • Beantwoorden Mieke

    Eef dit is een perfect gerecht met een lekkere schaal groene sla ernaast. ( cous-cous met garnalen).
    Zou bijna zeggen morgen weer, maar ik wacht tot het weekend met de kinderen. Nog 4 nachtjesTop!

    28 mei 2018 at 16:45
    • Beantwoorden Eef

      Helemaal lekker inderdaad! Dank voor je aanvulling Mieke en geniet van het weekend met de kids 😀

      29 mei 2018 at 23:40
  • Beantwoorden Jos klein

    Van de week gemaakt en echt super lekker echt een zomer gerecht yummie

    31 mei 2018 at 17:51
  • Beantwoorden Yvon

    Kan dit ook als lunch of is dit dan te veel kcal?

    16 april 2019 at 21:01
    • Beantwoorden Eef

      Dat kan ook, qua kcl valt het denk ik wel mee als je niet een te grote portie maakt 🙂

      21 april 2019 at 15:14

    Laat een reactie achter