Couscous met knoflook garnalen

Couscous met knoflook garnalen

Couscous met knoflook garnalen. Serieus, dit is zó ontzettend lekker! De eerste keer dat ik dit recept maakte was het een probeersel. Ik had zin in een lekker snel en licht gerecht. Couscous is binnen no time klaar en ook de garnalen hebben niet zo heel lang nodig. Lekker met wat verse groene kruiden, cherrytomaatjes en een goede olijfolie. Experiment geslaagd: dit heerlijke én snelle gerechtje komt vast en  zeker vaker op tafel!

Ik twijfelde even of het wel allemaal zou passen qua smaken. De kruidige couscous met de knoflook garnalen en zoete cherrytomaten. Aangevuld met verse groene kruiden waaronder de uitgesproken smaak van verse munt. Het past bij elkaar én hoe! Na de eerste hap was ik verkocht en wilde ik meer. Mijn bord was zó leeg en gelukkig die van vriendlief ook. Hij geeft altijd zijn eerlijke mening over het eten en als iets toch niet zo heel erg lekker is hoor ik het ook. Fijn, ik houd van die eerlijkheid

Heerlijke couscous met knoflook garnalen

Het is niet nodig om verder nog woorden vuil te maken aan dit recept. Gewoonweg maken deze heerlijke couscous met knoflook garnalen. Het is snel klaar, makkelijk om te maken en gegarandeerd lekker. Zet de ingrediënten op jouw boodschappenlijstje en duik daarna de keuken in.

Couscous met knoflook garnalen

Couscous met knoflook garnalen

Couscous met knoflook garnalen

Couscous met groene kruiden en knoflook garnalen. Dit waanzinnig lekkere gerecht zet je binnen 20 (!) minuten op tafel. Smullen maar!
4.24 van 21 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram garnalen (diepvries - ontdooid)
  • 125 gram cherrytomaten
  • 125 gram couscous
  • 125 ml water
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 2 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden)
  • theelepel munt (vers - fijngesneden)
  • 1 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden)
  • 1 theelepel citroensap
  • boter, olijfolie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper een uitje en snijd de knoflook fijn.
  • Was de cherrytomaten en snijd deze in partjes. Houd dit even apart.
  • Breng 125 ml water aan de kook (in een waterkoker). Verkruimel een half kippenbouillonblokje in een ruime schaal, doe hierbij de couscous, 1 theelepel olijfolie en 1 theelepel citroensap.
  • Giet het gekookte water erover, schep om met een vork en dek het vervolgens goed af.
  • Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het uitje en de fijngesneden teentjes knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg dan de garnalen toe en bak deze in enkele minuten gaar.
  • Zodra de garnalen gaar zijn roer je door de gewelde couscous met een vork en doe je deze in een ruime kom/ ovenschaal (net was je handig vindt).
  • Meng hierdoor de fijngesneden bieslook, munt en peterselie samen met 1 theelepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep dan de cherrytomaten erdoor samen met de garnalen. Verdeel het over twee borden en garneer eventueel met een blaadje munt. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 410kcal | Koolhydraten: 64g | Eiwitten: 34g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Couscous met knoflook garnalen

27 thoughts on “Couscous met knoflook garnalen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept