Volg mij:
(Zoete) Baksels

Brownies

Brownies

Een zacht krokant korst, een romige zachte binnenkant en de diepe volle smaak van chocolade, zo moeten Brownies smaken. Lang heb ik gedacht dat brownies maken best lastig is ik de buitenkant een beetje zacht krokant wil hebben en de binnenkant moet gaar zijn maar nog steeds en beetje romig. Maar een beetje oefenen en een goed recept doen wonderen. Vandaag deel ik mijn eigen fool-proof, kan-niet-verkeerd-gaan recept voor goddelijke brownies met je.

Nog even een paar korte tips:

* Gebruik echte 100% cacaopoeder (dus niet die waarmee je instant chccVoor brownies gebruik je natuurlijk ‘echte’ ongezoete cacaopoeder zoals bijvoorbeeld die van Droste of Blokker. Hiermee bedoel ik dat je niet een gezoete cacaopoeder voor instant chocolademelk moet gebruiken. De pure echte (100%) cacaopoeder geeft juist die heerlijk chocolade smaak aan de Brownies waar je naar op zoek bent.

* Voor de ‘vulling’ van de brownies heb ik nu gekozen voor pure en melk chocolade. Heerlijk want de stukjes smelten in de oven. Als je dan je brownie eet heb je zo af en toe een lekker stukje chocolade. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor melk en witte chocolade of een andere combinatie.

Wat heb je nodig voor 8 grote of 16 kleinere Brownies:

Bereidingstijd: 45 minuten

  • 70 gr bloem
  • 80 gr ongezoete cacaopoeder
  • 250 gr kristalsuiker
  • 2 eieren (koud – uit de koelkast)
  • 150 gr ongezouten roomboter
  • 1/2 tl vanille extract
  • een snufje zout
  • 50 gr pure chocolade en 50 gr melk chocolade

Hoe je Brownies maakt:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden en zet een rekje iets onder het midden van de oven.

2. Neem een ovenschaal van ca. 20 cm bij 20 cm en bedek deze met bakpapier.

3. Smelt de boter even rustig op laag vuur in een pan en doe deze in een ruime kom. Voeg hierbij de suiker, cacao en een snufje zout. Meng alles goed door elkaar met een (houten) pollepel tot je een bruine glimmende massa krijgt en laat dit even afkoelen.

4. Voeg het vanille extract toe en roer dit goed door elkaar. De eieren erbij, weer even mengen en dan bloem erbij. Meng nu alles voor een minuutje of 3-4 goed door elkaar.

5. Snij nu de chocolade met een groot mes (dit gaat het makkelijkst) in kleine stukjes en meng dit als laatste door het beslag.

6. Giet het beslag in de ovenschaal en plaats dit in de voor verwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten. De brownie is klaar als je met een satéprikker erin kunt prikken en deze er schoon uitkomt. Zit er nog beslag aan je satéprikker? Laat dan de brownie nog een paar minuten in de oven staan en probeer het daarna opnieuw.

7. Serveer je brownie eens met ijs als ‘ie nog warm is of met een toefje slagroom.

BrowniesEet smakelijk! 

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

14 Reacties

  • Beantwoorden Kim

    Ah heerlijk lijkt me dat! Ik haal altijd zo een pak waar je alleen melk (of water?) aan hoeft toe te voegen. Misschien dat ik dit een keertje uitprobeer 🙂

    25 april 2015 at 16:27
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Zeker een keer proberen, ze kunnen immers niet mis gaan 😉 Laat je het me weten als je ze hebt geprobeerd?

      26 april 2015 at 10:15
  • Beantwoorden Cherry - KickstartYourHealth

    Oeeehhh lekker I love brownies! Die eerste zin van je doet het water in mn mond stromen 😀 Ik maak ze wel altijd suikervrij. Ipv suiker zoet ik ze met echte dadels.

    25 april 2015 at 18:42
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Goede tip om de Brownies te zoeten met dadels! Mooi alternatief. Dank je wel voor de tip 😀

      26 april 2015 at 10:12
  • Beantwoorden Anne-Marie Otter

    Zo lekker brownies. Ik heb ze toevallig dit weekend ook op de planning staan!

    25 april 2015 at 20:18
  • Beantwoorden Claudia

    Fool proof brownies klinken heel goed. Ik heb alleen die water en boter erbij brownies gemaakt, maar dat is mij iets te chemisch.

    25 april 2015 at 21:20
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Ja, die ken ik. Ooit heb ik ze wel eens geprobeerd maar inderdaad daar zit een gek chemisch smaakje aan. Maak ze liever zelf 😉

      26 april 2015 at 10:10
  • Beantwoorden linda

    Heerlijk Eef! Maar effe vraagje. Bedoel je bij de ingredienten niet ongezoete cacaopoeder ipv ongezoute cacaopoeder? Ik wist niet dat er ook gezouten cacaopoeder was namelijk. En omdat je in je begeleidende tekst ook praat over ongezoete cacaopoeder… x

    26 april 2015 at 04:02
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Ah helemaal gelijk d’as een tikfoutje 😉 Heb het direct even aangepast! Dank je wel voor je oplettendheid Lin 🙂

      26 april 2015 at 10:04
  • Beantwoorden linda

    Graag gedaan!

    26 april 2015 at 10:18
  • Beantwoorden Ouderwetse Chocolademelk | Eef Kookt Zo

    […] gebruik maar het is nou eenmaal behoorlijk handig om in huis te hebben. Bijvoorbeeld om lekker Brownies mee te maken maar vergeet ook niet dat cacaopoeder gebruikt wordt als smaakmaker in hartige […]

    4 december 2015 at 06:34
  • Beantwoorden Belinda

    Ik heb al heel wat brownies proberen te bakken, zonder succes. Maar deze… Ik geniet!! Met een glas koude melk. Dank je wel!

    3 januari 2017 at 17:12
    • Beantwoorden Eef

      Dat is een perfecte combinatie: brownies en een koud glas melk, yum! Blij te lezen dat ze zo goed in de smaak vallen 🙂

      3 januari 2017 at 17:53

    Laat een reactie achter