fbpx
Brookies - brownie cookies

Brookies – brownie koekjes

Brookies oftewel brownie koekjes. De naam verklapt het al… dit zijn koekjes die naar brownie smaken. Of brownies die naar koekjes smaken… wie zal het zeggen 😉 . De koekjes hebben een licht krokant jasje en een mega smeuïge binnenkant. Net als een brownie dus. Ze zijn verslavend lekker en stiekem kun je er simpelweg niet vanaf blijven en echt… maak deze koekjes!

Zo eens in de zoveel tijd krijg ik ontzettend veel zin om koekjes te bakken. Het is leuk om te doen, kost weinig tijd of moeite en het effect is vaak groots. Ik bedoel een lekker ruikend huis, zalige koekjes die uit de oven komen en blije gezichten. Daar doe je het toch voor 😉 .

Koekjes en Pinterest

Op een verloren momentje vind ik mezelf wel eens op Pinterest. Scrollen tussen allerlei (vaak prachtige) foto’s van lekkere recepten. Inspiratie, nieuwe ideeën opdoen en niet alleen op het gebied van koken, maar uiteraard gaat daar wel mijn grootste interesse naar uit. Inmiddels heb ik de tuin van mijn dromen al vormgegeven op Pinterest, ideeën voor toen we bezig waren met de verbouwing en nog veel meer vind je op mijn Pinterest account.

Goed, we dwalen af net als je op Pinterest doet eigenlijk. Zo begin je met een tuin en zo eindig je met koekjes. Brownie koekjes om precies te zijn. Het recept voor de lekkerste brownie koekjes kwam ik tegen, althans als ik de reacties moest geloven… Nou, geloof mij, het recept van Kate van het Amerikaanse blog I Heart Eating is echt het lekkerste. Ik maakte het recept en binnen no-time waren de koekjes op. Ik heb zelfs niets aangepast! Dat zegt genoeg volgens mij. Volg het recept precies want alleen zo krijg je die heerlijke, fudge-achtige, brownie cookies. Aanrader!

Brookies - brownie cookies


Het recept voor brownie koekjes (brookies):

Voorbereiding: 45 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: ca. 25 brownie koekjes

Wat heb je nodig voor brownie koekjes (brookies) (ingrediënten):

 • 425 gram pure chocolade (in stukjes)
 • 250 gram suiker
 • 100 gram roomboter (ongezouten)
 • 100 gram bloem
 • 25 gram cacaopoeder (ongezoet)
 • 3 eieren
 • 1 eetlepel vanille extract
 • ½ theelepel bakpoeder
 • ½ theelepel zout

Hoe maak je brownie koekjes :

 1. Doe de boter en 350 gram pure chocolade in een pan met dikke bodem.
 2. Verwarm dit vervolgens op laag vuur tot de boter en chocolade zijn gesmolten, roer door en laat afkoelen.
 3. Doe de volgende ingrediënten in een ruime kom (liefst met een stand mixer) en mix dit voor 5 minuten op een lage snelheid tot het mooi luchtig is: eieren, suiker, vanille extract, bakpoeder en zout.
 4. Voeg dan de bloem en het cacaopoeder toe en mix dit er voorzichtig door.
 5. Tot slot meng je de afgekoelde chocolade en boter er ook voorzichtig door.
 6. Schep de overige 75 gram pure chocolade in stukjes erdoor en laat je dit mengsel 30 minuten koelen in de koelkast (niet langer maar ook zeker niet korter!).
 7. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
 8. Bedek een ovenplaat met bakpapier.
 9. Schep (liefst met een ijslepel) bolletjes van het beslag en doe deze op de met bakplaat. Houd rekening met ca. 5 centimeter tussen de koekjes.
 10. Bak de koekjes in 8-10 minuten gaar. Even laten afkoelen en… eet smakelijk!

Brownie koekjes

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

24 reacties op “Brookies – brownie koekjes”

   1. En zelfs een dag later zijn ze nog top Ik heb er ook 10 in de vriezer gedaan (we hadden er zoveel) kijken of die volgende week ook nog lekker zijn

     1. Hoi Eef, ik heb ze er zondagmorgen uitgehaald en op een bord gelegd. ‘s Middags gegeten en ze zijn dan nog heerlijk!!! Echt een toprecept, nogmaals bedankt hiervoor

   2. Hoi! Erg lekker recept maar euhm… hoe groot moeten de bergjes deeg ongeveer worden? Als ik mijn ijslepel gebruik dan worden het reusachtige koeken, niks mis mee natuurlijk maar denk dat het effect een beetje verdwijnt dan :p.

  1. Nee hoor, het mag gerust een beetje warm zijn alleen niet heel heet. Voel even met je vinger als het lauw warm is, is het prima.

 1. En zelfs een dag later zijn ze nog top Ik heb er ook 10 in de vriezer gedaan (we hadden er zoveel) kijken of die volgende week ook nog lekker zijn

 2. Hoi Eef, ik heb ze er zondagmorgen uitgehaald en op een bord gelegd. ‘s Middags gegeten en ze zijn dan nog heerlijk!!! Echt een toprecept, nogmaals bedankt hiervoor

 3. De brookies zijn zoals zoonlief ze noemt, kapot lekker
  Ik kan het daar alleen maar mee eens zijn, zeker voor herhaling vatbaar!

 4. De brookies zijn zoals zoonlief ze noemt, kapot lekker
  Ik kan het daar alleen maar mee eens zijn, zeker voor herhaling vatbaar!

 5. Hoi! Erg lekker recept maar euhm… hoe groot moeten de bergjes deeg ongeveer worden? Als ik mijn ijslepel gebruik dan worden het reusachtige koeken, niks mis mee natuurlijk maar denk dat het effect een beetje verdwijnt dan :p.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top