Brookies oftewel brownie koekjes. De naam verklapt het al, dit zijn koekjes die naar brownie smaken. Of brownies die naar koekjes smaken, wie zal het zeggen 😉 . De koekjes hebben een licht krokant jasje en een mega smeuïge binnenkant. Net als een brownie dus. Ze zijn verslavend lekker en stiekem kun je er simpelweg niet vanaf blijven en echt, maak deze koekjes!
Zo eens in de zoveel tijd krijg ik ontzettend veel zin om koekjes te bakken. Het is leuk om te doen, kost weinig tijd of moeite en het effect is vaak groots. Ik bedoel een lekker ruikend huis, zalige koekjes die uit de oven komen en blije gezichten. Daar doe je het toch voor 😉 .
Koekjes en Pinterest
Op een verloren momentje vind ik mezelf wel eens op Pinterest. Scrollen tussen allerlei (vaak prachtige) foto’s van lekkere recepten. Inspiratie, nieuwe ideeën opdoen en niet alleen op het gebied van koken, maar uiteraard gaat daar wel mijn grootste interesse naar uit. Inmiddels heb ik de tuin van mijn dromen al vormgegeven op Pinterest, ideeën voor toen we bezig waren met de verbouwing en nog veel meer vind je op mijn Pinterest account.
Goed, we dwalen af net als je op Pinterest doet eigenlijk. Zo begin je met een tuin en zo eindig je met koekjes. Brownie koekjes om precies te zijn. Het recept voor de lekkerste brownie koekjes kwam ik tegen, althans als ik de reacties moest geloven… Nou, geloof mij, het recept van Kate van het Amerikaanse blog I Heart Eating is echt het lekkerste. Ik maakte het recept en binnen no-time waren de koekjes op. Ik heb zelfs niets aangepast! Dat zegt genoeg volgens mij. Volg het recept precies want alleen zo krijg je die heerlijke, fudge-achtige, brownie cookies. Aanrader!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 425 gram pure chocolade (in stukjes)
- 250 gram suiker
- 100 gram roomboter (ongezouten)
- 100 gram bloem
- 25 gram cacaopoeder (ongezoet)
- 3 eieren
- 1 eetlepel vanille extract
- ½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Doe de boter en 350 gram pure chocolade in een pan met dikke bodem.
- Verwarm dit vervolgens op laag vuur tot de boter en chocolade zijn gesmolten, roer door en laat afkoelen.
- Doe de eieren, suiker, vanille extract, bakpoeder en zout in een ruime kom (liefst met een stand mixer) en mix dit voor 5 minuten op een lage snelheid tot het mooi luchtig is.
- Voeg dan de bloem en het cacaopoeder toe en mix dit er voorzichtig door.
- Tot slot meng je de afgekoelde chocolade en boter er ook voorzichtig door.
- Schep de overige 75 gram pure chocolade in stukjes erdoor en laat je dit mengsel 30 minuten koelen in de koelkast (niet langer maar ook zeker niet korter!).
- Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden, boven- en onderwarmte, en leg bakpapier op een ovenplaat.
- Schep (liefst met een ijslepel) bolletjes van het beslag en doe deze op de bakplaat. Houd ca. 5 centimeter tussen de koekjes.
- Bak de koekjes in 8-10 minuten gaar. Even laten afkoelen en... eet smakelijk!
Ladydi_123 says:
Mmmm mijn dochter heeft ze gisteren gemaakt en ze zijn heerlijk!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dank voor je reactie 🙂
Ladydi_123 says:
En zelfs een dag later zijn ze nog top Ik heb er ook 10 in de vriezer gedaan (we hadden er zoveel) kijken of die volgende week ook nog lekker zijn
Eef says:
Ohhh dat klinkt super! Laat je me weten of ze dan nog lekker zijn. Ben benieuwd 🙂
Ladydi_123 says:
Hoi Eef, ik heb ze er zondagmorgen uitgehaald en op een bord gelegd. ‘s Middags gegeten en ze zijn dan nog heerlijk!!! Echt een toprecept, nogmaals bedankt hiervoor
Lara says:
Hoi! Erg lekker recept maar euhm… hoe groot moeten de bergjes deeg ongeveer worden? Als ik mijn ijslepel gebruik dan worden het reusachtige koeken, niks mis mee natuurlijk maar denk dat het effect een beetje verdwijnt dan :p.
Eef says:
Ongeveer ter grote van een flinke walnoot zou ik zeggen 🙂
Ladydi_123 says:
Mmmm mijn dochter heeft ze gisteren gemaakt en ze zijn heerlijk!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dank voor je reactie 🙂
Nicoline says:
O deze ga ik zeker maken! Vraagje echter, het boter-chocolade mengsel, moet dat helemaal afgekoeld zijn?
Eef says:
Nee hoor, het mag gerust een beetje warm zijn alleen niet heel heet. Voel even met je vinger als het lauw warm is, is het prima.
Nicoline says:
O deze ga ik zeker maken! Vraagje echter, het boter-chocolade mengsel, moet dat helemaal afgekoeld zijn?
Eef says:
Nee hoor, het mag gerust een beetje warm zijn alleen niet heel heet. Voel even met je vinger als het lauw warm is, is het prima.
Ladydi_123 says:
En zelfs een dag later zijn ze nog top Ik heb er ook 10 in de vriezer gedaan (we hadden er zoveel) kijken of die volgende week ook nog lekker zijn
Eef says:
Ohhh dat klinkt super! Laat je me weten of ze dan nog lekker zijn. Ben benieuwd 🙂
Ladydi_123 says:
Hoi Eef, ik heb ze er zondagmorgen uitgehaald en op een bord gelegd. ‘s Middags gegeten en ze zijn dan nog heerlijk!!! Echt een toprecept, nogmaals bedankt hiervoor
Korine says:
De brookies zijn zoals zoonlief ze noemt, kapot lekker
Ik kan het daar alleen maar mee eens zijn, zeker voor herhaling vatbaar!
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je reactie 🙂
Korine says:
De brookies zijn zoals zoonlief ze noemt, kapot lekker
Ik kan het daar alleen maar mee eens zijn, zeker voor herhaling vatbaar!
Lara says:
Hoi! Erg lekker recept maar euhm… hoe groot moeten de bergjes deeg ongeveer worden? Als ik mijn ijslepel gebruik dan worden het reusachtige koeken, niks mis mee natuurlijk maar denk dat het effect een beetje verdwijnt dan :p.
Ariella says:
Zou je hier ook koffie aan toe kunnen voegen voor een lekkere twist?
Eef says:
Lijkt me heerlijk, zou ik zeker proberen of een beetje buijsman kan ook een lekkere smaak geven 🙂