Bladerdeeg hapjes met gehakt. Een heel eenvoudig maar enorm smaakvol hapje! Je hebt ze zo gemaakt en zijn ideaal als lekkere snack voor welke gelegenheid dan ook. Ga jij ze maken?!
Makkelijke bladerdeeg hapjes
Ik ben dol op borrelhapjes! Zowel om op te eten als om zelf te maken. Helemaal als ze lekker makkelijk zijn om te maken. Bladerdeeg hapjes met gehakt zijn vaak heel eenvoudig om te maken en dus ideaal wat mij betreft. Maak een smaakvolle vulling, even bakken in de oven en aanvallen maar!
Bladerdeeghapje met gehakt
Deze hartige bladerdeeg hapjes zijn gevuld met kipgehakt, prei, paprika en heel veel lekkere smaakmakers. Waarschijnlijk allemaal ingrediënten die je wel in huis hebt hoor, dus zeker geen ingewikkelde dingen.
Met deze ingrediënten breng je het kipgehakt goed op smaak zodat de bladerdeeghapjes echte kleine smaakbommetjes worden.
Eenvoudige bladerdeeg hapjes maken
Voor de vulling bak je eerst de groenten en kruiden even aan, vervolgens het gehakt met kruiden, dat meng je even en verdeel je vervolgens over het bladerdeeg. Die rol je op, snij je in stukjes, bestrijk (met een handig kwastje) met wat ei en sesamzaadjes of maanzaad en hup zo de oven in.
Met dit recept maak je zo’n 30 hapjes, maar je kunt natuurlijk ook het recept halveren en de helft maken. Net wat uitkomt voor je, maar ik kan je wel vertellen, ze zijn zo op hoor 😉 .
Aan de slag
Voor deze hapjes kun je bladerdeeg op rol gebruiken. Die vind je in het koelschap van de supermarkt en werkt ideaal. Op de foto hierboven zie je overigens de hele rol, maar voor dit recept halveer je de het bladerdeeg horizontaal zodat je twee grote plakken hebt. Op die manier is de verhouding tussen de vulling en het deeg optimaal!
Hartige bladerdeeg hapjes met gehakt
Serveer deze bladerdeeg hapjes met gehakt het liefst direct warm uit de oven. Dan is het bladerdeeg nog lekker knapperig en de vulling goed warm. Een sausje erbij is altijd goed, dus die zou ik je zeker aanraden erbij te maken. Maar je kunt natuurlijk ook helemaal makkelijk voor gewoon wat chilisaus of ketchup gaan.
Hapjes van bladerdeeg
En, loopt het water je inmiddels al in de mond? Kan ik helemaal begrijpen, dus ik zou zeggen aan de slag met deze heerlijke, makkelijke bladerdeeg hapjes met gehakt. Smullen maar!
Op zoek naar meer inspiratie voor borrelhapjes? Deze pizza rolletjes zijn ook waanzinnig en knakworstjes in bladerdeeg natuurlijk de klassieker en altijd goed.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 ui (fijn gesneden)
- 1 rode paprika (heel fijn gesneden)
- 1 prei (heel fijn gesneden)
- 1 theelepel basilicum (gedroogd)
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 300 gram kipgehakt
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel kipkruiden mix
- 2 rollen bladerdeeg
- 1 ei
- maanzaad of sesamzaad
- zonnebloemolie, zout en peper
- 3 eetlepels chilisaus
- 2 eetlepels ketchup
- 1 theelepel sojasaus
- 1 theelepel honing (optioneel, voor een zoetere smaak)
- snufje knoflookpoeder (optioneel, voor extra smaak)
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, paprika en prei ca. 5 minuten. Voeg de basilicum, uienpoeder en knoflookpoeder toe. Bak de groenten tot ze zacht zijn.
- Laat de groenten daarna 10 minuten afkoelen.
- Meng het kipgehakt met het gerookte paprikapoeder, kipkruiden en zout en peper naar smaak. Voeg de groenten toe aan het gehakt en meng tot 1 geheel.
- Rol een bladerdeegrol uit, halveer het bladerdeeg horizontaal. Verdeel per plak deeg 1/4e van het kipgehaktmengsel gelijkmatig over de breedte.
- Rol het bladerdeeg op met de vulling erin en snijd het in ca. 7-8 gelijke stukjes. Herhaal dit met de rest van het bladerdeeg.
- Leg de bladerdeeghapjes op de bakplaat en bestrijk de bovenkant van de hapjes met losgeklopt ei. Bestrooi met maanzaad of sesamzaad.
- Bak de hapjes ca. 20 minuten in de oven of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Maak ondertussen optioneel het sausje erbij. Meng daarvoor simpelweg alle ingrediënten tot ze goed gemengd zijn.
- Serveer de hapjes warm met de dipsaus erbij en geniet ervan!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Julie says:
Kun je de hapjes van tevoren maken en hoe bewaar je ze het beste? Of misschien beter de rolletjes voorbereiden, invriezen en dan afbakken? Leuk recept!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Dat laatste klinkt als een top idee, je kunt ze zeker afgebakken bewaren in een afgesloten bak op kamertemperatuur. Dit blijft zo’n 2 dagen goed, warm ze dan eventjes op voor je ze gaat eten. 😉
Corry says:
Kan ik ze kant En klaar en afgebakken invriezen en dan weer opwarmen
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Dat zou ik met bladerdeeg niet aanraden, dat is echt het lekkerste direct vers afgebakken.