Knakworstjes met bladerdeeg of zoals onze Angelsaksische buren zo mooi zeggen: pigs in a blanket. Zo’n lekker en écht makkelijk borrelhapje. Leuk voor verjaardagen, Oudejaarsavond, een avondje borrelen met vrienden of familie, een kinderverjaardag en ik zag ze dit jaar ook vaak voorbijkomen tijdens de kerstdiners op school. Zeg nou zelf, hier maak je veel mensen heel blij mee 😉 .
Ondanks dat het zo’n simpel recept is, een mini knakworstje met een reepje bladerdeeg eromheen, heb ik toch wat kleine twists gemaakt waardoor ze wel heel erg lekker worden. Zo smeer ik de binnenkant van het bladerdeeg (het gedeelte wat dus tegen het knakworstje zit) in met een klein beetje mosterd. Proef je niet direct terug, maar het geeft ontzettend veel smaak. Zelfs de grootste mosterd-hater in mijn familie vond ze heerlijk! De sesamzaadjes zijn leuk voor het oog, maar geven ook een lekkere smaak.
Knakworstjes met bladerdeeg – een heerlijk borrelhapje!
Je kunt ze zowel warm als koud serveren deze knakworstjes met bladerdeeg, een heerlijk borrelhapje. Zelf vind ik ze overigens warm wel het lekkerst. Tijdens een verjaardag of borrelavond zorg ik er gewoon voor dat ik ze al helemaal klaar en gebakken heb. Dan hoef je ze alleen nog even op te warmen in de oven en smikkelen maar! Serveer er een beetje mosterd bij (als je geen mosterd-hater bent 😉 ), ketchup, mayonaise of een ander sausje wat je lekker vindt.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 1 blik kleine knakworstjes
- 1 ei (middel)
- 1 eetlepel melk
- mosterd (dijon), sesamzaadjes
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Bedek een bakplaat met een velletje bakpapier.
- Snij het bladerdeeg in kleine reepjes of puntjes (het makkelijkste is om hiervoor een pizzasnijder te gebruiken als je deze in huis hebt).
- Neem een reepje of puntje bladerdeeg, smeer hier in heel klein beetje mosterd over en wikkel het bladerdeeg om het worstje.
- Herhaal dit tot alle worstjes op zijn.
- Kluts het eitje, samen met de eetlepel melk en smeer hiermee de knakworstjes met bladerdeeg in en strooi er naar smaak wat sesamzaadjes overheen.
- Zet de knakworstjes met bladerdeeg in de oven voor ongeveer 10-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Nigar Afandiyeva says:
Ik ben zoo een fan geworden van je pagina!
Heerlijke en makkelijke recepten die altijd lukken!
Dank je wel, Eef!
Fijne jaarwisseling!
Eef says:
Wat een ontzettend mooi compliment! Dankjewel 😀
Linda says:
Ik dit hapje met vega knakworstjes met likje tomatenketchup. Ook een aanrader!
Melody says:
Hoi! De el melk is die wel of niet nodig in dit recept? Ik kan het niet terugvinden in de omschrijving, namelijk?
Eef says:
Ik doe vaak een eetlepeltje melk door het geklutste eitje voor meer glans, geen probleem als je dat niet doet. Ik heb het wel even voor de duidelijkheid aangepast in het recept 🙂
Pat says:
Je kan het dus ook koud serveren? Dus smiddags maken en savonds serveren?
Eef says:
Dat kan maar warm zijn ze het lekkerst
Marissa says:
Op hoeveel graden in de oven? 🤗
Eef says:
200 graden, staat bij stap 1 😉