Andijviesalade

Andijvie in een salade? Jazeker! Andijviesalade is echt ontzettend lekker en andijvie is méér dan geschikt als basis voor een lekkere salade. Ik maakte er een simpele maaltijdsalade van, waarmee je volop kunt variëren.

Salade met andijvie

Veel mensen denken bij andijvie meteen aan andijviestamppot. Andijvie is zowel gekookt als rauw een fantastische groente om mee te koken, zoals bijvoorbeeld in een stamppot. Andijvie zit bomvol vitaminen en mineralen en rauw is het een heerlijke basis voor een lekkere maaltijdsalade.

Je kunt er volop mee variëren door er groenten (of fruit!) aan toe te voegen en er een kaasje naar keuze overheen te brokkelen. Denk bijvoorbeeld aan (snoep)tomaatjes, stukjes paprika, gegrilde groenten, kiwi, appel, feta of zachte geitenkaas: allemaal héérlijk in combinatie met rauwe andijvie!

Ik maakte laatst twee keer achter elkaar deze andijviesalade want hij was zo lekker en voegde er de laatste keer ook wat blokjes avocado aan toe: ook echt een aanrader.

Simpele andijviesalade

Ik gaf je net al volop tips voor toevoegingen aan je andijviesalade, maar ik wil je ook nog mijn witlofsalade met appel tippen. Witlof is namelijk ook zo’n typische groente die rauw super geschikt is voor een salade en heerlijk is om te combineren met fruit!

Maar mijn final tip voor een fenomenale andijviesalade (of welke andere salade dan ook) is….. <TROMGEROFFEL>…. zelf croutons maken!

Geloof me, dat is echt dé game changer in dit recept. Ik gebruikte dit keer een stokbrood van één dag oud en kruidde het met olijfolie, peper, zout, bieslook en wat geraspte Parmezaanse kaas. DO try this at home 😉 .

Andijviesalade

Dit is hét recept voor een heerlijke, simpele en makkelijke andijviesalade met een waanzinnige dressing en zelfgemaakte croutons.
4.32 van 41 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Dressing
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 eetlepel bieslook (vers – fijngesneden)
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • 1 theelepel sojasaus
Voor de salade
  • 200 gram andijvie (vers – fijngesneden)
  • 1 portie zelfgemaakte croutons
  • ½ komkommer (in kleine blokjes)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (in vlokken/ flakes)
  • 2 eieren (gekookt)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Begin met het maken van de dressing in een ruime kom. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en mix het door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg dan de fijngesneden andijvie toe en schep dit door de dressing.
  • Voeg 2/3 deel van de croutons toe samen met de in blokjes gesneden komkommer en Parmezaanse kaas. Schep dit door de salade.
  • Verdeel de salade over 2 borden. Verdeel daarover de rest van de croutons en de gehalveerde eitjes. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 450kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 20g | Vetten: 31g | Verzadigd vet: 14g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.

12 thoughts on “Andijviesalade

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept