Aardbeienmoussetaart, oftewel een taart met aarbeienmousse. En ja, dat is net zo verrukkelijk als het klinkt! Zomers, ontzettend lekker en makkelijk om te maken. Voor de bodem heb ik kokosbiscuits gebruikt en dat was me toch een goed idee kan ik je vertellen! Het past perfect bij elkaar en is een heerlijke verwennerij voor de warmere dagen.
Taart met aardbeienmousse
Het is ‘officieel’ de Amerikaanse week op mijn blog, maar ik maakte dit recept onlangs en kon niet langer wachten om het met je te delen. De lekkerste zomeraardbeien liggen namelijk NU in de winkel of misschien (als je mazzel hebt) zelfs in je eigen tuin. Het idee voor dit recept is gekomen nadat ik zo vaak de vraag kreeg of mijn aardbeienmousse gebruikt kan worden in een taart. Eigenlijk is het dus een zomers liefdeskind tussen het lekkerste fruit van het seizoen en het ideale toetje!
Heerlijk zomers
We kennen allemaal wel de klassieke chocolademousse of chocolademoussetaart. Lekker decadent natuurlijk! Maar in de zomer krijg ik eigenlijk altijd meteen zin in aardbeien of bosvruchten, dus het maken van dit recept was natuurlijk geen straf. Hij is lekker fris, zoet en fruitig heeft een fijne luchtige structuur. Het gebruik van Verkade’s Nizza kokosbiscuits maakt het een tropische zoetigheid waar je iedereen blij mee maakt.
Zomerse aardbeienmoussetaart
Maak deze aardbeienmoussetaart van tevoren zodat je op een warme zomerdag er heerlijk ontspannen kan genieten. Eet hem als toetje, traktatie of verwen jezelf met een stukje taart als tussendoortje. Je kunt de aardbeienmoussetaart serveren zoals hij is of samen met een koud glas klassieke, Amerikaanse limonade (aangezien het toch de Amerikaanse week is..) of deze heerlijke ijskoffie. Ook erg lekker.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 250 gram Nizza kokosbiscuits
- 100 gram roomboter (ongezouten – gesmolten)
- 5 blaadjes gelatine
- 300 gram aardbeien
- 1 eetlepel citroensap
- 200 gram slagroom
- 130 gram suiker
HANDIG OM TE HEBBEN:
- Springvorm 23 centimeter of quichevorm
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verkruimel de biscuits en meng hierdoor de gesmolten roomboter.
- Verdeel dit over een ingevette spring-/quichevorm en druk goed aan zodat je ook opstaande randen krijgt. Zet in de koelkast terwijl je verder gaat.
- Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water (10 minuten).
- Snij de kroontjes van de aardbeien en pureer dit samen met het citroensap glad.
- Doe in een steelpan en voeg 100 gram suiker toe. Verwarm tot de suiker is opgelost, knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe.
- Laat iets afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de slagroom luchtig met de rest van de suiker.
- Schep het aardbeienmengsel voorzichtig door de slagroom en verdeel dit over de bodem.
- Laat een nachtje opstijven, decoreer naar wens met extra aardbeien, framboos en/of blaadjes munt. Eet smakelijk!
Chef John says:
Ik houd van aardbeien. Ziet er erg smakelijk uit. Bedankt voor dit taartrecept.
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Dank je wel, dat horen we graag 🙂
Maaike says:
Heerlijke taart, heb hem gemaakt en valt goed in de smaak.
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Yay, wat fijn om te horen, dank je wel 🙂
Elles says:
Vandaag deze heerlijke taart gemaakt als dessert! Hij viel erg in de smaak want iedereen wilde nog een puntje! Zeker een aanrader
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat ontzettend leuk om te horen! Blij dat het zo gesmaakt heeft 🙂