Aardbeienmousse. Een heerlijk luchtig toetje dat je binnen een kwartiertje op tafel zet. Mega eenvoudig om te maken en ook nog eens super lekker. Fris, licht zoet en met de lekkerste verse aardbeien. Dit moet je maken!
Als je op zoek bent naar een heerlijk toetje voor na de maaltijd, zoek dan niet verder. Je hebt het perfecte toetje gevonden. Althans, dat vind ik dan. Deze aardbeien mousse is een hele lekkere luchtige en iets lobbige mousse die zo simpel, maar ook zo lekker is.
Luchtige aardbeienmousse
Zodra we richting de zomer gaan, krijg ik sowieso altijd weer trek in aardbeien. Ze worden steeds zoeter en lekkerder en daarom maak ik graag wat mee. Zo los snoepen is al heerlijk, maar in een toetje verwerken is natuurlijk helemaal top. Al eten wij niet dagelijks toetjes na de maaltijd, vind ik het wel lekker als ik dan een toetje eet dat het ook een lekkere is. En dat hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn, dat bewijst deze aardbeienmousse absoluut! Op zoek naar meer toetjes met aardbeien? Dit lekkere aardbeien toetje is ook een aanrader.
Makkelijke mousse van aardbeien
Ik zou deze aardbeienmousse niet omschrijven als een stijve of stevige mousse, zoals deze pure chocolade mousse, maar eerder heel luchtig en iets lobbig. Door de yoghurt wordt het geheel lekker fris en de aardbeien geven het veel smaak. De slagroom zorgt er dan weer voor dat het echt een heerlijk luchtig en romig toetje wordt. Een zijdezachte mousse van aardbeien eigenlijk! En het mooie is, je hebt echt maar heel weinig nodig aan ingrediënten (en tijd) om deze aardbeien mousse te maken. Dus ik zou zeggen, hup de keuken in 😉 .
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 250 gram aardbeien (+ extra ter decoratie)
- 1 theelepel citroensap
- 100 gram Griekse yoghurt
- 200 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Pureer de aardbeien met het citroensap en de Griekse yoghurt met een staafmixer glad*.
- Klop daarna de slagroom stijf met klopfix en de witte basterdsuiker.
- Spatel de puree en de opgeklopte slagroom voorzichtig door elkaar en verdeel over de glaasjes.
- Garneer naar smaak met wat kleine stukjes aardei. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pleuni says:
Kan dit ook in een taart?
Eef says:
Ik heb het zelf niet geprobeerd nog dus durf je dat niet met zekerheid te zeggen. Laat het me weten als je het geprobeerd hebt
Louis says:
Hoi Eef, kun je dit toetje ook ruim voor gebruik maken
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Louis, ik weet niet hoe ruim je hem van te voren wil maken dus een concreet antwoord kan ik niet geven. Je kan hem bijvoorbeeld prima ‘s ochtends maken als je hem dezelfde aond gaat eten!
Carolien Meulendijks says:
Mag de mousse in de vriezer?
Eef says:
Nee dat zou ik niet doen.
Yvonne says:
Kan je ook diepvries aardbeien gebruiken
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi yvonne, dit recept is gemaakt met verse aardbeien dus ik durf niet met zekerheid te zeggen dat bevroren aardbeien net zo goed werken.. je kan het natuurlijk wel altijd proberen!
Klazien de Graaf says:
Hoi, is er een alternatief voor slagroom?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Het is een mousse dus de slagroom is wel essentieel, je zou eventueel een lactosevrije kunnen gebruiken?
Marcelle says:
Kun je de mousse serveren met een topping van victoriabeslag of wordt het dan te zoet?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Ik denk dat dat erg lekker is! Of iets te zoet is is echt persoonlijke smaak, er zit maar 1 eetlepel suiker in de mousse (voor 4p) dus de rest van de zoetigheid komt echt uit de aardbeien!
Ingrid Scherpenzeel says:
Het is al weer een poosje geleden dat ik deze mousse gemaakt heb. Maar hij was erg lekker. Zeker voor herhaling vatbaar. 👌
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Dankjewel, super fijn om te horen!