15 min.
4.29 van 21 stemmen

Aardbeienmousse

Aardbeienmousse. Een heerlijk luchtig toetje dat je binnen een kwartiertje op tafel zet. Mega eenvoudig om te maken en ook nog eens super lekker. Fris, licht zoet en met de lekkerste verse aardbeien. Dit moet je maken!

Als je op zoek bent naar een heerlijk toetje voor na de maaltijd, zoek dan niet verder. Je hebt het perfecte toetje gevonden. Althans, dat vind ik dan. Deze aardbeien mousse is een hele lekkere luchtige en iets lobbige mousse die zo simpel, maar ook zo lekker is.

Luchtige aardbeienmousse

Zodra we richting de zomer gaan, krijg ik sowieso altijd weer trek in aardbeien. Ze worden steeds zoeter en lekkerder en daarom maak ik graag wat mee. Zo los snoepen is al heerlijk, maar in een toetje verwerken is natuurlijk helemaal top. Al eten wij niet dagelijks toetjes na de maaltijd, vind ik het wel lekker als ik dan een toetje eet dat het ook een lekkere is. En dat hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn, dat bewijst deze aardbeienmousse absoluut! Op zoek naar meer toetjes met aardbeien? Dit lekkere aardbeien toetje is ook een aanrader.

Mousse van aardbei

Makkelijke mousse van aardbeien

Ik zou deze aardbeienmousse niet omschrijven als een stijve of stevige mousse, zoals deze pure chocolade mousse, maar eerder heel luchtig en iets lobbig. Door de yoghurt wordt het geheel lekker fris en de aardbeien geven het veel smaak. De slagroom zorgt er dan weer voor dat het echt een heerlijk luchtig en romig toetje wordt. Een zijdezachte mousse van aardbeien eigenlijk! En het mooie is, je hebt echt maar heel weinig nodig aan ingrediënten (en tijd) om deze aardbeien mousse te maken. Dus ik zou zeggen, hup de keuken in 😉 .

Aardbeienmousse

Aardbeienmousse

Aardbeien mousse

Heerlijke luchtige en frisse aardbeienmousse. Gemaakt van verse aardbeien, Griekse yoghurt en slagroom. Deze moet je proberen!
4.29 van 21 stemmen
Voorbereiding5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd15 minuten

Ingrediënten

4 personen/ glaasjes
  • 250 gram aardbeien (+ extra ter decoratie)
  • 1 theelepel citroensap
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker

Ook handig:

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Pureer de aardbeien met het citroensap en de Griekse yoghurt met een staafmixer glad*.
  • Klop daarna de slagroom stijf met klopfix en de witte basterdsuiker.
  • Spatel de puree en de opgeklopte slagroom voorzichtig door elkaar en verdeel over de glaasjes.
  • Garneer naar smaak met wat kleine stukjes aardei. Eet smakelijk!
Goed om te weten:
* Je kunt hier eventueel een extra lepel basterdsuiker aan toevoegen, maar proef even of je aardbeien niet al lekker zoet van zichzelf zijn. Dan is het namelijk niet nodig om extra suiker toe te voegen.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 215kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 4g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 12g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Aardbeienmousse

18 gedachten over “Aardbeienmousse”

    • Het is een mousse dus de slagroom is wel essentieel, je zou eventueel een lactosevrije kunnen gebruiken?

      Beantwoorden
      • Ik denk dat dat erg lekker is! Of iets te zoet is is echt persoonlijke smaak, er zit maar 1 eetlepel suiker in de mousse (voor 4p) dus de rest van de zoetigheid komt echt uit de aardbeien!

        Beantwoorden
    • Hi yvonne, dit recept is gemaakt met verse aardbeien dus ik durf niet met zekerheid te zeggen dat bevroren aardbeien net zo goed werken.. je kan het natuurlijk wel altijd proberen!

      Beantwoorden
    • Hi Louis, ik weet niet hoe ruim je hem van te voren wil maken dus een concreet antwoord kan ik niet geven. Je kan hem bijvoorbeeld prima ’s ochtends maken als je hem dezelfde aond gaat eten!

      Beantwoorden
4.29 van 21 stemmen (21 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie