Aardbeien bavarois. Een heerlijke bavarois van aardbeien. De smaak is zacht zoet, fris, romig en bovenal ontzettend lekker! En hij is ook nog eens heel eenvoudig om te maken. Deze moet je geproefd hebben.
Heerlijke luchtige pudding
Een bavarois is een luchtige pudding. Het is een nagerecht dat in een vorm wordt gegoten, vervolgens opstijft in de koelkast en dan gestort of in de vorm geserveerd wordt. Ik heb zelf een leuke stenen vorm, maar je kunt echt elke puddingvorm gebruiken die je wilt. Zelfs een grote ronde kom of kleine beslagkom is mogelijk. Wel even iets invetten is handig 😉 .

Smullen van aardbeien bavarois
Wij eten thuis niet ieder dag een toetje, maar als ik dan een toetje maak. Dan graag een hele lekkere! Nou, dat is deze aardbeien bavarois zeker. Heel simpel qua ingrediënten en bereidingswijze, het enige wat je vooral nodig hebt is een beetje geduld omdat het een nachtje op moet stijven in de koelkast. Máár dan is het wel extra feest als het moment daar is dat je aan kunt vallen.


Ingrediënten
- 3 blaadjes gelatine
- 300 gram aardbeien
- 50 gram witte basterdsuiker*
- 1 eetlepel citroensap
- 250 gram slagroom
Ook handig:
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Week de blaadjes gelatine in koud water.
- Pureer de aardbeien samen met de basterdsuiker en het citroensap glad met een staafmixer.
- Verwarm dit in een steelpannetje tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatine uit en meng dit erdoor. Laat iets afkoelen.
- Klop de slagroom ondertussen stijf.
- Schep de slagroom door het (iets afgekoelde) aardbeien mengsel.
- Verdeel dit mengsel over een puddingvorm naar wens (vet deze eventueel iets in met een beetje olie of bakspray) en laat de aardbeien bavarois een nacht opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.



Hoi, is de bavarois in te vriezen? Uit ervaring verandert de structuur bij het ontdooien…
Daar ben ik ook bang voor, ik heb bavarois dan ook nooit ingevroren dus ik durf je er geen zinnig antwoord op te geven, sorry
Hoe doe je het dan met het laagje biscuit aub?
Ik kan niet zo goed desserts maken maar deze ga ik toch eens proberen
Echt mooi gedaan 😍
Hi Britt! Ik begrijp je vraag niet: welk laagje biscuit…? 🙂
hoe krijg je de stijf geklopte slagroom goed door het aardbeienmengsel?
Een heerlijke frisse bavarois. Alleen niet netjes uit de puddingvorm gekregen. Maar doet helemaal niks voor de smaak onder.
Ai! Maar gelukkig was het lekker 😉 Gaat hier ook wel eens mis hoor, soms helpt het om de vorm even in koud water te zetten, voordat je het op een serveerbord stort!