Lemonade recept

Amerikaanse blender lemonade

Amerikaanse blender lemonade. ‘When life gives you lemons, make lemonade’. Dit is toch wel één van de meest iconische Amerikaanse drankjes. Ik moet ook altijd aan van die ‘lemonade stands’ denken die kinderen maken om een zakcentje te verdienen, of doen ze dat alleen in films? Het valt me ook altijd op dat het in films vaak aangeboden wordt aan gasten, en dat ze dit dan drinken op zo’n typisch Amerikaanse ‘porch’.

Amerikaanse lemonade

Je moet Amerikaanse blender lemonade niet verwarren met citroenlimonade (hier heb ik trouwens ook een recept voor haha), want het is nét even anders. De smaak is waanzinnig: het heeft een licht zuurtje, maar niet té. Ik vind de smaken echt perfect in balans, het is een ultiem verkoelend en verfrissend zomerdrankje.

Amerikaanse lemonade

Blender lemonade

Mijn allereerste tip: gebruik onbespoten en biologische citroenen! Waarom? Nou, allereerst zijn ze véél lekkerder en ook veel beter voor jou en de mensen aan wie je blender lemonade inschenkt. Verder wil je de aflevering van ‘Keuringsdienst van Waarde’ over citroenschillen misschien ook even terugkijken.

Hierin leer je wáárom je die mooi glimmende citroenen (die wel bespoten zijn en voorzien van een toxische hars) liever niet in je eten of lijf wil hebben. En als je dan een kilootje biologische onbespoten citroenen hebt gekocht en niet weet wat je moet doen met dit citroenen-overschot, dan vind je in mijn artikel ‘9 x recepten met citroen‘ genoeg inspiratie 😉 .

Amerikaanse blender lemonade

Amerikaanse lemonade

Amerikaanse lemonade dus: ik was geïnspireerd door de Amerikaanse themaweek 🙂 . Je hebt voor dit super eenvoudige Amerikaanse recept maar drie ingrediënten nodig, een blender en een zeef: OMG so easy! – denk hierbij een overenthousiaste Amerikaanse voice over. Als je trouwens nóg een Amerikaanse klassieker wil maken, bak er dan chocolate chip cookies bij. Serveer ze samen met je verse Amerikaanse lemonade op je porch… ehm… in je Hollandse achtertuin, balkon of dakterras 😉 .

Blender lemonade
Lemonade recept

Amerikaanse blender lemonade

De meest simpele, makkelijkste en snelste manier om zelf die echte Amerikaanse lemonade te maken. Super lekker en verfrissend!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 liter

Wat heb je nodig (ingrediënten):

 • 3 citroenen (middelgroot – biologisch/ onbespoten)
 • 175 gram witte basterdsuiker
 • 1 liter water

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

 • Was de citroenen schoon, snijd de uiteinden eraf en snijd in parten. Verwijder de zaadjes.
 • Doe de citroenparten in de blender, samen met de basterdsuiker en het water.
 • Blender het geheel in 10 langzame tellen helemaal fijn.
 • Giet door een zeef zodat je de pulp, schil en eventueel zaadjes opvangt.
 • Serveer met ijsblokjes en citroenpartjes. Geniet ervan!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 768kcal | Koolhydraten: 205g | Eiwitten: 4g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 0.1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Lemonade recept

2 thoughts on “Amerikaanse blender lemonade

 • 4 sterren
  Beste Eef,

  Deze limonade wil ik zeker een keer uitproberen, maar twijfel vanwege de enorme hoeveelheid calorieën, 768 per portie. Ik vind dat wel veel voor een portie van – ik neem aan – 250 ml.(?)

  de

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept