Amerikaanse blender lemonade. ‘When life gives you lemons, make lemonade’. Dit is toch wel één van de meest iconische Amerikaanse drankjes. Ik moet ook altijd aan van die ‘lemonade stands’ denken die kinderen maken om een zakcentje te verdienen, of doen ze dat alleen in films? Het valt me ook altijd op dat het in films vaak aangeboden wordt aan gasten, en dat ze dit dan drinken op zo’n typisch Amerikaanse ‘porch’.
Amerikaanse lemonade
Je moet Amerikaanse blender lemonade niet verwarren met citroenlimonade (hier heb ik trouwens ook een recept voor haha), want het is nét even anders. De smaak is waanzinnig: het heeft een licht zuurtje, maar niet té. Ik vind de smaken echt perfect in balans, het is een ultiem verkoelend en verfrissend zomerdrankje.
Blender lemonade
Mijn allereerste tip: gebruik onbespoten en biologische citroenen! Waarom? Nou, allereerst zijn ze véél lekkerder en ook veel beter voor jou en de mensen aan wie je blender lemonade inschenkt. Verder wil je de aflevering van ‘Keuringsdienst van Waarde’ over citroenschillen misschien ook even terugkijken.
Hierin leer je wáárom je die mooi glimmende citroenen (die wel bespoten zijn en voorzien van een toxische hars) liever niet in je eten of lijf wil hebben. En als je dan een kilootje biologische onbespoten citroenen hebt gekocht en niet weet wat je moet doen met dit citroenen-overschot, dan vind je in mijn artikel ‘9 x recepten met citroen‘ genoeg inspiratie 😉 .
Amerikaanse lemonade
Amerikaanse lemonade dus: ik was geïnspireerd door de Amerikaanse themaweek 🙂 . Je hebt voor dit super eenvoudige Amerikaanse recept maar drie ingrediënten nodig, een blender en een zeef: OMG so easy! – denk hierbij een overenthousiaste Amerikaanse voice over. Als je trouwens nóg een Amerikaanse klassieker wil maken, bak er dan chocolate chip cookies bij. Serveer ze samen met je verse Amerikaanse lemonade op je porch… ehm… in je Hollandse achtertuin, balkon of dakterras 😉 .
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 3 citroenen (middelgroot – biologisch/ onbespoten)
- 175 gram witte basterdsuiker
- 1 liter water
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Was de citroenen schoon, snijd de uiteinden eraf en snijd in parten. Verwijder de zaadjes.
- Doe de citroenparten in de blender, samen met de basterdsuiker en het water.
- Blender het geheel in 10 langzame tellen helemaal fijn.
- Giet door een zeef zodat je de pulp, schil en eventueel zaadjes opvangt.
- Serveer met ijsblokjes en citroenpartjes. Geniet ervan!
Winny says:
Beste Eef,
Deze limonade wil ik zeker een keer uitproberen, maar twijfel vanwege de enorme hoeveelheid calorieën, 768 per portie. Ik vind dat wel veel voor een portie van – ik neem aan – 250 ml.(?)
de
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Hi Winny! Ik snap je verwarring helemaal 🙂 Een portie is in dit geval echter 1 liter, dus dit is voor de hele kan.