Rabarber crumble

6 x rabarber recepten

6 x rabarber recepten. Rabarber,ik ben er weg van! Zodra het rabarberseizoen is aangebroken, ben ik helemaal in mijn nopjes en maak ik er van alles lekkers mee. En we hebben nog eventjes, dus ik zet graag 6 lekkere rabarber recepten voor je op een rij zodat je voldoende inspiratie hebt om er dit seizoen optimaal van te kunnen genieten.

Het rabarberseizoen loopt van april/ mei tot juli. Rabarber kun je beter niet oogsten uit eigen tuin na 21 juni. Het seizoen duurt dus niet zo heel lang, dus nu het kan pak ik in ieder geval mijn kans. Van ‘klassieke’ rabarber compote tot aan nieuwe uitprobeersels. Het verbaast me ieder jaar weer dat ik nog lang niet klaar ben met lekkere recepten bedenken met rabarber. Misschien juist omdat er weer even wat tijd tussenzit en ik dan in het nieuwe jaar weer verse ideeën heb voor lekkere recepten met rabarber.

Is rabarber groente of fruit?

Veel mensen denken dat rabarber fruit is. Wat op zich niet zo gek is, want door de friszure smaak en de verwerking in zoete gerechten, verwacht je ook eerder dat het fruit is. Maar dat is het dus niet! Het is officieel een groentesoort. Rauwe rabarber vind ik persoonlijk totaal niet lekker. Je moet het altijd even garen tot het punt waarop de rabarber zacht(er) wordt, of zelfs helemaal uit elkaar valt zoals bij rabarber compote. 

Lekkere recepten met rabarber

Met de friszure stengels van rabarber kun je alle kanten op. Omdat rabarber vrij zuur smaakt van zichzelf, heeft het wel wat suiker nodig. Hoeveel suiker je toevoegt aan de rabarber, dat is natuurlijk ook aan jou. Zelf hou ik best van een lekker zuurtje, dus vind ik heel veel suiker niet altijd nodig en zorg ik in al mijn recepten voor een lekkere balans qua zoet en een tikkie zuur. Met deze 6 rabarber recepten zet je in ieder geval iets heel lekkers op tafel. Geniet ervan! 

6 x rabarber recepten

rabarber compote

1. Rabarber compote

De ‘klassieker’ onder de rabarber recepten kon natuurlijk niet ontbreken in deze lijst: overheerlijke rabarber compote. Dit is een top basisrecept.
Bekijk het recept voor rabarber compote >>

kruimel plaattaart met rabarber en aardbei

2. Plaattaart met rabarber en aardbei

Heerlijke, kruimelige plaattaart met rabarber en aardbei. Een fantastische combinatie en ook nog eens supermakkelijk om te maken!
Bekijk het recept voor plaattaart met rabarber en aardbei >>

rabarber crumble met aardbei

3. Rabarber crumble met aardbei

Nu ben ik al dol op crumble recepten, maar deze met rabarber en aardbei is toch wel mijn nieuwe favoriet. Echt een aanrader!
Bekijk het recept voor rabarber crumble met aardbei >>

rabarber cake

4. Rabarbercake

Ook heerlijk: cake met rabarber. Dit is een lekkere luchtige cake met rabarber en amandel. Een feestje op tafel 🙂 . 
Bekijk het recept voor rabarbercake >>

rabarber toetje met aardbei en speculaas

5. Rabarber toetje met aardbei en speculaas

Een supermakkelijk én superlekker toetje in een glaasje. De combinatie met aardbei en speculaas is echt hemels!
Bekijk het recept voor rabarber toetje met aardbei en speculaas >>

rabarbertaart

6. Rabarbertaart

Als je echt wil uitpakken met een (makkelijk) rabarber baksel, maak dan deze rabarbertaart met custard. Fan-tas-tisch lekker! Dit wil je maken, echt.
Bekijk het recept voor rabarbertaart >>

7 reacties op “6 x rabarber recepten

 • Priskilla zegt:

  De rabarbertaart met custard was een enorm succes hier! Zelfs mijn man die geen fan is van rabarber smulde gretig mee!

  Ik heb wel een extra eidooier en water bij het kruimeldeeg moeten voegen want het deeg was veel te droog en heb een vorm van 18cm gebruikt want ik had te weinig custard om een grote vorm mee te vullen. Ik had geen amandelschaafsel meer maar zonder kon ook prima. Wel nog wat extra suiker erop gedaan. Mijn rabarber was anders echt te zuur :’)

  Een HEEL lekkere taart!

  • Wat een mooi compliment! Blij om te lezen dat het recept zo in de smaak is gevallen. Goed dat je er nog wat suiker op hebt gedaan. De ene rabarber is net even zuurder dan de ander 😉

    • Oeh dat klinkt zalig, wat een leuk idee om daar tiramisu mee te maken. Vorig jaar zomer met aardbeien gemaakt, dat was ook heerlijk, maar je tip ga ik onthouden, dankjewel 🙂

     • Mulle Brigitte zegt:

      Hey. Ik heb enkel 1 opmerking. In het artikel staat er dat rabarber niet rauw te eten is. Als kind heb ik meer rauwe rabarber gegeten, dan dat hij verwerkt was.

     • Ik zeg ook niet dat je er dood aan gaat 😉 Het is alleen niet lekker. Of laat ik het zo zeggen: ik vind rauwe rabarber niet te eten (verwerkt is het vele malen lekkerder). Maar je hebt gelijk dat het nu lijkt alsof dat totaal niet kan dus ik heb het even aangepast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *