Zomerse Mini Wraps met Kip

Zomerse Mini Wraps met Kip

Soms heb ik zo ontzettend trek in een bepaalde combinatie van ingrediënten. Zoals laatst in wraps met kip maar dan wel lekker fris, zomers én geen blokjes kip maar geplukte kip. Meestal gaat zoiets dan een tijdje door mijn hoofd en uiteindelijk weet ik precies hoe ik het wil gaan maken. Eenmaal in de keuken nog wat kleine aanpassingen en 9 van de 10 keer wordt het recept precies zoals ik gehoopt had. Deze keer was het resultaat lekkere Zomerse Mini Wraps met kip. Wat frisse ijsbergsla, goede gekruide kip, zure room en de fijne tomatensalsa die ik een tijdje geleden maakte. Precies waar ik trek in had!

Voor dit recept gebruikte ik dus geplukte kip. Kip plukken is eigenlijk niets meer dan stukjes van een stuk gare kip trekken zodat er sliertjes ontstaan. Op Facebook zag ik laatst een filmpje van iemand die met een handmixer door de gare kipfilet ging en precies hetzelfde resultaat had binnen een paar seconden had terwijl als je dit met een vork  doet je best nog even bezig bent. Toen ik dit recept ging maken en al met mijn vork in de aanslag klaar stond bedacht ik me om dit eens te proberen en jawel het werkt, het werkt echt ontzettend goed! Binnen een paar seconden was de kip helemaal geplukt. Dus mocht je dit of een van mijn andere recepten proberen waarbij je de kip moet plukken probeer deze truc dan eens.

Wat heb je nodig voor 8 Zomerse Mini Wraps met Kip:

Bereidingstijd: 40 minuten

  • 8 mini wraps of Gordita’s
  • 600 gr kipfilet
  • 200 gr gesneden ijsbergsla
  • 125 ml zure room
  • 100 á 150 gr geraspte kaas (jong belegen)
  • 1 x recept tomatensalsa
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder of gerookte paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 1/2 tl gemalen chilipeper
  • peper & zout
  • boter of olie

Hoe je Zomerse Mini Wraps met Kip maakt:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Snipper de ui & snij de teentjes knoflook fijn. Kruid de kipfilet aan beide kanten met peper & zout.

Zomerse Mini Wraps met Kip2. Verhit in een ruime koekenpan met wat boter of olie. Fruit de ui en de knoflook kort aan en bak hierin de kipfilet aan beide kanten in een paar minuten goud bruin. Leeg de pan (dus de kip, het uitje en de knoflook met de boter) in een ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20-25 minuten.

Zomerse Mini Wraps met Kip3. Terwijl de kip in de oven zit ga je de kruidenmix maken. Dit doe je door 2 tl komijn, 2 tl (gerookte) paprikapoeder, 1/2 tl gemalen chilipeper, 1 tl knoflookpoeder & 1 tl uienpoeder goed met elkaar te mengen.

4. Maak ook onder de tomatensalsa klaar (klik op de link voor het recept)

5. Als de kip klaar is haal je deze uit de oven. Met twee vorken (of de handmixer) pluk je de kip en trek je hier fijne stukjes/ sliertjes van. Meng hierdoor de kruidenmix.

6. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin kort de mini wraps om en om tot ze warm zijn.

Zomerse Mini Wraps met Kip7. Leg de wrap op een bord, bestrijk met zure room, leg hierop wat ijsbergsla, wat kip, een beetje geraspte kaas en wat tomatensalsa. Rol de wrap op en zet ze vast met een saté prikker. Herhaal en verdeel zo alle ingrediënten over alle mini wraps.

Zomerse Mini Wraps met KipEet smakelijk!

8 reacties op “Zomerse Mini Wraps met Kip

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.