Wraps kip honing mosterd

Wraps kip honing mosterd. Heerlijke wraps gevuld met malse kip in een krokant jasje, sla, kaas, bacon, tomaat en een lekkere saus op basis van honing mosterd. Binnen 30 minuten klaar en echt een allemansvriend. Aanrader dit recept van Annemiek.

Dit fijne recept komt uit het nieuwe kookboek van Annemiek “Koken met Keukenliefde” waar ik je vandaag meer over ga vertellen. Even geleden kreeg ik het kookboek van Annemiek opgestuurd en nog dezelfde avond stond ik achter het fornuis dit recept voor wraps kip honing mosterd te maken. Geloof mij, dit recept komt hier zeker vaker op tafel. Zo lekker!

Wat eten we vandaag? Wraps met honing mosterd!

Mijn oog viel namelijk direct op dit recept. Makkelijk, lekker en precies waar ik op dat moment trek in had. Hét antwoord op de vraag “wat eten we vandaag?”. En precies die vraag beantwoord Annemiek in haar nieuwe kookboek “Koken met Keukenliefde”.

Kookboek, Koken met Keukenliefde

Collega-foodblogger Annemiek ken je waarschijnlijk wel van het gelijknamige Keukenliefde. Helemaal in haar herkenbare stijl is er nu een kookboek. Een kookboek met maar liefst 75(!) recepten. Uitsluitend hoofdgerechten en meer dan voldoende inspiratie voor het antwoord op de vraag “Wat eten we vandaag?”.

De indeling is logisch en duidelijk. Van vlees, vis tot vers & vega. Voor ieder wat wils en ook lekker gevarieerd. Snelle doordeweekse maaltijden wisselen elkaar af met uitgebreidere hoofdgerechten. Lekkers uit alle windstreken van de wereld en de ene keer wat gezonder dan de andere keer. Het kan bijna niet anders dan dat je hier genoeg lekkere recepten voor het avondeten in moet vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan een spinazieovenschotel met gehakt en kwarteleitjes, Thaise vissoep met kokosmelk, wortelstamp met gebakken feta in sesamkorst of deze heerlijke wraps kip honing mosterd!

Het kookboek “Koken met Keukenliefde” van Annemiek is o.a. verkrijgbaar via Bol.com >>

Wraps kip honing mosterd

Heerlijke wraps met krokante kip en een sausje van honing mosterd
4.65 van 14 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 8 wraps (middelgroot)
  • 4 kipfilets
  • 200 gram sla
  • 8 plakken kaas
  • 8 plakken bacon
  • 4 tomaten (in plakjes gesneden)
  • 3 kopjes cornflakes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • eetlepel Franse mosterd (Dijon)
  • 1 eetlepel honing
  • olie of boter, paprikapoeder, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd de kipfilet in dunne repen van ongeveer 2 centimeter dik.
  • Bestrooi de kipfilet met paprikapoeder, peper en zout. 
  • Verkruimel de cornflakes op een bord en leg hierin de repen kipfilet.
  • Druk de cornflakes stevig tegen de repen kip aan zodat elke reep kip een "jasje" heeft van cornflakes.
  • Verhit een beetje boter of olie in de koekenpan en bak de bacon om en om knapperig.Laat de plakjes bacon vervolgens uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Veeg de koekenpan schoon met een stukje keukenpapier en verhit er weer een beetje boter of olie in.
  • Bak de repen kip op middelhoog vuur gaar en goudbruin.
  • Maak ondertussen de honing mosterd saus door de mayonaise, mosterd en honing te mengen in een kommetje.
  • Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verdeel een beetje saus over de wraps, vervolgens de sla, kaas, tomaat bacon en krokante kip.
  • Rol de wrap op en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 742kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwitten: 61g | Vetten: 34g | Verzadigd vet: 10g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

7 thoughts on “Wraps kip honing mosterd

  • Daniëlle says:

    4 sterren
    Het gerecht was super lekker.
    Vroeg me alleen af hoe je de cornflakes op de kip houd, is het niet handiger als je ze door bloem en eiwit rolt en daarna in cornflakes. Nu zat er af en toe stukje krokant tussen en verder viel het er gewoon af.

    • Bij mij bleven ze met aandrukken goed plakken, maar er kan er inderdaad eentje losgaan. Ik denk dat Annemiek het recept zo heeft geschreven om het toegankelijk te maken, maar voor een extra krokant laagje kun je hem inderdaad ook door de bloem en de ei doen 🙂

    • Deze zijn per persoon (de hoeveelheid is per persoon namelijk) dus in dit geval voor 2 wraps – 1 persoon (begrijp de verwarring, maar kan helaas maar voor alle recepten 1 tekst toepassen dus goed dat je het vraagt 🙂 )

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Hermien, de voedingswaarden staan per portie onder het recept. 1 portie is 2 wraps, dus als je alles halveert heb je de waarden per wrap. 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept