Turkse plaatpizza. Een mix van Turkse pizza meets pizza. Als je gek bent op (Turkse) pizza zou ik je dit recept absoluut aanraden. Heerlijk met vers pizzadeeg of ga voor gemak en kies kant en klaar (vers) pizzadeeg uit de koeling. Aan jou de keus!
Het idee voor deze Turkse plaatpizza zat al een tijdje in mijn hoofd. Ik vind Turkse pizza van de Turkse bakker namelijk heerlijk op zijn tijd, maar ik maak Turkse pizza oftewel lahmacun ook graag zelf. Nu is zelf Turkse pizza maken best een werkje omdat je de dunne Turkse pizza’s moet uitrollen en per stuk bakken. Het leek me leuk dat idee eens te verwerken in een plaattaart of plaatpizza zodat het net even iets meer werk is, maar je wel die heerlijke smaak hebt.
Wendy says:
Hoi Eef, dit recept klinkt heerlijk en ik ga het ook zeker proberen!
Misschien het recept aanpassen wat betreft de kaas? Nu lijkt het alsof dat wordt meegebakken met het gehakt 😉
Eef says:
Ah, ik zie het inderdaad haha. Ik heb het direct aangepast, dank voor je berichtje, altijd fijn!
Irene says:
Dank je wel Eef voor dit heerlijke recept. Een favoriet hier!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂