Traybake met pompoen, zoete aardappel en spruitjes

Traybake met pompoen, zoete aardappel en spruitjes

Traybake met pompoen, zoete aardappel en spruitjes. Je hebt gewoon lekkere traybakes en dan heb je echt héle lekkere traybakes. Deze valt absoluut in de tweede categorie. Want wauw, zoveel heerlijke smaken bij elkaar. En dan die spruitjes, ik heb ze krokant gebakken en die maken het helemaal af. Echt een aanrader deze makkelijke en overheerlijke ovenschotel met veel groenten!

Ik vind het ideaal, zo’n bakplaat vol met lekkers. Je noemt het ook wel een traybake en je kunt de plaat natuurlijk met van alles vullen. Zo staat er bijvoorbeeld al een traybake met aardappel op mijn blog. Vandaag heb ik weer eens zo’n goedgevulde plaat voor je. Dit keer lekker veel groenten: zoete aardappel, spruitjes en pompoen van de bakplaat.

Traybake met pompoen, zoete aardappel en spruitjes

Eigenlijk is een traybake niet veel anders dan een ovenschotel met veel groenten. Verschil is puur dat je het op de bakplaat bakt en er geen kaas overheen doet (maar daar heb ik een oplossing voor 😉 ). Alle kleuren van deze groenten bij elkaar vind ik ook zo leuk. Daar word ik gelijk helemaal vrolijk van en het oog wil immers ook wat toch 😉 . Heerlijk om die groenten op smaak te brengen met verwarmende kruiden zoals piment (favoriet in combi met pompoen van de bakplaat), oregano en tijm. En zo maak je in een handomdraai een heerlijke bakplaat met veel groenten. Deze met zoete aardappel met groenten kan ik je trouwens ook van harte aanraden. Anders, maar ook heerlijk!

Ovenschotel met veel groenten

Next level krokante spruitjes

Wat deze traybake met pompoen, zoete aardappel en krokante spruitjes extra speciaal maakt, zijn die krokante spruitjes. Die bereid je net iets anders dan de rest, maar dat is het zo waard. Geloof mij maar, als je de spruitjes eenmaal op deze manier heb klaargemaakt wil je bijna niet anders. Ik durf zelfs te wedden dat ‘spruitjeshaters’ ze zo zelfs lusten. Wat je doet is dat je de spruitjes eerst kort blancheert, dan met kruiden bakt in de oven, tussendoor haal je ze er even uit. Je plet ze (dat is echt een fluitje van een cent), dan strooi je er wat Parmezaanse kaas op en gaat de bakplaat nog even de oven in. Zo krijg je dus súper krokante en smaakvolle spruitjes. Ik moest oppassen dat ik er niet te veel van snoepte want dit zijn echte dooretertjes.

Ovenschotel met veel groenten

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de spruitjes gelijk mee te kruiden en bakken met de rest van de groenten. Dat is nog makkelijker, maar met een beetje extra moeite de krokante spruiten erbij is wel echt een aanrader. Alle groenten bij elkaar en de saucijzen erbij maken het tot een heerlijke complete maaltijd! Al kun je het ook prima helemaal vega houden of een vleesvervanger gebruiken eventueel. Liever iets met vis? Deze plaat met vis uit de oven is ook heerlijk!

Traybake met pompoen, zoete aardappel en krokante spruitjes

Traybake met pompoen, zoete aardappel en spruitjes

Traybake met pompoen, zoete aardappel en spruitjes

Deze fantastische traybake met pompoen, zoete aardappel en krokante spruitjes wil je maken. Heerlijke smaken, echt een plaat vol lekkers!
4.67 van 6 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo zoete aardappels
  • 350 gram pompoen
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • ½ theelepel piment
  • 2 rode uien (in ringen)
  • 2 tenen knoflook
  • 4 saucijzen
Voor de krokante spruiten
  • 400 gram spruiten
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
Olijfolie, peper en zout

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
    • Snij alle groenten (behalve de spruiten) in blokjes en meng in een grote kom met olijfolie, oregano, tijm en piment.
    • Verdeel over de bakplaat met de sauzijcen, rode ui en knoflook.
    • Verdeel er naar smaak wat peper en zout overheen.
    • Blancheer de spruiten voor 5 minuten (kort koken).
    • Meng de spruiten met de kruiden, olie en zout naar smaak. Verdeel over een bakplaat.
    • Zet de twee bakplaten in de oven en de spruitjes onder.
    • Bak de groenten met de sauzijcen in ca. 30 minuten gaar, schep halverwege even om.
    • De spruiten haal je halverwege uit de oven, druk ze plat met de achterkant van een glas en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Zet de bakplaat met groenten nu iets lager (waar de bakplaat met spruitjes zat) en doe de bakplaat met spruitjes er nu boven. Bak nog ca. 15-30 minuten tot alles gaar is en de spruitjes krokant.
    • Serveer de groenten, spruiten en sauzijcen samen. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 567kcal | Koolhydraten: 71g | Eiwitten: 22g | Vetten: 23g | Verzadigd vet: 8g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Traybake met pompoen, zoete aardappel en spruitjes

    Traybake met pompoen Pinterest Collage

    7 reacties op “Traybake met pompoen, zoete aardappel en spruitjes

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept