Traybake met broccoli

Traybake kip, broccoli en aardappel

Traybake kip, broccoli en aardappel, alles op één bakplaat uit de oven! Snel, makkelijk en super lekker! De traybake bestaat uit lekker malse kippenbouten, gebakken aardappelpartjes en gegrilde broccoli met een simpele maar heel lekker kruiding. Krijg je al trek?

Wat is een traybake?

Een traybake is niets meer en niets minder dan een volledige maaltijd op één schaal uit de oven. Alle componenten bak je samen in de oven; lekker makkelijk, snel én weinig afwas. Win-win! Je kunt volop variëren. Denk bijvoorbeeld aan een traybake met verschillende groenten en aardappel, Of wat dacht je van een traybake met spicy kip, klinkt ook goed toch? Dan wil je deze kip piri piri zeker eens proberen! Vis is ook prima geschikt voor een traybake, zoals bijvoorbeeld kabeljauw uit de oven. Ga lekker met de seizoenen mee en gebruik verse seizoensgroenten.

Traybake met broccoli kip en aardappel

Broccoli, kip en aardappel uit de oven

Heb je weleens broccoli uit de oven gemaakt? Dit is zo lekker! De broccoli gaart perfect, houdt een fijne bite én krijgt een lekkere gegrilde smaak. Hij mag een klein beetje donkere randjes krijgen, lekker juist!

Alles op de bakplaat

Ik gebruik een bakplaat voor deze traybake kip maar je kunt ook prima een grote ovenschaal gebruiken. Het belangrijkste is dat je voldoende ruimte hebt om alles goed te verspreiden.

Tip: je kunt de kip marineren terwijl de oven voorverwarmt maar het is nog lekkerder als je de kip de avond ervoor alvast in de marinade doet. Kook ze!

Broccoli, kip en aardappel uit de oven
Traybake met broccoli

Traybake kip, broccoli en aardappel

Makkelijke traybake kip, broccoli en aardappel. Alles uit de oven op één bakplaat, kan het nog makkelijker? De ideale snelle maaltijd!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 kippenbouten
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 2 theelepels rozemarijn (gedroogd)
  • 2 theelepels tijm (gedroogd)
  • 1 citroen
  • 750 gram gekruide aardappelpartjes
  • 400 gram broccoliroosjes
  • olijfolie, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Meng in een kom 2 eetlepels olijfolie, knoflook, rozemarijn en tijm. Rasp de citroen en pers hem uit. Voeg 1 theelepel rasp en de helft van het sap toe. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Verdeel de marinade over de kippenbouten en laat deze marineren terwijl de oven voorverwarmt. (Helemaal lekker om de kip een dag van te voren alvast te marineren).
  • Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en bak ze nu 25 minuten in de voorverwarmde oven. Halverwege even omscheppen.
  • Duw de aardappel aan de kant en leg de gemarineerde kip er na de 25 minuten bij. Zet de timer op 10 minuten.
  • Doe de broccoliroosjes ondertussen in de kom en marineer met een beetje olijfolie, peper en zout naar smaak.
  • Leg deze er na de 10 minuten bij en bak het geheel nu nog eens 15-20 minuten in de oven tot de kip gaar is. Schep de aardappels en broccoli halverwege nog even om. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 453kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwitten: 28g | Vetten: 21g | Verzadigd vet: 6g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
Traybake met broccoli

10 reacties op “Traybake kip, broccoli en aardappel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept