Tabouleh salade met kipspiesjes. Misschien ken je deze wel van de welbekende wereldgerechten. Ik maak ‘m natuurlijk zónder pakje en dat is niet alleen heel makkelijk maar ook héél erg lekker! Deze wil je maken.
Waar is tabouleh van gemaakt?
Mocht je tabouleh nog niet kennen, het is een Libanese salade op basis van bulgur en peterselie. Heerlijk fris van smaak, met lekker veel groenten en verse peterselie. Het lijkt wel een beetje op couscous salade, maar is zeker anders.
Wat is het verschil tussen tabouleh en couscous?
Nou, tabouleh is dus op basis van bulgur. En bulgur wordt gemaakt van tarwe die wordt gestoomd, gedroogd en vermalen. De smaak is licht nootachtig en is grover dan couscous. Couscous is gemalen tarwe, neutraal van smaak en heeft een zachte structuur waar bulgur een beetje een bite heeft.

Tabouleh salade
Zowel dit tabouleh recept als couscous salade zijn heerlijke bijgerechten voor de BBQ, maar je kunt er ook zeker een volwaardige maaltijd of lunch van maken in dit geval met de kipspiesjes erbij. Net zoals bij het bekende wereldgerecht.
Om het helemaal compleet te maken kun je er ook nog zelfgemaakte hummus bij maken. Wat naanbrood of pita zal er ook heerlijk bij smaken 😉 .

Variëren met tabouleh salade
Tabouleh, ook wel als taboulé geschreven, vind ik het lekkerste als je ‘m direct vers maakt en serveert, maar je kunt het ook 1-2 dagen bewaren afgedekt bewaren in de koelkast. Dan is het zeker de dag erna nog een heerlijke lunch! Wil je iets anders dan kip erbij serveren, dan is lamsvlees of falafel ook erg lekker erbij. Of een stukje gegrilde vis kan absoluut ook!

Makkelijk tabouleh recept
Tabouleh is zeker niet moeilijk om te maken. Bulgur hoef je maar kort te koken en vervolgens meng je het met de groenten, de citroensap en de peterselie en het is al klaar. Ook de marinade van de kipsiesjes is heel eenvoudig.
Voor het lekkerste resultaat laat je de kip een uurtje marineren, maar dat is geen must. Je grillt ze vervolgens eenvoudig in de grillpan of op de BBQ op een zomerse dag en je kunt genieten!


Ingrediënten
- 600 gram kipfilet (in blokjes)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 citroen (sap)
- 20 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 bosje krulpeterselie (fijn gehakt)
- zout en peper
- chillivlokken (optioneel)
- 225 gram bulgur
- 450 ml water
- 3 bosuien (in ringen)
- 1 komkommer (in blokjes)
- 3 tomaten (in blokjes)
- 200 gram granaatappelpitjes
- 300 gram mais
- 1 citroen (sap)
- 30 ml olijfolie
- 1 bosje krulpeterselie (fijn gehakt)
- zout en peper
Ook handig:
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Meng de blokjes kipfilet met het paprikapoeder, citroensap, knoflook, peterselie, olijfolie, peper en zout naar smaak en eventueel nog wat chilivlokken. Laat optioneel een uurtje marineren en rijg de kip dan aan sateprikkers.
- Kook het water en voeg dit toe aan de bulgur. Laat dit afgedekt 10 minuten staan en doe de bulgur dan een ruim diep bord of een ruime kom.
- Meng daardoor de bosui, komkommer, tomaten, granaatappelpitjes, mais, citroensap en olijfolie, meng alles samen.
- Voeg naar smaak zout en peper toe. Garneer de tabouleh met verse peterselie.
- Grill de kipspiesjes in een grillpan of op de barbecue, serveer met de tabouleh en eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.



Heerlijk recept, dit ga ik bewaren! Ik heb het gemaakt met parelcouscous omdat ik geen bulgur meer had, en i.p.v. kip heb ik garnalen gebakken en er doorheen gedaan.
Goede vervangingen! Dank voor je reactie 🙂
Inderdaad, munt “moet” erbij en platte peterselie.
Een hele goede toevoeging voor mensen die “iets” missen, voeg naar smaak Za’Atar (zonder zout) toe, dan blijf je in de sfeer van het Midden Oosten.
Dank voor de tip Erik, heerlijk!
Heerlijk. Ik voeg zelf ook altijd nog wat munt toe en – dé perfecte smaakmaker bij dit recept – een flinke theelepel sumak. Voor wie toch nog wat mist, kunnen hier ook heel goed kleine blokjes feta bij.
Ik miste ook wat smaak en heb er nog wat granaatappelsiroop aan toegevoegd.
Oh heerlijk, dat past er perfect bij! Dankjewel voor het delen Jeanette.
Ik zou het willen proberen, maar het lijkt me zo droog.
Kan er niet iets van een sausje bij ?
Hi Petra, door de tabouleh zit ook een lichte dressing waardoor hij zeker niet droog is! Als je graag een sausje wilt toevoegen kun je bijvoorbeeld iets van tzatziki doen, dat smaakt er vast heerlijk bij.
toch ontbreekt er iets aan !
Die van Knorr is net iets lekkerder.
Wie weet waar dit aan ligt?
Jammer om te horen! Smaken verschillen natuurlijk 🙂
Mis ik niet de munt blaadjes?
idd. geen tabuleh zonder munt. en idd geen krul maar blad peterselie . krul peterselie ziet er mooi uit maar heeft minder smaak
in de landen waar ze dit vaker eten is het ALTIJD gemaakt met platte peterselie (-;
Hoi ik hem hem gemaakt alleen ben ik niet zo gek op krul peterselie en vervangen door plat peterselie en het was heerlijk.
Bedankt zoals altijd voor delen van je recepten.
Groetjes Sengul
Wat goed om te horen, bedankt voor het delen! En het vervangen van de peterselie kan inderdaad zeker 🙂
Mee eens! Ook lekker met blokjes feta en bijvoorbeeld olijven (al dan niet gesneden). Nog completer 😀