Tabouleh salade met kipspiesjes. Misschien ken je deze wel van de welbekende wereldgerechten. Ik maak ‘m natuurlijk zónder pakje en dat is niet alleen heel makkelijk maar ook héél erg lekker! Deze wil je maken.
Waar is tabouleh van gemaakt?
Mocht je tabouleh nog niet kennen, het is een Libanese salade op basis van bulgur en peterselie. Heerlijk fris van smaak, met lekker veel groenten en verse peterselie. Het lijkt wel een beetje op couscous salade, maar is zeker anders.
Wat is het verschil tussen tabouleh en couscous?
Nou, tabouleh is dus op basis van bulgur. En bulgur wordt gemaakt van tarwe die wordt gestoomd, gedroogd en vermalen. De smaak is licht nootachtig en is grover dan couscous. Couscous is gemalen tarwe, neutraal van smaak en heeft een zachte structuur waar bulgur een beetje een bite heeft.
Tabouleh salade
Zowel dit tabouleh recept als couscous salade zijn heerlijke bijgerechten voor de BBQ, maar je kunt er ook zeker een volwaardige maaltijd of lunch van maken in dit geval met de kipspiesjes erbij. Net zoals bij het bekende wereldgerecht.
Om het helemaal compleet te maken kun je er ook nog zelfgemaakte hummus bij maken. Wat naanbrood of pita zal er ook heerlijk bij smaken 😉 .
Variëren met tabouleh salade
Tabouleh, ook wel als taboulé geschreven, vind ik het lekkerste als je ‘m direct vers maakt en serveert, maar je kunt het ook 1-2 dagen bewaren afgedekt bewaren in de koelkast. Dan is het zeker de dag erna nog een heerlijke lunch! Wil je iets anders dan kip erbij serveren, dan is lamsvlees of falafel ook erg lekker erbij. Of een stukje gegrilde vis kan absoluut ook!
Makkelijk tabouleh recept
Tabouleh is zeker niet moeilijk om te maken. Bulgur hoef je maar kort te koken en vervolgens meng je het met de groenten, de citroensap en de peterselie en het is al klaar. Ook de marinade van de kipsiesjes is heel eenvoudig.
Voor het lekkerste resultaat laat je de kip een uurtje marineren, maar dat is geen must. Je grillt ze vervolgens eenvoudig in de grillpan of op de BBQ op een zomerse dag en je kunt genieten!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 600 gram kipfilet (in blokjes)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 citroen (sap)
- 20 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 bosje krulpeterselie (fijn gehakt)
- zout en peper
- chillivlokken (optioneel)
- 225 gram bulgur
- 450 ml water
- 3 bosuien (in ringen)
- 1 komkommer (in blokjes)
- 3 tomaten (in blokjes)
- 200 gram granaatappelpitjes
- 300 gram mais
- 1 citroen (sap)
- 30 ml olijfolie
- 1 bosje krulpeterselie (fijn gehakt)
- zout en peper
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Meng de blokjes kipfilet met het paprikapoeder, citroensap, knoflook, peterselie, olijfolie, peper en zout naar smaak en eventueel nog wat chilivlokken. Laat optioneel een uurtje marineren en rijg de kip dan aan sateprikkers.
- Kook het water en voeg dit toe aan de bulgur. Zet de bulgur op een middelhoog vuurtje en kook dit gedurende 5 minuten met de deksel op de pan tot het water compleet is opgenomen.
- Meng de bosui, komkommer, tomaten, granaatappelpitjes, mais, citroensap en olijfolie en in een ruime kom, voeg de bulgur toe en meng alles samen.
- Voeg naar smaak zout en peper toe. Garneer de tabouleh met verse peterselie.
- Grill de kipspiesjes in een grillpan of op de barbecue, serveer met de tabouleh en eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Sengul Serindag says:
Hoi ik hem hem gemaakt alleen ben ik niet zo gek op krul peterselie en vervangen door plat peterselie en het was heerlijk.
Bedankt zoals altijd voor delen van je recepten.
Groetjes Sengul
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat goed om te horen, bedankt voor het delen! En het vervangen van de peterselie kan inderdaad zeker 🙂
ron janssen says:
Mis ik niet de munt blaadjes?