Is het geen feestje om te zien deze sprinkles cake? Hier word je toch direct blij van! Een heerlijke luchtige cake met een dikke laag witte chocolade botercrème frosting en natuurlijk heel veel sprinkles. Want wat is nou een feestje zonder sprinkles?
Over de top cake
Deze cake mag je wat mij betreft gerust over de top noemen. Door de kleur van de cake en de sprinkles erbij is het dan ook een lekker kleurrijk geheel. Ik werd er helemaal vrolijk van! En wat het leuke is, zo’n ‘uitbundige’ cake, hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om te maken. Want deze cake is heel simpel, de botercrème ook en de sprinkles hoef je er alleen maar over te strooien. Easy peasy!
Cake met sprinkles
Wil je ietsje minder over de top, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om geen kleur- en/of smaakstof te gebruiken in de cake. Dat is geheel optioneel! Maar het staat natuurlijk wel zo leuk. Je kunt natuurlijk ook een ander kleurtje gebruiken mocht je dat willen. Qua sprinkles heb ik voor deze sprinkles cake gekozen voor een combinatie van hagelslag- en confetti sprinkles. Confetti vind ik namelijk altijd heel feestelijk, net als bij deze confetti cookies, en de hagelslag past daar goed bij.
Makkelijke sprinkles cake
Zoals ik al zei, het is écht niet moeilijk om deze sprinkles cake te maken. En bovenal: hij is ook heel erg lekker. Echt een luchtige cake met een supersmaakvolle botercrème en de sprinkles maken het helemaal af. Ook een fantastische taart om te maken voor een feestje is deze verjaardagstaart.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 175 gram roomboter (ongezouten – kamertemperatuur)
- 175 gram witte basterdsuiker
- 4 eieren (middel)
- 1 theelepel citroenrasp
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels yoghurt
- 250 gram bloem
- kleurstof en smaakstof (naar smaak*)
- 175 gram roomboter (ongezouten – kamertemperatuur)
- 75 gram witte chocolade
- 50 gram poedersuiker
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Klop de boter met de witte basterdsuiker luchtig door het ca. 5 minuten te kloppen.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en daarna de citroenrasp, bakingsoda, bakpoeder, yoghurt en beetje bij beetje de bloem. Voeg optioneel smaak- en/of kleurstof toe*.
- Vet de bakvorm in of bedek deze met bakpapier en verdeel hierover het beslag.
- Bak de cake in ca. 30-45 minuten gaar in de oven. Check met een satéprikker of deze er droog uitkomt.
- Laat de cake een half uur afkoelen en keer hem dan om zodat de gladde onderkant de bovenkant wordt. Laat hem zo volledig afkoelen.
- Klop voor de botercrème de boter luchtig in een keukenmachine.
- Voeg als het bijna klaar is de poedersuiker toe. Smelt ondertussen de witte chocolade en laat iets afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de afgekoelde witte chocolade voorzichtig door de botercrème.
- Verdeel de botercrème over de afgekoelde cake. Strooi je favoriete sprinkles over de cake en snij hem in stukken. Eet smakelijk!
Alexa says:
Prachtig om te zien en
Raaz says:
Hallo,ik zou graag willen weten welke maat bamvorm je hebt gebruikt? En welke maat bakvorm zou het moeten zijn indien ik een dubbele recept gebruik? Da k je wel alvast.
Eef says:
Staat erbij in het recept 😉 Als je het wilt verdubbelen of een andere bakvorm gebruikt dan zul je de verhoudingen moeten aanpassen en omrekenen. Ik krijg de vraag vaker, maar ik heb helaas ook maar 24 uur in een dag en kan niet alle recepten voor alle bakvormen omrekenen. Hoop dat je dat begrijpt 😉 Via google kun je veel verschillende omrekenhulpjes vinden die je daarbij goed kunnen helpen. Succes 🙂