Sprinkles cake

Sprinkles cake

Is het geen feestje om te zien deze sprinkles cake? Hier word je toch direct blij van! Een heerlijke luchtige cake met een dikke laag witte chocolade botercrème frosting en natuurlijk heel veel sprinkles. Want wat is nou een feestje zonder sprinkles?

Over de top cake

Deze cake mag je wat mij betreft gerust over de top noemen. Door de kleur van de cake en de sprinkles erbij is het dan ook een lekker kleurrijk geheel. Ik werd er helemaal vrolijk van! En wat het leuke is, zo’n ‘uitbundige’ cake, hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om te maken. Want deze cake is heel simpel, de botercrème ook en de sprinkles hoef je er alleen maar over te strooien. Easy peasy!

Cake met sprinkles

Cake met sprinkles

Wil je ietsje minder over de top, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om geen kleur- en/of smaakstof te gebruiken in de cake. Dat is geheel optioneel! Maar het staat natuurlijk wel zo leuk. Je kunt natuurlijk ook een ander kleurtje gebruiken mocht je dat willen. Qua sprinkles heb ik voor deze sprinkles cake gekozen voor een combinatie van hagelslag- en confetti sprinkles. Confetti vind ik namelijk altijd heel feestelijk, net als bij deze confetti cookies, en de hagelslag past daar goed bij.

Sprinkles

Makkelijke sprinkles cake

Zoals ik al zei, het is écht niet moeilijk om deze sprinkles cake te maken. En bovenal: hij is ook heel erg lekker. Echt een luchtige cake met een supersmaakvolle botercrème en de sprinkles maken het helemaal af. Ook een fantastische taart om te maken voor een feestje is deze verjaardagstaart.

Roze cake met sprinkles
Sprinkles cake

Sprinkles cake

Zin in een over de top cake voor een feestje? Heb ik voor je, van deze sprinkles cake word je direct blij en hij is makkelijk om te maken!
4.60 van 5 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 12 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de cake
  • 175 gram roomboter (ongezouten – kamertemperatuur)
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren (middel)
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 250 gram bloem
  • kleurstof en smaakstof (naar smaak*)
Voor de botercrème
  • 175 gram roomboter (ongezouten – kamertemperatuur)
  • 75 gram witte chocolade
  • 50 gram poedersuiker
Sprinkles of confetti om de cake mee te versieren

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
    • Klop de boter met de witte basterdsuiker luchtig door het ca. 5 minuten te kloppen.
    • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en daarna de citroenrasp, bakingsoda, bakpoeder, yoghurt en beetje bij beetje de bloem. Voeg optioneel smaak- en/of kleurstof toe*.
    • Vet de bakvorm in of bedek deze met bakpapier en verdeel hierover het beslag.
    • Bak de cake in ca. 30-45 minuten gaar in de oven. Check met een satéprikker of deze er droog uitkomt.
    • Laat de cake een half uur afkoelen en keer hem dan om zodat de gladde onderkant de bovenkant wordt. Laat hem zo volledig afkoelen.
    • Klop voor de botercrème de boter luchtig in een keukenmachine.
    • Voeg als het bijna klaar is de poedersuiker toe. Smelt ondertussen de witte chocolade en laat iets afkoelen tot kamertemperatuur.
    • Klop de afgekoelde witte chocolade voorzichtig door de botercrème.
    • Verdeel de botercrème over de afgekoelde cake. Strooi je favoriete sprinkles over de cake en snij hem in stukken. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    * Ik heb voor deze cake rode kleurstof en aardbeien smaakstof gebruikt. Je kunt hem ook zonder kleurstof en smaakstof maken – voeg dan een beetje vanille extract toe. Voor de roze kleur heb ik een mix van de aardbeien smaakstof en een paar druppels rode kleurgel gebruikt. 

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 412kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwitten: 5g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 17g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
    Sprinkles cake

    3 thoughts on “Sprinkles cake

    • Hallo,ik zou graag willen weten welke maat bamvorm je hebt gebruikt? En welke maat bakvorm zou het moeten zijn indien ik een dubbele recept gebruik? Da k je wel alvast.

      • Staat erbij in het recept 😉 Als je het wilt verdubbelen of een andere bakvorm gebruikt dan zul je de verhoudingen moeten aanpassen en omrekenen. Ik krijg de vraag vaker, maar ik heb helaas ook maar 24 uur in een dag en kan niet alle recepten voor alle bakvormen omrekenen. Hoop dat je dat begrijpt 😉 Via google kun je veel verschillende omrekenhulpjes vinden die je daarbij goed kunnen helpen. Succes 🙂

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept