S’mores bars. S’mores zijn écht een Amerikaans ding. Lekker met z’n allen rondom een kampvuur, marshmallows roosteren en deze dan opeten tussen twee biscuits mét een stuk chocolade.
Wat zijn s’mores bars?
Die biscuits in Amerikaanse s’mores bars zijn vaak Graham crackers. En als het het helemaal goed wil doen, dan ga je voor Hershey’s chocolade natuurlijk. Amerikaans ten top. Deze S’mores bars zijn weliswaar met een Nederlands tintje, want noch de Graham crackers en noch de chocolade vind je hier in de supermarkt.

Amerikaanse s’mores bars, Nederlandse stijl!
Dat die Amerikaanse producten hier niet (gemakkelijk) verkrijgbaar zijn, mag de pret niet drukken! Integendeel, we hebben genoeg alternatief en geloof mij, de smaak van deze boys liegen er niet om. Knapperige koek met chewy stukjes marshmallow die bovenop licht krokant gebakken zijn.
En dan die volle chocolade smaak….. Alles voor dit recept kun je dus ook gewoon vinden in de supermarkt om de hoek. Deze wil, nee MOET je proeven, OMG zó lekker! Denk hier een overenthousiaste Amerikaanse reclame voice over bij 😉 .

Chewy s’mores recept
Het lijkt misschien heel ingewikkeld om zulke mooie Amerikaanse s’mores te maken, maar dat is het echt niet. Ik geef je met mijn recept tips om (net als op de foto) zowel krokante marshmallows, als het witte bovenop te krijgen. Kom, we gaan chewy s’mores gaan maken!
Mocht je trouwens nog wat marshmallows over hebben, maak dan ook eens deze rocky road fudge, aanrader!


Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 200 gram roomboter (ongezouten – kamertemperatuur)
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren (middel)
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 250 gram biscuits (verkruimeld)
- 250 gram chocolade (in kleine stukjes)
- 150 gram kleine marshmallows* (+ eventueel een paar extra ter decoratie)
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de roomboter en basterdsuiker in een keukenmachine met handmixer en klop dit in 2-3 minuten luchtig.
- Voeg één voor één de eieren toe en klop dit door het deeg.
- Meng er beetje bij beetje de bloem samen met het bakpoeder en het zout doorheen.
- Tot slot meng je de verkruimelde biscuit er even kort door.
- Vet de bakvorm in of bedek met bakpapier en verdeel hierover 2/3 van het deeg.
- Daaroverheen verdeel je de chocolade, daaroverheen de marshmallows en de rest van het deeg verdeel je in kleine stukjes eroverheen.
- Bak de s'mores bars nu 30-45 minuten goudbruin in de oven. Wil je net als op de foto zowel krokante marshmallows als het witte bovenop? Doe dan nog een paar marshmallows over de s'mores bars, zo'n 5 minuten vóór het einde van de baktijd. Dit zorgt voor die extra 'chew'.
- Haal het daarna uit de oven, laat volledig afkoelen en snijd hem dan in stukken. Eet smakelijk!
Video
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Angelique says:
Hoelang blijven deze heerlijkheden goed?
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Ze waren hier te snel op om het zeker te weten 😉 maar ik denk zeker een dag of 3/4 in een afgesloten blik of doosje!
kaatje says:
helaas was bij mij de bodem erg droog, waardoor het te massief werd