Rocky Road fudge

Rocky road fudge met pure chocolade

Rocky road fudge met pure chocolade. Is het geen feestje om te zien deze kleurrijke fudge? Bomvol lekkere dingen zoals speculoos, pinda’s, karamel fudge en mini marshmallows. Super leuk voor feestjes en partijtjes of om iemand heel blij mee te maken…

Rocky road is chocolade gevuld met alles wat lekker is. In dit geval ben ik voor een basis gegaan van chocolade fudge. Voel je dan ook vrij om lekker te experimenteren met dit recept. Voeg eens wat andere nootjes toe bijvoorbeeld. Ga voor bastognekoeken, speculaas of biscuitjes in plaats van speculoos. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de pure chocolade te vervangen voor witte chocolade. Reken dan trouwens 300 gram witte chocolade in plaats van 350 gram pure chocolade. Laat je jouw variatie weten in de reacties?

Rocky road fudge met pure chocolade

Wist je trouwens dat je fudge best lang kunt bewaren? Zo lang je het goed afgesloten bewaard blijft het in de koelkast zeker een week goed. Helemaal leuk is het om ook een beetje cadeau te geven of uit te delen. Als traktatie doet fudge het trouwens ook heel goed en je hebt direct lekker veel. Ideaal dus voor grote(re) groepen.

Pure chocolade rocky road fudge

Rocky Road fudge

Rocky road fudge

Makkelijk recept voor rocky road fudge met pure chocolade, marshmallows en meer lekkers!
4.25 van 8 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 40 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 350 gram pure chocolade
  • 100 gram speculoos (in stukjes)
  • 100 gram karamel fudge (in stukjes)
  • 50 gram pinda's (ongezouten en stukjes gehakt)
  • 4 handjes mini marshmallows
  • 1 eetlepel roomboter (ongezouten)
  • snuf zout
  • Optioneel: kleurrijk decoratie strooisel

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Hak de pure chocolade, speculoos, karamel fudge en de pinda's in kleine stukjes.
  • Bedek een ovenschaal van ca. 20 x 20 cm met bakpapier.
  • Doe de gecondenseerde melk in een steelpannetje en doe hierbij de pure chocolade in stukjes, boter en een snuf zout.
  • Verwarm het geheel op laag tot middelhoog vuur tot de chocolade volledig is gesmolten en je een dikke lobbige fudge hebt.
    Let op: laat de chocolade niet koken, dan brand het aan.
  • Schep nu snel een deel van de speculoos, pinda's, karamel fudge en de mini marshmallows door het fudge mengsel.
  • Stort de fudge in de ovenschaal en verdeel het goed.
  • Verdeel de rest van de stukjes speculoos, pinda's, karamel fudge en de mini marshmallows over de bovenkant.
    Strooi er nog wat vrolijk strooisel overheen naar wens.
  • Zet de fudge voor minimaal 4 uur in de koelkast tot hij goed hard is geworden. Daarna kun je de fudge in stukjes snijden met een scherp mes. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 104kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 2g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Rocky Road fudge

Rocky road fudge met pure chocolade Pinterest Collage

4 thoughts on “Rocky road fudge met pure chocolade

  • Gisteren gemaakt en het was heerlijk! Ik krijg alleen echt niet 40 stukjes hieruit, heb ik wat fout gedaan? En hoe zou ik het een volgende keer misschien wat minder zoet kunnen maken?

    • Wellicht heb je een kleinere bakvorm gebruikt of ze iets groter gesneden? Lastig om zo te zeggen. Het is natuurlijk een indicatie, maar ik kwam wel rond de 40 uit. Om het minder zoet te maken kun je kijken naar andere chocolade, het blijft echter wel zoet omdat de gecondenseerde melk natuurlijk erg zoet van zichzelf is.

  • Eerste keer jouw versie gemaakt. Zooo lekker! En nu voor de Valentijn eigen versie. Met ipv koekjes zoute pretzels, en wel de caramels en de pinda’s erbij. Als versiering strooihartjes er op. Zo dun als het lukte op een bakblik ( uiteraard ook op bakpapier) uitgesmeerd met het idee er hartjes uit te steken. Jammer genoeg kan ik er geen foto bij zetten. Ik heb tot nu toe 3 hartjes, maar zo tot de koelkast is het erg hard. Laat het nu nog even buiten de koelkast en hoop dat het dan nog el lukt Deze versie ook erg lekker. ????

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept