Volg mij:
Salade

Salade met parelcouscous

Salade met parelcouscous

Salade met parelcouscous. Ken je parelcouscous al? Het is dikker en ronder dan gewone couscous en doet qua smaak en textuur meer aan als pasta. Het wordt ook wel Ptitim genoemd. Je kunt er heerlijke gerechten mee maken zoals deze salade met parelcouscous.

In deze salade combineer ik parelcouscous met allerlei lekkere ingrediënten zoals avocado, tomaatjes, komkommer, mozzarella en (verse) kruiden. Zo ontstond een heerlijke salade die ergens ook een beetje lijkt op een pastasalade (en je weet hoe dol ik ben op een pastasalade 🙂 ). Heerlijk met een stokbroodje erbij voor de lunch of als snelle maaltijd.

Salade met parelcouscous

Ik had er wel eens van gehoord, maar ik had er (nog) niet mee gekookt. Parelcouscous. Ik kreeg het eerder dit jaar in een Foodybox om eens te proberen en ik ben er inmiddels erg van gecharmeerd geraakt. Gewone couscous gebruik ik regelmatig en daarmee maak ik graag couscous met merquez worstjes of couscous met knoflookgarnalen. Heerlijk! Op mijn blog kun je overigens nog meer heerlijke gerechten met couscous vinden en wie weet binnenkort ook meer met parelcouscous… Ik ben benieuwd of jij er al eens mee hebt gekookt en wat je er dan graag mee maakt? Laat het weten in de reacties!

Parelcouscous salade


Het recept voor salade met parelcouscous:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig voor een salade met parelcouscous (ingrediënten):

  • 200 gram cherrytomaten
  • 100 gram parelcouscous
  • 1 avocado
  • 1 (kleine) rode ui
  • 1 (kip of groenten)bouillonblokje
  • ½ komkommer
  • ½ bol mozzarella
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • ½ theelepel oregano

Hoe maak je een salade met parelcouscous:

  1. Doe 100 gram parelcouscous in ruim water samen met een bouillonblokje en kook de parelcouscous in ca. 10-12 minuten gaar.
  2. Spoel de parelcouscous na het koken af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.
  3. Doe de parelcouscous in een ruime kom en schep er een klein beetje (olijf)olie door tegen het plakken.
  4. Snijd ondertussen de avocado, mozzarella en komkommer in kleine blokjes, de cherrytomaten in partjes, de rode ui snipper je.
    Voeg dit toe aan de parelcouscous en meng dit door elkaar samen met de peterselie en bieslook.
  5. Maak een dressing op basis van de honing, citroensap en de oregano.
  6. Verdeel dit naar smaak over de salade en breng deze verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Salade met parelcouscous

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter