Couscous met merguez worstjes

Couscous met merguez worstjes

Couscous met merguez worstjes. Dit recept is lekker snel klaar en makkelijk om te maken. Ik ben dol op dit soort gerechten. Ideaal voor als je na een drukke werkdag niet al te veel tijd (of zin) hebt om uitgebreid te koken maar toch lekker en gezond wilt eten. Dan is couscous met merguez worstjes de perfecte maaltijd!

Couscous met merguez worstjes is een lekker, snel en licht gerecht. Merguez worstjes zijn van gekruid lamsvlees gemaakt en passen perfect bij de kruidige couscous. Een lekkere tegenhanger in dit recept zijn de zoete cherrytomaten en rozijnen. Een heerlijke combinatie van smaken die mooi samen gaan. Mocht je trouwens geen merguez worstjes kunnen vinden dan kun je uiteraard ook kiezen voor een ander soort worstje zoals chipolata bijvoorbeeld. Ga echter wel voor dunne worstjes, een lekkere dikke braadworst past simpelweg niet echt bij couscous. Mocht je denken ‘dat lijkt mij juist heerlijk’ laat je dan vooral niet door mij tegenhouden 😉 .

Couscous

Ik ben echt gek op couscous en je vindt inmiddels ook al meerdere recepten met couscous op mijn blog.
Couscous kun je lang bewaren, het is immers een product op basis van gedroogde tarwe. Zelf heb ik dan ook graag altijd wat couscous in huis. Samen met wat groenten en misschien een lekker stukje vlees zet je zo een heerlijke maaltijd op tafel zonder al te veel moeite. Couscous is namelijk ook erg makkelijk te bereiden en lekker snel klaar. Wist je trouwens dat je er ook heerlijke salades mee kunt maken?

Couscous kun je koken, wellen of stomen. Traditioneel wordt voor het bereiden van couscous een speciale couscouspan gebruikt. Zelf wel ik couscous het liefst. Hiervoor gebruik ik een afsluitbare kom (bijvoorbeeld een beslagkom) en doe hierin de couscous samen met wat lekkere smaakmakers. Wat kokend water erover (de hoeveelheid water is afhankelijk van de hoeveelheid couscous), even doorroeren, afdekken en laten wellen. Een paar minuutjes later (nadat je bijvoorbeeld de merguez worstjes hebt gebakken) haal je de deksel eraf, even los roeren met een vork en verder op smaak brengen. Et voilà, klaar is de couscous. Zo makkelijk kan het zijn én het kan zo goed als niet mislukken. Dat is natuurlijk ook erg fijn. Couscous doet het trouwens ook erg goed in lekkere salades.

Op zoek naar meer snelle recepten voor doordeweeks? Neem dan een kijkje bij alle recepten die je binnen 30-minuten of minder op tafel zet.

Couscous met merguez worstjes

Couscous met merguez worstjes

Couscous met merguez worstje

Couscous met merguez worstjes: ✓ binnen 30 minuten op tafel ✓ makkelijk recept ✓ verrassend lekker ✓ gezond en snel klaar
5 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 ml water
  • 125 gram couscous
  • 125 gram cherrytomaten
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 4 merguez worstjes ((kleine worstjes))
  • 2 bosui
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 2 eetlepels peterselie (vers - fijngesneden)
  • 1 eetlepel munt (vers - fijngesneden)
  • 1 theelepel citroensap
  • olijfolie, peper & zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de blanke rozijnen in een bakje met heet water en laat ze hierin even wellen. Snijd ondertussen 2 kleine bosuitjes in dunne ringen en de cherrytomaten in partjes. Houd deze even apart.
  • Doe het water in een waterkoker en breng dit aan de kook.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de merguez worstjes gaar.
  • Giet het water van de rozijnen af en doe de rozijnen in een ruime kom. Voeg hier de couscous aan toe en verkruimel hier boven een half blokje kippenbouillon, 2 theelepels olijfolie en 1 theelepel citroensap.
  • Giet hierover het gekookte water en meng alles even goed door elkaar met een vork. Dek de vervolgens kom af. De couscous gaat dan stomen en wordt zo gaar.
  • Als de couscous gaar is (deze heeft ongeveer 10 minuutjes nodig) schep je met de vork door de couscous en op deze manier maak je de couscous los. Breng de couscous verder op smaak met olijfolie, peper en zout.
  • Schep daarna de fijngesneden peterselie en munt door de couscous samen met de cherrytomaten en de bosui. Verdeel over de borden en leg hierop de gebakken merguez worstjes. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 525kcal | Koolhydraten: 67g | Eiwitten: 20g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Couscous met merguez worstjes

3 thoughts on “Couscous met merguez worstjes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept