Volg mij:
Hoofdgerechten, Vlees

Couscous met merguez worstjes

Couscous met merguez worstjes

Couscous met merguez worstjes. Dit recept is lekker snel klaar en makkelijk om te maken. Ik ben dol op dit soort gerechten. Ideaal voor als je na een drukke werkdag niet al te veel tijd (of zin) hebt om uitgebreid te koken maar toch lekker en gezond wilt eten. Dan is couscous met merguez worstjes de perfecte maaltijd!

Couscous met merguez worstjes is een lekker, snel en licht gerecht. Merguez worstjes zijn van gekruid lamsvlees gemaakt en passen perfect bij de kruidige couscous. Een lekkere tegenhanger in dit recept zijn de zoete cherrytomaten en rozijnen. Een heerlijke combinatie van smaken die mooi samen gaan. Mocht je trouwens geen merguez worstjes kunnen vinden dan kun je uiteraard ook kiezen voor een ander soort worstje zoals chipolata bijvoorbeeld. Ga echter wel voor dunne worstjes, een lekkere dikke braadworst past simpelweg niet echt bij couscous. Mocht je denken ‘dat lijkt mij juist heerlijk’ laat je dan vooral niet door mij tegenhouden 😉 .

Couscous

Ik ben echt gek op couscous en je vindt inmiddels ook al meerdere recepten met couscous op mijn blog.
Couscous kun je lang bewaren, het is immers een product op basis van gedroogde tarwe. Zelf heb ik dan ook graag altijd wat couscous in huis. Samen met wat groenten en misschien een lekker stukje vlees zet je zo een heerlijke maaltijd op tafel zonder al te veel moeite. Couscous is namelijk ook erg makkelijk te bereiden en lekker snel klaar. Wist je trouwens dat je er ook heerlijke salades mee kunt maken?

Couscous kun je koken, wellen of stomen. Traditioneel wordt voor het bereiden van couscous een speciale couscouspan gebruikt. Zelf wel ik couscous het liefst. Hiervoor gebruik ik een afsluitbare kom (bijvoorbeeld een beslagkom) en doe hierin de couscous samen met wat lekkere smaakmakers. Wat kokend water erover (de hoeveelheid water is afhankelijk van de hoeveelheid couscous), even doorroeren, afdekken en laten wellen. Een paar minuutjes later (nadat je bijvoorbeeld de merguez worstjes hebt gebakken) haal je de deksel eraf, even los roeren met een vork en verder op smaak brengen. Et voilà, klaar is de couscous. Zo makkelijk kan het zijn én het kan zo goed als niet mislukken. Dat is natuurlijk ook erg fijn. Couscous doet het trouwens ook erg goed in lekkere salades.

Op zoek naar meer snelle recepten voor doordeweeks? Neem dan een kijkje bij alle recepten die je binnen 30-minuten of minder op tafel zet.

Couscous met merguez worstjes


Het recept voor couscous met merguez worstjes

Voorbereidingstijd: 10 | Bereidingstijd: 10  | Totale bereidingstijd: 20 
Hoeveelheid: 2 á 3 personen

Wat heb je nodig voor couscous met merguez worstjes (ingrediënten):

  • 200 ml water
  • 150 gram couscous
  • 125 gram cherrytomaten
  • 75 gram blanke rozijnen
  • 8 kleine merguez worstjes
  • 2 kleine bosuitjes
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel fijngesneden munt
  • 1 theelepel citroensap
  • olijfolie
  • peper & zout

Hoe je couscous met merguez worstjes maakt:

  1. Doe de blanke rozijnen in een bakje met heet water en laat ze hierin even wellen. Snijd ondertussen 2 kleine bosuitjes in dunne ringen en de cherrytomaten in partjes. Houd deze even apart.
  2. Doe het water in een waterkoker en breng dit aan de kook.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de merguez worstjes gaar.
  4. Giet het water van de rozijnen af en doe de rozijnen in een ruime kom. Voeg hier de couscous aan toe en verkruimel hier boven een half blokje kippenbouillon, 2 theelepels olijfolie en 1 theelepel citroensap. Giet hierover het gekookte water en meng alles even goed door elkaar met een vork. Dek de vervolgens kom af. De couscous gaat dan stomen en wordt zo gaar.
  5. Als de couscous gaar is (deze heeft ongeveer 10 minuutjes nodig) schep je met de vork door de couscous en op deze manier maak je de couscous los. Breng de couscous verder op smaak met olijfolie, peper en zout.
  6. Schep daarna de fijngesneden peterselie en munt door de couscous samen met de cherrytomaten en de bosui. Verdeel over de borden en leg hierop de gebakken merguez worstjes. Eet smakelijk!

Couscous met merguez worstjes

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

3 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Hmmm doet me een beetje denken aan die quinoasalade die we met Het kerstuitje aten, lekkeerr!

    21 september 2016 at 07:34
    • Beantwoorden Eef

      Ja, nu je het zegt! Die was met quinoa maar zeker ook erg lekker.

      23 september 2016 at 09:42
  • Beantwoorden Roos

    Hmm, heerlijk recept! Ik ben echt fan van couscous, inderdaad ook omdat het zó makkelijk is om te maken. Ik ben erg benieuwd hoe de combinatie van de rozijnen met de worstjes is. 🙂

    21 september 2016 at 12:59
  • Laat een reactie achter