Rucola pesto amandelen

Rucola pesto met amandelen

Rucola pesto met amandelen. Wil je eens een andere pesto maken dan de ‘gewone’ pesto? Dan raad ik je met alle liefde deze heerlijke rucola pesto met amandelen aan. Een hele frisse, smaakvolle pesto met een beetje pit. Lekker voor door de pasta, bij de borrel of door de salade of soep.

Heerlijke rucola pesto

Het peperige van de rucola, zoutige van de Parmezaanse kaas, vettige van olijfolie, een teentje knoflook, een beetje citroensap en natuurlijk de amandelen, maken deze rucola pesto tot een groot succes. Wat ik zo leuk vind aan pesto maken, is dat je er zo goed mee kunt variëren. Eerder maakte ik bijvoorbeeld een pesto met rucola en walnoten. Ook erg lekker! Vooral dat beetje pit wat de rucola geeft vind ik heerlijk en maakt dat ik graag pesto van rucola maak.

Pesto amandelen en rucola

Hoe maak je pesto van rucola?

Je maakt deze pesto met amandelen en rucola eigenlijk net zoals gewone pesto. Pesto van rucola is net zo simpel om te maken. Ik vind het fijn om een keukenmachine te gebruiken en alles daarin fijn te malen. Maar je kunt eventueel ook een vijzel gebruiken. Je kunt de rucola pesto vervolgens voor van alles gebruiken. Ontzettend lekker door de pasta of salade, bijvoorbeeld door de pastasalade met pesto. Maar ook super op een toastje bij de borrel of door de soep.

Pesto met rucola en amandelen
Rucola pesto amandelen

Rucola pesto met amandelen

Recept voor een heerlijke rucola pesto met amandelen. Een frisse, smaakvolle pesto met een beetje pit. Makkelijk om te maken!
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 potje

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 30 gram amandelen (blanke, ongezouten)
  • 30 gram rucola
  • 40 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 teen knoflook
  • 90 ml olijfolie
  • zwarte peper, paar druppels citroensap

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Rooster de amandelen even kort in een pannetje tot ze licht verkleuren. Laat dan even afkoelen.
  • Doe de rucola in de keukenmachine en maal fijn.
  • Voeg de Parmezaanse kaas, amandelen, knoflook en olijfolie toe. Mix het geheel tot een mooie pesto. Je kunt het zo fijn/grof malen als je lekker vindt.
  • Proef en voeg naar smaak nog wat versgemalen zwarte peper en/of citroensap toe. Even mengen en klaar!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1135kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 21g | Vetten: 116g | Verzadigd vet: 20g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Rucola pesto amandelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept