Rucola pesto met walnoten. Dit is echt een pesto die je bijna zo met een lepeltje zou willen eten, zo lekker is ‘ie! Licht kruidig, vol van smaak en lekker hartig door de Parmezaanse kaas. Een verrassend lekkere pesto die ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee is!
Normaliter bestaat een “gewone” groene pesto uit basilicum, olijfolie, pijnboompitten, knoflook, en Parmezaanse kaas. Heerlijk en zoals met zoveel dingen kan zelfgemaakte pesto niet onderdoen voor een potje pesto. Integendeel! Zelfgemaakt is zoveel lekkerder. Probeer het maar, je zult versteld staan van de heerlijke smaak.
Variatie
Deze keer maak ik een heerlijke variatie op het klassieke pesto recept namelijk met rucola in plaats van basilicum en walnoten in plaats van pijnboompitten. Gezien de hoge prijs die je tegenwoordig betaald voor pijnboompitten is deze zelfgemaakte rucola pesto met walnoten ook nog eens vriendelijker voor je portemonnee en de smaak… Waanzinnig! Met een hoofdletter “w”.
Laatst maakte ik deze pesto om kipfilet rolletjes uit de oven mee te vullen. Het recept hiervan komt zeker nog online maar je kunt deze rucola pesto natuurlijk ook gebruiken als lekkere dip bij een broodje, door een salade of maak er een lekkere pasta mee. Eigenlijk kun je er alle kanten mee op.
Kun je zelfgemaakte pesto bewaren?
Dat kan zeker! Wanneer je zelfgemaakte pesto in de koelkast bewaard doe het dan in een schoon potje of bakje en giet er een dun laagje olijfolie over. Op deze manier blijft de pesto ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast. Invriezen kan ook en het makkelijkste is dan om de zelfgemaakte pesto in een ijsblokjesvorm te gieten, deze te laten bevriezen en de blokjes bevroren pesto daarna in een zakje of bakje te bewaren. In de vriezer blijft zelfgemaakte pesto ongeveer een maand houdbaar.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 90 ml olijfolie
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 30 gram walnoten (ongezouten en ongebrand)
- 30 gram rucola
- 1 teen knoflook
- een paar druppels citroensap
- zwarte peper
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Doe alle ingrediënten behalve de peper in een keukenmachine of vijzel en maal het vervolgens tot een gladde pesto.
- Breng de pesto daarna op smaak met zwarte peper en bewaar het in een afgesloten bakje of serveer direct. Eet smakelijk!
Sandra says:
Hmm alweer een tijd geleden dat ik zelf pesto maakte. Deze variant lijkt me heerlijk! En inderdaad budgetvriendelijk want van de prijs van pijnboompitten schrik je je vaak rot!
Eef says:
Echt he! Het is dat ze zo lekker zijn… 😉
Demi | StudioKOOK says:
Lijkt me een heerlijke variant!
Merel says:
Heerlijk! Ik hou zo van dit soort receptjes! En wat een prachtige foto’s weer 😉 Liefs, Merel
Eef says:
Dank je wel 🙂
Susy says:
Deze ga ik zeker eens proberen !
Eef says:
Wat leuk! Zeker een aanrader 🙂
Susy says:
Deze ga ik zeker eens proberen !
Eef says:
Wat leuk! Zeker een aanrader 🙂
Marie says:
Lekker zeg , deze pesto. Ik had namelijk zoveel rucola staan , en allemaal opeten lukte niet .
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te lezen! Bedankt voor het delen.
Nico says:
Via TooGoodToGo opeens héél veel rucola in huis. Deze pesto gemaakt, omdat we ook walnoten hadden liggen en binnenkort toch zelf pizza willen maken. Een restje overjarige kaas gebruikt ipv Parmezaan en de helft olijfolie gebruikt, zodat de boel goed smeerbaar blijft.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Dat klinkt heerlijk!