Peterseliepesto. Ben jij ook zo gek op pesto? Ik hou ervan! Klassieke pesto vind ik heerlijk, maar ik probeer ook graag andere combinaties uit. Deze pesto van peterselie met walnoten is echt heerlijk geworden!
En weet je wat het leuke is? Peterseliepesto maken is ook nog eens mega eenvoudig! Binnen 10 minuten kun je deze pesto van peterselie al klaar gemaakt hebben. Lekker voor zo op een broodje, of om te verwerken in een gerecht. Ik gebruikte deze peterseliepesto bij een heerlijke risotto met gegrilde groenten, en dat was een héle goede zet al zeg ik het zelf. Maar voor dat recept vraag ik nog eventjes je geduld, die komt binnenkort online. In dit lijstje met recepten met pesto kun je wel alvast wat inspiratie opdoen. Oh, en een lepeltje van deze pesto door een soepje zoals pastinaaksoep is ook god-de-lijk kan ik je vertellen.
Recept peterseliepesto
Klassieke pesto maken is ook heerlijk, maar het leek me leuk om eens wat te experimenteren. Peterselie is een kruid dat ik heel graag gebruik. Vers als topping over een gerecht vind ik het vaak heerlijk. Dus een pesto van peterselie moest ook wel erg lekker worden dacht ik zo. Nou, dat weet ik nu inmiddels zeker. Want deze pesto is top!
Ik hou van een lekkere gladde pesto, dus daar is dit peterseliepesto recept ook op gebaseerd. Het is kruidig door de peterselie, lekker nootachtig door de walnoten, smaakvol door de Parmezaanse kaas, fris door de citroen, smeuïg door de olijfolie en met een klein beetje pit door de chilivlokken. Dit recept is echt precies zo geworden als ik in mijn hoofd had!
Pesto van peterselie
Net als alle pesto’s, maak je deze peterseliepesto door alle ingrediënten fijn te malen. Of eigenlijk stampen, want pesto betekent in het Italiaans gestampt. Klassiek gebeurt dat in een vijzel, maar tegenwoordig hebben we natuurlijk ook van die fijne apparaten zoals een hakmolen. Dan ben je nog sneller klaar!
Hoe bewaar je peterseliepesto?
Verse pesto kun je gemakkelijk (in een schoon potje!) tot een week bewaren in de koelkast. En je kunt pesto ook heel goed invriezen. Als je dat volhoudt natuurlijk, want ik verwacht dat je deze peterseliepesto zo op is. Probeer ‘m maar, dan weet je precies wat ik bedoel 😉 .
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 15 gram peterselie
- 70 gram walnoten
- 1 teentje knoflook
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 citroen (rasp)
- 100 ml olijfolie
- ½ theelepel chilivlokken
- peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Doe alle ingrediënten in een hakmolen of vijzel en maal fijn tot een gladde pesto.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
Adrian says:
Leuk en eenvoudig recept. Bovendien smaakt ze heerlijk!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je berichtje 🙂
Yvonne says:
Heerlijke pesto, ben niet zo vd basilicumpesto, maar deze peterseliepesto is makkelijk te maken en smaakt bovendien ook goed 😋
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat leuk, merci Yvonne!
Coby De Rijk says:
Hallo
Ik ga dit pesto recept voor mijn dochter en kleindochter maken,die zijn gek op pesto.
Dank je voor het heerlijke recept.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk! Veel plezier met maken 🙂
Daniella feyaarts says:
Eindelijk een lekker pesto recept dat ik mag hebben. Verdraag nl jammer genoeg geen basilicum, deze is heerlijk, ben zo blij ermee !
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Yay, dat horen we graag 🙂 Bedankt voor je reactie!
Thyrza says:
Vorige week voor het eerst gemaakt voor bij de borrelplank.
Echt heerlijk!
Heb potjes meer. 🙂
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Sf says:
Heerlijk! In plaats van de blaadjes heb ik de stelen vd peterselie gebruikt. De kleur is wat minder knalgroen, maar de smaak mag er zijn. #nowaste
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Ook een hele goeie tip, tegen verspilling! Dankje Simone