Peterseliepesto

Peterseliepesto

Peterseliepesto. Ben jij ook zo gek op pesto? Ik hou ervan! Klassieke pesto vind ik heerlijk, maar ik probeer ook graag andere combinaties uit. Deze pesto van peterselie met walnoten is echt heerlijk geworden!

En weet je wat het leuke is? Peterseliepesto maken is ook nog eens mega eenvoudig! Binnen 10 minuten kun je deze pesto van peterselie al klaar gemaakt hebben. Lekker voor zo op een broodje, of om te verwerken in een gerecht. Ik gebruikte deze peterseliepesto bij een heerlijke risotto met gegrilde groenten, en dat was een héle goede zet al zeg ik het zelf. Maar voor dat recept vraag ik nog eventjes je geduld, die komt binnenkort online. In dit lijstje met recepten met pesto kun je wel alvast wat inspiratie opdoen. Oh, en een lepeltje van deze pesto door een soepje zoals pastinaaksoep is ook god-de-lijk kan ik je vertellen.

Recept peterseliepesto

Klassieke pesto maken is ook heerlijk, maar het leek me leuk om eens wat te experimenteren. Peterselie is een kruid dat ik heel graag gebruik. Vers als topping over een gerecht vind ik het vaak heerlijk. Dus een pesto van peterselie moest ook wel erg lekker worden dacht ik zo. Nou, dat weet ik nu inmiddels zeker. Want deze pesto is top!

Ik hou van een lekkere gladde pesto, dus daar is dit peterseliepesto recept ook op gebaseerd. Het is kruidig door de peterselie, lekker nootachtig door de walnoten, smaakvol door de Parmezaanse kaas, fris door de citroen, smeuïg door de olijfolie en met een klein beetje pit door de chilivlokken. Dit recept is echt precies zo geworden als ik in mijn hoofd had!

Close up peterselie pesto

Pesto van peterselie

Net als alle pesto’s, maak je deze peterseliepesto door alle ingrediënten fijn te malen. Of eigenlijk stampen, want pesto betekent in het Italiaans gestampt. Klassiek gebeurt dat in een vijzel, maar tegenwoordig hebben we natuurlijk ook van die fijne apparaten zoals een hakmolen. Dan ben je nog sneller klaar!

Hoe bewaar je peterseliepesto?

Verse pesto kun je gemakkelijk (in een schoon potje!) tot een week bewaren in de koelkast. En je kunt pesto ook heel goed invriezen. Als je dat volhoudt natuurlijk, want ik verwacht dat je deze peterseliepesto zo op is. Probeer ‘m maar, dan weet je precies wat ik bedoel 😉 .

Pesto van peterselie

Peterseliepesto

Peterselie pesto

Lekkere pesto met peterselie en walnoten. Fris door citroen en met een beetje pit. Deze peterselie pesto is gewoon heerlijk én zo gemaakt.
4.80 van 15 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 pot

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 15 gram peterselie
  • 70 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 citroen (rasp)
  • 100 ml olijfolie
  • ½ theelepel chilivlokken
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alle ingrediënten in een hakmolen of vijzel en maal fijn tot een gladde pesto.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1577kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwitten: 30g | Vetten: 159g | Verzadigd vet: 26g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Peterseliepesto

Peterseliepesto Pinterest Collage

22 thoughts on “Peterseliepesto

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept