Pasta gorgonzola. Hou je van gorgonzola? Dan MOET je deze pasta echt eens proberen, zo fan-tas-tisch lekker. Tagliatelle met een romige gorgonzola saus en gebakken champignons. Wauw!
Gorgonzola pasta
De gorgonzola is zeker niet overheersend, maar wel lekker aanwezig en dat in combinatie met de pasta en champignons maakt dit echt een heerlijke, snelle en makkelijke maaltijd! Binnen 20 minuten heb je deze pasta gorgonzola al op tafel staan. Wat wil je nog meer?!
Overheerlijke pasta met gorgonzola
Mocht je gorgonzola nog niet kennen, het is een blauwschimmelkaas uit Italië. Al eeuwenlang is de kaas daar bekend. Het schijnt dat de oorsprong van de kaas in het stadje Gorgonzola ligt, vlakbij Milaan, maar of dat echt zo is, is niet zeker. Al zou je denken dat het natuurlijk niet voor niets zo heet 😉 . (Bron)
De kaas heeft een sterke, karkateristieke smaak die je vast herkent als je het weleens gegeten hebt. Het is ook weleens onderdeel van een kaasplankje, op een pizza of dus in een pasta zoals deze. Of misschien heb je mijn quiche spinazie vegetarisch met gorgonzola weleens geprobeerd?
Pasta gorgonzola champigons
In deze pasta voeg ik ook nog wat champignons toe. Die passen echt heerlijk bij de smaak van de gorgonzolasaus vind ik. En sowieso ben ik dol op champi’s! Mocht je hier nu niet zo van houden, kun je ze uiteraard ook achterwege laten. Of vervangen door spinazie, dat zal er ook goed bij smaken.
Nog een tip, serveer wat brood bij deze pasta om in de saus te dopen of als je klaar bent je bord mee ‘schoon’ te maken. Bijvoorbeeld een lekker stuk focaccia. Och, ik begin alweer te watertanden hoor. Eet smakelijk!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 250 gram verse pasta (tagliatelle is er erg lekker bij)
- 2 tenen knoflook
- 250 gram champignons (in kwarten gesneden)
- handje walnoten
- olijfolie, roomboter, peper en zout
- optioneel: verse peterselie, geraspte kaas
- 1 eetlepel roomboter
- 1 eetlepel bloem
- 150 ml room
- 100 ml melk
- 100 gram gorgonzola
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet de pasta af.
- Begin ondertussen met de gorgonzolasaus die door de pasta gaat. Verhit een eetlepel boter in een steelpannetje tot de boter is gesmolten.
- Doe de bloem erbij en bak dit even mee tot het gaat ‘zweten’, dan zie je kleine belletjes ontstaan.
- Beetje bij beetje voeg je dan de room en melk toe terwijl je roert met een garde tot je een mooie saus hebt. Voeg de gorgonzola in stukjes toe en smelt deze. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een beetje olijfolie en roomboter in een steelpannetje. Pers de teentjes knoflook uit en fruit die kort aan. Voeg dan de champignons toe en bak die gaar.
- Doe de pasta erbij samen met de saus en schep alles goed door elkaar. Serveer met wat grof gehakte walnoten voor een bite en garneer naar smaak met extra geraspte kaas en verse peterselie. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Inge says:
Ziet er lekker uit, ga ‘m volgende week maken. Kan je deze ook invriezen?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Dankje Inge! Ik denk dat dat wel mogelijk is ja!
Eline says:
Zojuist gemaakt, en ooooo dit is echt vanaf nu mijn favoriet!😍😍
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat leuk om te horen! Dankjewel 😀
Hilde says:
Super lekker gerecht,ik heb er wel stukjes gebakken kippendij filet erbij gedaan.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Dat klinkt als een geweldige toevoeging, dankjewel Hilde!