Passievrucht curd

Soms, heel soms, heb ik van die manies, dat ik helemaal weg ben van een bepaald ingrediënt. Een tijdje geleden waren dat sinaasappels en inmiddels ben ik over op tropische vruchten zoals mango en passievrucht. Hierdoor kwam ik op het idee om eens zelf een heerlijke passievrucht curd te maken, geen slecht idee kan ik je vertellen 😉 .

Passievrucht heeft een lekkere fris, zoete en zure smaak. Heerlijk om zo te eten, maar ook door je bakje yoghurt ’s morgens en al helemaal door zoete baksels bijvoorbeeld. Door de suiker in de curd wordt dit een gevalletje van perfecte smaakbalans (het zoete en het zure) en dat is me toch een partijtje lekker!

Passievrucht curd

Ik was lichtelijk verbaasd, dan wel, trots op mezelf omdat ik ’s morgens een potje passievrucht curd had gemaakt om ’s middags te gebruiken voor een ander recept (ook dat recept komt eraan 😉 ). En dat ’s middags dat potje nog zo goed als intact was (oké, op een paar theelepeltje na dan…). Want wees gewaarschuwd, passievrucht curd is echt schandalig lekker!

Meer curd?

Ben je net als ik dol op curd? Probeer dan ook eens een van mijn andere curd recepten zoals de klassieker lemon curd. Of wat dacht je van lime curd, grapefruit curd of sinaasappel curd? Yes, je vindt ze allemaal op mijn blog. Stuk voor stuk heerlijk, stuk voor stuk lastig om met je vingers vanaf te blijven 😉 .

Passievrucht curd

Makkelijk recept voor heerlijke passievrucht curd
4.70 van 10 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 1 potje

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram suiker
  • 75 gram passievrucht (vruchtvlees*)
  • 75 gram roomboter (ongezouten)
  • 3 eidooiers (middel)
  • 1 theelepel citroensap

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de passievrucht samen met de boter en suiker in een pannetje met een dikke bodem.
  • Verwarm de inhoud op middelhoog vuur tot de boter is gesmolten en de suiker opgelost is.
  • Terwijl het pannetje op het vuur staat kluts je de eidooiers in een ruime kom.
  • Zodra de boter is gesmolten en de suiker opgelost is giet je dit beetje bij beetje door het eimengsel. Elke keer tussendoor goed roeren. Wanneer je dit beetje bij beetje doet heb je de minste kans dat het ei gaat stollen. Doe je dit wel in één keer dan heb je roerei.
  • Als je de hele inhoud van het pannetje door het eimengsel heb gedaan giet je het weer terug in de pan en voeg de citroensap toe.
  • Zet het pan op laag vuur en kook de passievrucht curd vervolgens in tot een dikke pasta. Blijf erbij en roer constant want de curd kan snel aanbranden.
  • Giet de passievrucht curd vervolgens in een glazen potje en laat afkoelen.

handig om te weten:

* Ik gebruik voor dit recept passievrucht uit de diepvries in blokjes. Deze kun je eenvoudig afwegen. Gebruik je verse, weeg dan het vruchtvlees af.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1172kcal | Koolhydraten: 120g | Eiwitten: 11g | Vetten: 76g | Verzadigd vet: 44g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

15 thoughts on “Passievrucht curd

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept