fbpx
Nieuws voor Foodies

Nieuws voor Foodies #4

Tijd voor een nieuwe ‘Nieuws voor Foodies’! Er is genoeg om over te schrijven en vandaag heb ik dan ook 5 fijne producten voor je die ik de moeite waard vind om even aan je voor te stellen. We gaan van lekkers voor bij de BBQ naar chocolademelk en van healthy repen door naar gezonde bonen en graanproducten. Alles door elkaar dus maar wel stuk voor stuk 5 van mijn persoonlijke favorieten van de laatste tijd.

Chai Latte CelestialDe laatste tijd drink ik een stuk meer thee. Dit omdat ik laatst eens ging tellen hoeveel koffie ik nou eigenlijk dronk op een doordeweekse dag op kantoor… Je begrijpt dat ik niet voor niets meer thee drink 😉 .
Celestial heeft sinds een tijdje een nieuwe thee op de markt gebracht namelijk Dirty Chai Latte. Laat dit nou héél toevallig een blend zijn tussen koffie en thee oftewel the best of both worlds 😉 Ik vind het een ontzettend fijne thee met name met een scheutje melk erin. Lekker kruidig maar zeker niet té. Deze thee is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en natuur/ reformwinkels.

Repen-AHAlbert Heijn heeft zijn assortiment uitgebreid met maar liefst 100 nieuwe bewuste & feel good producten. Bovenstaande repen zijn hier onderdeel van en  de meeste zijn proteïne repen. Proteïne repen worden vaak gebruikt na het sporten omdat ze zorgen voor een snel herstel. Ook kunnen ze voor verschillende diëten als maaltijdvervangers worden gebruikt. Ze zijn dus niet bedoeld als tussendoortje/ snack maar echt als aanvulling op een gezonde/ sportieve levensstijl. De Rude Health bars daarentegen zijn energie repen die prima als tussendoortje kunnen, je vindt ze in de smaken Peanut, Beetroot & Pumpkin en alle ingrediënten zijn net zoals je ze in je keukenkastje vindt. De Clif & Trek repen vond ik zelf het lekkerst en dan met name de Banana Bread van Trek, overheerlijk!SantaMariaGeniet jij de laatste tijd ook zo van het zonnetje? Helaas is het vandaag nog niet zo’n mooi voorjaarsweer maar het begint te komen. Van het zonnetje krijg ik direct zin om weer te gaan barbecueën! Toevallig ontving ik van de week een tof pakket van Santa Maria met allerlei lekkers voor tijdens een BBQ. BBQ saus genaamd Kentucky Whisky (dat klinkt goed, niet?!) en lekkere marinades en kruidenrubs. Natuurlijk wil ik als foodie het liefst álles zelf maken als het lukt maar om nou én het brood, én de kruidenboter, én de sausjes, én de marinades, én het vlees, én de salades zelf te maken… Dat is toch vaak iets te veel van het goede: ik focus me liever op een paar heerlijke zelfgemaakte dingen en voor de rest een paar heerlijke producten om het leven iets makkelijker te maken. Er zitten geen rare toevoegingen in de producten van Santa Maria, wel zo fijn. Zeg nou zelf deze knoflook marinade, de Kentucky Whiskey saus of de ‘beer can chicken’ kruidenrub die wil je toch gewoonweg uitproberen?! Santa Maria is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten.

CocioChocomelk, het kan nog even want als de zon niet schijnt kan het immers aardig fris zijn. Met een druilerige dag zoals vandaag en gisteren helemaal. Zelf drink ik zo heel af en toe een glaasje chocomelk. ‘s winters na een strandwandeling een lekkere warme kop (met -als we gek doen- een toefje slagroom) en ‘s zomers wil ik ‘m het liefst ijs- en ijskoud. Zelfgemaakt vind ik ‘m heerlijk en dan het liefst volgens ouderwets recept maar onlangs probeerde ik ook eens de chocomelk van Cocio (je spreekt het uit als koo-kie-oo). Deze chocomelk komt uit Denemarken en lekker dat ‘ie is! Je vindt ‘m in de koeling van de supermarkt in de versies classis en dark. Met alleen melk, cacao en suiker als ingrediënten een echte aanrader om eens te proberen als je het mij vraagt. Verkrijgbaar in de supermarkt (in het koelschap) voor 1,39 euro. AH-bonenTot slot nog even: bonen! Albert Heijn breid zijn assortiment lekker uit en heeft hieraan ook gedroogde bonen en graanproducten als quinoa en bulgur toegevoegd van het huismerk. Zoals je misschien wel weet is 2016 het jaar van de boon. Bonen zijn gezond, voedzaam en je kunt er alle kanten mee op. Een zakje gedroogde bonen is ideaal om in huis te hebben: het is lang houdbaar én je kunt er volop mee variëren.  Dit jaar kun je dan ook weer meer recepten met bonen verwachten op het blog maar ook met de andere graanproducten. Op zoek naar alvast wat inspiratie? Kijk dan even bij deze heerlijke bulgursaladede falafel met kikkererwten of deze fijne, snelle maaltijd met quinoa. Écht weer eens wat anders voor op tafel!

Een aantal producten in dit artikel heb ik opgestuurd gekregen ter review. De mening die je leest is zoals altijd mijn eigen, persoonlijke en eerlijke mening. Voor mijn informatie hierover kun je ook mijn disclaimer lezen. 

Eef

Eef

Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

2 reacties op “Nieuws voor Foodies #4”

  1. Wat een leuke nieuwe producten allemaal 🙂 Zelf ben ik groot fan van de Rude bar met pompoen, die is zo lekker kruidig. En kan niet wachten om met de Santa Maria producten aan de slag te gaan!

    1. Klopt die zijn ook lekker idd! Ik ook niet maar eerst een klein beetje zon of dat het in ieder geval droog is, is wel zo fijn met BBQ 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top