Mini hamburgers

Mini hamburgers

Mini hamburgers. Zijn ze niet schattig?! Deze kleine hamburgertjes doen het ontzettend goed tijdens een avondje gourmetten, maar ze zijn natuurlijk ook erg leuk als borrelhapje of als tapas. Ze zijn ontzettend lekker en ook nog eens makkelijk om te maken! Het is maar goed dat ze klein zijn, want dan kun je er natuurlijk prima eentje (of twee…) extra eten 😉 .

Deze kleine hamburgers zijn een feestje om naar de kijken, maar ook erg lekker. Goed gekruid gehakt, een luchtig zacht hamburgerbroodje, sla, komkommer, ingelegde ui en die heerlijke romige Turkse knoflooksaus van Yildriz maakt het geheel helemaal af.

Mini hamburgers

Als je een avondje gaat gourmetten, dan wil je natuurlijk niet lang in de keuken staan. Dat snap ik helemaal. Daarom kun je deze mini hamburgers prima voorbereiden. Het gehakt kruiden en de burgertjes vormen kun je prima een dag van te voren doen, waarna je ze (afgedekt) kunt bewaren in de koelkast. Maak ook gerust de ingelegde rode ui een of meer dagen van te voren. De hamburgerbroodjes kun je tijdens de feestdagen vinden in de meeste supermarkten of je maakt ze zelf met dit recept voor mini hamburgerbroodjes.

Tip: bewaar de (zelf)gebakken broodjes na het bakken in een theedoek. Dan blijven ze lekker warm.

Kleine hamburgers

Wereldse hamburgers

Je kunt deze hamburgers natuurlijk helemaal naar eigen smaak maken. Ik gebruikte een lekkere Marokkaanse kefta kruidenmix om het gehakt mee te kruiden, want dat past weer perfect bij de frisse groenten, zure ingelegde rode ui en romige knoflooksaus. Sauzen kunnen wat mij betreft niet ontbreken tijdens een avondje gourmetten en de sauzen van Yildriz zijn daar bij uitstek geschikt voor. Met de wereldsauzen van Yildriz zet je heerlijke sauzen uit alle streken van de wereld op tafel. De Turkse knoflooksaus maakt naar mijn mening dit broodje helemaal af. Als ik niet zelf mijn knoflooksaus maak dan kies ik standaard voor deze saus. Lekker romig, zacht zoet en je proeft goed de knoflook zonder overheersend te zijn.

Yildriz sauzen

Zet ‘m op z’n kop

Wist je trouwens dat als je nu een fles Yildriz koopt je er een gratis stap bij krijgt? Bij aankoop van een fles Yildriz krijg je een handige losse stapdop, waarmee je de fles in een handomdraai op z’n kop op tafel kunt zetten. Om extra lang te genieten van je Turkse Knoflooksaus

Zelf kleine hamburgerbroodjes maken

Mini hamburgers

Mini hamburgers

Zelfgemaakte mini hamburgers. Gekruid met Marokkaanse kefta kruiden en een heerlijke romige Turkse knoflooksaus.
4 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 6 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 6 mini hamburger broodjes
  • 300 gram gehakt
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • 1 eetlepel kefta kruiden
  • 1 theelepel peterselie (vers - fijn gesneden)
  • Turkse knoflooksaus van Yildriz
  • ingelegde rode ui
  • sla
  • komkommer
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Bak de mini hamburgerbroodjes zoals aangegeven op de verpakking of in het recept.
  • Meng het gehakt met de ui, kefta kruiden, peterselie, peper en zout naar smaak.
  • Vorm hamburgers van het gehakt.
  • Bak de hamburgers op een gourmetstel of grill gaar.
  • Verdeel een beetje sla naar smaak over de onderkant van het hamburgerbroodje. Leg daarop de hamburger gevolgd door rode ui, komkommer en de Turkse knoflooksaus. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 232kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 12g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Mini hamburgers

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Yildriz. Ik bepaal zelf met welke merken/bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept