Meloen met ham voorgerecht

Meloen met ham

Meloen met ham, een all time klassieker. Lekker als voorgerecht bij een zomerse maaltijd, als bijgerecht voor de BBQ of als onderdeel van een simpel diner of lunch, gewoon met een lekker stokbroodje erbij. En het is natuurlijk ook uitermate geschikt als borrelhapje.

Meloen met ham voorgerecht

Je kunt er dus letterlijk álle kanten mee op en het is wat dat betreft ook echt een gerechtje waar iedereen blij van wordt. Het zoete van de meloen samen met het zoutige van de ham, heerlijk! Voor dit recept heb ik cantaloupe meloen gebruikt, maar galiameloen of honingmeloen is ook érg lekker en een super combi met ham!

Krijg je door al dit gebabbel over meloenen nu ook zin in een meer recepten met die lekker frisse en sappige meloen? Bekijk dan ook mijn recept voor een zomerse meloensalade of één van mijn persoonlijke favorieten: watermeloensalade met feta. Dit is ook echt een heerlijke smaakcombi van fris zoet en ziltig zout.

Ham met meloen

Welke ham erbij?

Welke ham bij meloen met ham? Ik koos voor prosciutto, mijn favoriete ham. Dit is wat zachter van structuur, lekker zoutig en heeft een klein randje vet wat voor meer smaak zorgt. Spaanse serrano of Italiaanse pancetta, iberico of coburger kan ook lekker zijn!

Ham met meloen

Welke ham of meloen je ook kiest: dit super makkelijke recept is sowieso een succesnummer op de vrijmibo of je BBQ-feestje. Zoek je nog meer inspiratie voor op de borrelplank? Bekijk dan mijn blogpost met maar liefst 15 lekkere borrelhapjes!

Meloen met ham
Meloen met ham voorgerecht

Meloen met ham

Meloen met ham. Lekker als voorgerecht, als bijgerecht voor de BBQ of als borrelhapje. Ham met meloen doet het altijd goed!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 4 personen als bijgerecht

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • ½ meloen (bijvoorbeeld galia of cantaloupe)
  • 100 gram gedroogde ham (bijvoorbeeld prosciutto)
  • extra vierge olijfolie, peper, zout (fleur de sel) en blaadjes munt of basilicum

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwijder de zaadjes uit de meloen en snij hem in 8 punten.
  • Verwijder de schil met een scherp mesje.
  • Wikkel om elk schijfje meloen een plakje ham en leg op een mooi bord.
  • Druppel er wat extra vierge olijfolie overheen en naar smaak wat peper, fleur de sel en decoreer met wat blaadjes munt of basilicum. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 104kcal | Koolhydraten: 0.3g | Eiwitten: 3g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Meloen met ham voorgerecht

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept