Makkelijke Pompoensoep

Makkelijke Pompoensoep

Het is echt op en top herfst buiten. De blaadjes worden bruin, vallen van de boom en het begint aardig koud te worden. De hoogste tijd om eens de keuken in te duiken met HET  seizoensproduct van de herfst: pompoen. Ik maakte er een lekkere én Makkelijke Pompoensoep mee. Fijn om jezelf (en je handen) ermee te verwarmen. Prima als diner met een salade of brood, ideaal om mee te nemen als (werk)lunch en mocht je te veel hebben gemaakt dan kun je dit soepje ook nog eens perfect invriezen. Wat houdt je tegen?

Het seizoen van de pompoen loopt van augustus tot en met maart maar ze zijn eigenlijk vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar in de supermarkt (tevens van Hollandse bodem). Tot voor kort was de pompoen nog niet zo populair in Nederland als ze nu is. Voornamelijk in Amerika werden ze gegeten en ter decoratie (Halloween) gebruikt. Wist je trouwens dat je zelfs een spaghetti pompoen hebt? Deze heeft draderig vruchtvlees en hiermee kun je dus een koolhydraat-arme pasta mee maken!
Goed, genoeg je gekletst. Tijd om aan de slag te gaan met deze heerlijke makkelijk pompoensoep. Trouwens een klein puntje van aandacht: mocht je de soep maken en deze willen invriezen voeg dan de koksroom pas toe op het moment dat je de pompoensoep gaat eten. Als je de koksroom met de soep gaat invriezen heb je namelijk kans dat deze gaat schiften. Nu is dat niet per definitie ‘slecht’ voor je maar het ziet er nou niet bepaald smakelijk uit en het oog wil ook wat 😉

 

Wat heb je nodig voor Makkelijke Pompoensoep:

Voorbereiding: 20 minuten | Kooktijd: 40 minuten | Totale tijd: 60 minuten
Hoeveelheid: 4 flinke kommen soep

  • 1 kilo pompoen
  • 750 ml water
  • 250 ml halfvolle melk
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 blokje kippenbouillon
  • ½ tl (gemalen) nootmuskaat
  • (versgemalen) zwarte peper & zout
  • 3 el zonnebloemolie
  • koksroom & peterselie ter garnering

 

Hoe maak je Makkelijke Pompoensoep:

1. Snij de pompoen eerst in schijven en verwijder de zaadjes & draderige binnenkant met een lepel of met je handen. Daarna in blokjes snijden (met schil). Snij de sjalotjes en knoflookteentjes fijn.

2. Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een ruime pan en fruit de sjalot en knoflook op laag vuur even aan tot ze glazig beginnen te worden. Voeg dan de pompoenblokjes toe en laat dit op middelhoog vuur bakken. Af en toe omscheppen en zodra de pompoen zacht begint te worden gaan we verder.

3. Aan de pan met de pompoen voeg je nu het water, 1,5 blokje kippenbouillon (verkruimeld) en de nootmuskaat toe. Dit laat je nu ongeveer een half uurtje op middelhoog tot laag vuur rustig pruttelen met de deksel op de pan.

4. Als de soep klaar is laat je ‘m heel even een beetje afkoelen. Voeg dan de melk toe en pureer het geheel tot een egale soep met een staafmixer. Giet de soep door een fijne vergiet om grove stukjes eruit de zeven en breng op smaak met versgemalen zwarte peper & zout.

5. Serveer de soep met 1 á 2 eetlepels koksroom erover en ter decoratie wat fijngesneden peterselie.

Makkelijke Pompoensoep

Eet smakelijk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

6 gedachtes op “Makkelijke Pompoensoep”

    1. Moet eerlijk zeggen dat de eerste keer toen ik pompoensoep at ik ook zoiets had van hmm weet niet of ik dit lekker vind. Nou was dat een soep waar je je lepel vrijwel in kon ‘steken’ en behoorlijk weeïg dus echt lekker was ‘ie niet. Pas later ben ik ‘m gaan waarderen toen ik een veel minder dikke versie proefde. Inmiddels ben ik om en is het voor mij een van de lekkerste soepen in de herfst maar nou ben ik ook best wel een soep liefhebber 🙂

    1. Wat toevallig! Lekker hé! Nog één bakje in de vriezer staan en ik denk zo dat ik die van de week lekker meeneem voor de lunch en dan is het weer tijd een nieuwe voorraad te maken 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top