Maaltijdsalade met kip

Maaltijdsalade met kip

Maaltijdsalade met kip. Vandaag heb ik zo’n fijn recept voor je: 1 x koken en 3 x lekker eten. Ja, dat lees je goed 😉 . Ik ga je niet alleen het recept geven voor een heerlijke maaltijdsalade met kip, maar ook hoe je er in een handomdraai een lekkere lunch voor de volgende dag van kunt maken en wat je met de restjes allemaal kunt doen.

Ik hou hier zo van: 1 x koken en meerdere keren eten. Ja, zelfs een foodblogger heeft soms geen tijd om uitgebreid te koken. Met twee kleine kindjes in huis en allebei een drukke baan is ook bij ons het spitsuur letterlijk een ‘spitsuur’. En dan is het zo ontzettend fijn om wat ‘trucjes’ achter de hand te hebben. Denk aan een lekkere bolognesesaus waar je in één keer een dubbele hoeveelheid van maakt zodat je een deel kunt invriezen voor een drukke dag, een extra portie soep zodat je de volgende dag een lekkere en gezonde lunch hebt of deze maaltijdsalade met kip waarvan je 3 keer kunt eten…

Maaltijdsalade met kip

De een houdt van mealpreppen en gaat op zondagavond koken voor de hele week. Ik ben meer het type dat de dag ervoor alvast wat voorbereid als er een drukke dag in de planning staat. Eén van de meest essentiële dingen in beide gevallen zijn: vershouddozen! Stevige, sterke, handige (en als het even kan) mooie vershouddozen. Ik gebruik hiervoor graag de vershouddozen van het merk Curver. Die ken je waarschijnlijk wel. Ze zijn praktisch, ideaal qua grootte en gaan ontzettend lang mee.

Salade met kip restjes voor de lunch

Duurzaam én goed voor je portemonnee

Ik hou niet van eten weggooien en ook niet van bakjes of doosjes die je na 1 of 2 keer gebruiken weg moet doen. Zo zonde! Met de vershouddozen van Curver kun je jaren vooruit en ze hebben ze in allerlei soorten en maten. En wist je trouwens dat de nieuwe Smart Eco lijn gemaakt is van 100% gerecycled polypropyleen? Er is ook nog eens goed nagedacht over het milieu dus. Het is duurzaam én goed voor je portemonnee, want door je maaltijden en restjes schoon en netjes te bewaren blijven ze langer goed en hoef je niets te verspillen. Kijk, daar word ik nou heel blij van!

Lekkere salade met kip

Nog even terug naar die maaltijdsalade met kip waar we het over hadden. Ik heb dus 1 keer werk en 3 keer profijt. Hoe dan? Door iets meer te koken en het goed te bewaren. Zo maak ik voor het avondeten een heerlijke maaltijdsalade met kip, komkommer, avocado, tomaat, ingelegde rode ui en een heerlijke dressing. Daarbij serveer ik dan een stokbroodje wat ik vers heb afgebakken in de oven.

Ingredienten maaltijdsalade met kip

Salade voor mee naar mijn studio

Ik vul direct ook de vershouddoos die ik meeneem naar mijn studio de volgende dag. Hiervoor gebruik ik de groene vershouddozen van de Curver Smart Eco lijn, Smart To Go. Die vind ik ideaal om mee te nemen. Ze zijn namelijk 100% hermetisch gesloten (dus geen kans op lekkage in de je tas, wel zo fijn). Daarbij kunnen ze ook in de koelkast, vriezer én magnetron. Je hebt de vershouddozen in verschillende varianten, sommige zijn ideaal voor soep, andere juist voor salades on the go zoals deze. Ze zijn ook voorzien van klikbaar besteksetje, tussenbakje voor croutons of noten en een apart klein bakje voor de dressing van je salade.

#NoWasteTip1

Maak van het overgebleven stokbrood van het avondeten croutons. Snij hiervoor het stokbrood in blokjes, verdeel hier wat olijfolie en wat kruiden naar smaak over. Lekker bij deze salade is bijvoorbeeld Italiaanse kruiden. Verdeel dit over een bakplaat en zet het onder de grill voor een paar minuten (tussendoor even husselen) tot de croutons lekker krokant zijn. Zo kun je oud (stok)brood eenvoudig een tweede leven geven en hoef je niets weg te gooien.

Maaltijdsalade met kip uit de oven

Restjes bewaren

De restjes en de kip die ik extra heb gebakken bewaar ik in de blauwe vershouddozen van de Curver Smart Eco lijn, Smart Fresh. Ze zijn stevig, stapelbaar, goed afsluitbaar en zien er mooi uit. Voordeel is ook dat ze transparant zijn, dus ik zie in één oogopslag wat ik nog in de koelkast heb liggen.

In dit geval heb ik extra kip gebakken zodat we de volgende dag lekkere snelle wraps kunnen maken met de kip en de overgebleven groenten. Een snelle, makkelijke en gezonde maaltijd welke je binnen no-time op tafel kunt zetten. 

#NoWasteTip2

Heb je iets gebakken en is daar wat bakvocht bij vrij gekomen? Gooi het niet weg. Maar bewaar het ook in de vershouddoos. Je ziet dat ik dat ook heb gedaan bij de kip. Als ik hem de volgende dag dan opwarm in de oven of in de pan, dan voeg ik dit toe. Hierdoor wordt de kip niet zo droog en krijgt hij nog meer smaak!

Salade met kip en groenten gezond

Maaltijdsalade met kip

Maaltijdsalade met kip

Maaltijdsalade met kip: 1 x koken en 3 x eten. Dat doe je met deze heerlijke maaltijdsalade met kip en lekker veel groenten.
4.34 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram spinazie (vers)
  • 2 kipfilets (ca. 300 gram)
  • 150 gram cherrytomaten
  • 1 avocado
  • ½ komkommer (of ca. 6 kleine komkommers)
  • ingelegde rode ui
Marinade kipfilets:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • ½ eetlepel paprikapoeder
Dressing salade:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels citroensap
  • ½ eetlepel honing
  • ½ theelepel mosterd (bijvoorbeeld dijon)
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ eetlepel sesamzaadjes
Voor erbij: stokbrood en eventueel wat (koude) gekookte krieltjes, pasta or orzo voor een extra goed gevulde maaltijdsalade.

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
    • Meng alles voor de marinade van de kipfilets en voeg naar smaak peper en zout toe.
    • Wentel de kipfilets door de marinade zodat ze rondom goed bedekt zijn en leg deze in een ovenschaal. Bak ze in ca. 15-20 minuten gaar.
    • Ondertussen maak je de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen en op smaak te brengen met peper en zout.
    • Snij de komkommer in plakjes, de cherrytomaten halveer je en de avocado snij je in dunne plakken.
    • Haal de kipfilets uit de oven. Je kunt deze (lauw)warm serveren bij de salade of gewoon koud. Snij de vlak voor serveren in plakjes.
    • Verdeel dan de spinazie over 2 borden, hierover de groenten en tot slot de kipfilets.
    • Serveer met de dressing en wat stokbrood. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    Mealprep tips:

    • Waar je 2 kipfilets kunt bakken, kun je met een paar minuten extra ook 4 of 6 kipfilets bakken. Handig als je meer eters aan tafel hebt, maar dus ook om de volgende dag een salade mee te maken, als vulling voor wraps te gebruiken of om een lekkere kip kerrie salade voor op brood mee te maken.
    • Je kunt de marinade in dit recept voor de kipfilets eenvoudig verdubbelen als je meerdere kipfilets in een keer bakt.
    • Dit zelfde geldt natuurlijk ook voor de dressing.
    • De croutons maak je eenvoudig van oud brood door deze in stukjes ter grote van een dobbelsteen te snijden, in een kom te mengen met olijfolie, kruiden en zout naar smaak, te verdelen over een bakplaat en in een paar minuten te bakken onder gril (tussendoor even omscheppen).
    • Wil je een extra goed gevulde maaltijdsalade? Voeg dan wat gekookte (en eventueel gebakken) krieltjes, koude pasta of orzo toe aan de salade. Ook heel lekker!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 686kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 47g | Vetten: 47g | Verzadigd vet: 8g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Maaltijdsalade met kip

    Maaltijdsalade met kip Pinterest Collage

    Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Curver. Ik bepaal zelf met welke merken/bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Beoordeel dit recept