Volg mij:
Saus, Smeerseltjes, Dips & Dressing

Kip kerrie salade voor op brood

Kip kerrie salade

Kip kerrie salade voor op brood. Een populaire salade voor op brood die zo fan-tas-tisch lekker is als je hem zelf maakt. Heerlijk voor op een broodje tijdens de lunch of lekker op toast voor bij de borrel. Probeer dit recept eens, het is echt een aanrader!

Zo af en toe vind ik een lekkere salade op brood, heerlijk voor de lunch. Niet te vaak natuurlijk want er zit behoorlijk wat mayonaise in. Mocht je daarop letten dan kun je trouwens mayonaise met een lager vetgehalte gebruiken of een deel van de mayonaise vervangen voor yoghurt. Net zo lekker,  maar net even ‘slanker’. Laat je daar in ieder geval niet door tegenhouden, want deze kip kerrie salade wil je maken… Hij is zó lekker!

Kip kerrie salade recept

Ik heb een beetje ananas door de kip kerrie salade gedaan. Ook dit kun je naar eigen smaak aanpassen. Laat de ananas weg of vervang hem voor iets anders zoals frisse appel, perzik of stukjes paprika. Wat is zelf koken toch leuk hè 😉 ?! Je kunt alles naar eigen smaak aanpassen zolang je maar een lekker, goed basisrecept hebt en deze ga ik je NU geven. Laat je mij jouw favoriete variatie weten in de reacties? Ik ben benieuwd!

Mocht je trouwens dol zijn op de combinatie van kip en kerrie, probeer dan ook eens mijn recept voor kip kerrie met rijst en sperziebonen.

Kip kerrie salade voor op brood


Het recept voor kip kerrie salade:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 1 flinke kom kip kerrie salade (voldoende voor 4-6 broodjes)

Wat heb je nodig voor kip kerrie salade (ingrediënten):

  • 1 kipfilet (ca. 200 gram)
  • 100 gram ananas
  • 75 gram mayonaise
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel van het volgende: citroensap, paprikapoeder en kurkuma

Hoe maak je kip kerrie salade:

  1. Breng een pan met water en een blokje kippenbouillon aan de kook.
  2. Kook hier de kip in ca. 10-15 minuten gaar en laat deze even afkoelen.
  3. Meng ondertussen de mayonaise, kerrie, citroensap, paprikapoeder en kurkuma door elkaar in een kom.
  4. Trek de kip met een vork in dunne reepjes, snij de bosui in kleine ringen en snij de ananas in kleine blokjes.
  5. Meng alles door elkaar in een kom en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Handig om te weten: de kip kerrie salade is max. 2 dagen (mits goed afgesloten) houdbaar in de koelkast.


Kip kerrie salade

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter