Kip kerrie salade

Kip kerrie salade voor op brood

Kip kerrie salade voor op brood. Een populaire salade voor op brood die zo fan-tas-tisch lekker is als je hem zelf maakt. Heerlijk voor op een broodje tijdens de lunch of lekker op toast voor bij de borrel. Probeer dit recept eens, het is echt een aanrader!

Zo af en toe vind ik een lekkere salade op brood, heerlijk voor de lunch. Niet te vaak natuurlijk want er zit behoorlijk wat mayonaise in. Mocht je daarop letten dan kun je trouwens mayonaise met een lager vetgehalte gebruiken of een deel van de mayonaise vervangen voor yoghurt. Net zo lekker,  maar net even ‘slanker’. Laat je daar in ieder geval niet door tegenhouden, want deze kip kerrie salade wil je maken… Hij is zó lekker!

Kip kerrie salade recept

Ik heb een beetje ananas door de kip kerrie salade gedaan. Ook dit kun je naar eigen smaak aanpassen. Laat de ananas weg of vervang hem voor iets anders zoals frisse appel, perzik of stukjes paprika. Wat is zelf koken toch leuk hè 😉 ?! Je kunt alles naar eigen smaak aanpassen zolang je maar een lekker, goed basisrecept hebt en deze ga ik je NU geven. Laat je mij jouw favoriete variatie weten in de reacties? Ik ben benieuwd!

Mocht je trouwens dol zijn op de combinatie van kip en kerrie, probeer dan ook eens mijn recept voor kip kerrie met rijst en sperziebonen.

Kip kerrie salade voor op brood

Kip kerrie salade

Kip kerrie salade voor op brood

Kip kerrie salade voor op brood. Een salade voor op brood die zo fan-tas-tisch lekker is. Heerlijk voor de lunch of lekker op toast voor bij de borrel.
4.14 van 61 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 1 flinke kom*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram kipfilet
  • 100 gram ananas
  • 75 gram mayonaise
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Breng een pan met water en een blokje kippenbouillon aan de kook.
  • Kook hier de kip in ca. 10-15 minuten gaar en laat deze even afkoelen.
  • Meng ondertussen de mayonaise, kerrie, citroensap, paprikapoeder en kurkuma door elkaar in een kom.
  • Trek de kip met een vork in dunne reepjes, snij de bosui in kleine ringen en snij de ananas in kleine blokjes.
  • Meng alles door elkaar in een kom en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Deze hoeveelheid is voldoende om ca. 4 tot 6 broodjes mee te beleggen.
Handig om te weten:de kip kerrie salade is max. 2 dagen (mits goed afgesloten) houdbaar in de koelkast.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1045kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwitten: 40g | Vetten: 87g | Verzadigd vet: 18g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Kip kerrie salade

22 thoughts on “Kip kerrie salade voor op brood

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept