Kip kerrie salade voor op brood. Een populaire salade voor op brood die zo fan-tas-tisch lekker is als je hem zelf maakt. Heerlijk voor op een broodje tijdens de lunch of lekker op toast voor bij de borrel. Probeer dit recept eens, het is echt een aanrader!
Zo af en toe vind ik een lekkere salade op brood, heerlijk voor de lunch. Niet te vaak natuurlijk want er zit behoorlijk wat mayonaise in. Mocht je daarop letten dan kun je trouwens mayonaise met een lager vetgehalte gebruiken of een deel van de mayonaise vervangen voor yoghurt. Net zo lekker, maar net even ‘slanker’. Laat je daar in ieder geval niet door tegenhouden, want deze kip kerrie salade wil je maken… Hij is zó lekker!
Kip kerrie salade recept
Ik heb een beetje ananas door de kip kerrie salade gedaan. Ook dit kun je naar eigen smaak aanpassen. Laat de ananas weg of vervang hem voor iets anders zoals frisse appel, perzik of stukjes paprika. Wat is zelf koken toch leuk hè 😉 ?! Je kunt alles naar eigen smaak aanpassen zolang je maar een lekker, goed basisrecept hebt en deze ga ik je NU geven. Laat je mij jouw favoriete variatie weten in de reacties? Ik ben benieuwd!
Mocht je trouwens dol zijn op de combinatie van kip en kerrie, probeer dan ook eens mijn recept voor kip kerrie met rijst en sperziebonen.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 200 gram kipfilet
- 100 gram ananas
- 75 gram mayonaise
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 bosui
- 1 eetlepel kerrie
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Breng een pan met water en een blokje kippenbouillon aan de kook.
- Kook hier de kip in ca. 10-15 minuten gaar en laat deze even afkoelen.
- Meng ondertussen de mayonaise, kerrie, citroensap, paprikapoeder en kurkuma door elkaar in een kom.
- Trek de kip met een vork in dunne reepjes, snij de bosui in kleine ringen en snij de ananas in kleine blokjes.
- Meng alles door elkaar in een kom en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Nina says:
Ik pak je recept er iedere keer weer bij als er kip over is van de avond ervoor.
Vandaag voor het eerst speciaal kipfilet gekookt. Benieuwd hoe dit gaat smaken.
Eef says:
Helemaal lekker om met restjes te maken volgens mij! Extra veel smaak 🙂
fan in Spanje says:
Heerlijk bedankt voor het recept!
Eef says:
Graag gedaan, bedankt voor je leuke reactie 🙂
yentle says:
ik maak altijd lunch voor mijn vriend en hij vind het echt geweldig maak het bijna om de 2 dagen klaar haha!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Jennifer says:
Zo simpel, maar erg lekker! Ik heb er nog een beetje gemberpoeder bij gedaan, dat gaf voor mij de finishing touch!
Angelique says:
Heel lekker en makkelijk.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Fijn dat het gesmaakt heeft! 🙂
Dieuwke says:
Dit is een lekkere salade die ik een beetje persoonlijk heb aangepast. Inplaats van 75 gr mayonaise neem ik half mayonaise en half griekse yoghurt, bovendien doe ik er ook een zure appel door die aan kleine blokjes is gesneden. Heerlijk.
Irene says:
Hi kan je dit ook met gerookte kipfilet doen?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Dat kan, alleen die is al gegaard, dus dan hoef je de kip niet meer te koken. De smaak (en structuur) van de kip kerrie salade zal wel wat anders zijn met gerookte kip verwacht ik, maar zeker het proberen waard 🙂
Rina says:
Ik vond het heel erg lekker de fishing touch is indd gemberpoeder.bedankt voor het recept
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat fijn om te horen! Bedankt voor het delen 🙂
Jennifer says:
Bedankt voor dit recept, echt heerlijk! Om je vingers en duimen bij af te likken. Ik at dit als vulling voor een wrap en ik liet de ananas weg en ik voegde nog geplet hardgekookt ei toe.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te horen, dankjewel voor je reactie! Dat klinkt heerlijk 🙂
Annet says:
Heerlijk recept. Zou je het ook in porties in kunnen vriezen?
Eef says:
Dankjewel! Ik moet je eerlijk zeggen dat ik dat niet heb geprobeerd dus ik weet niet hoe de consistentie gaat worden na ontdooien, maar je kunt het altijd proberen 🙂
Iris says:
Hoewel het recept makkelijk klinkt, het er lekker uitziet en het vlug klaar is, staat erbij 1045 cal per portie per persoon. Klopt dit wel? Dat lijkt me namelijk veel voor de ingrediënten die erin gaan (dat is meer dan een avondmaaltijd).
Maar ik weet niet wat wordt verstaan onder 1 portie per persoon, dat haal ik er niet uit. Is dat dan 1 broodje, 2 of 3 per persoon? Dit is voor mij belangrijk om te weten voordat ik dit recept ga maken.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
De kcal is voor het gehele recept, je haalt er ongeveer 4 tot 6 broodjes uit. Ik heb het voor het gemak even door 5 gedeeld, dan kom je zo rond de 210 kcal uit! Hopelijk helpt dit 🙂 .