Kip kerrie

Laatst plaatste ik op Instagram een korte kookvideo waarin ik kip kerrie aan het maken was en direct kreeg ik zo ontzettend veel leuke berichtjes. Dat het er lekker uit zag, wat het recept was en wanneer het recept online zou komen. Nou hier is hij dan, het makkelijke, snelle recept voor kip kerrie zonder pakjes of zakjes.

Het is echt een ontzettend makkelijk recept, waanzinnig lekker en helemaal fijn je bent al bij al nog geen half uur in de keuken bezig. Toch zet je een lekkere maaltijd op tafel en daar heb je helemaal geen pakje of zakje voor nodig. Je hebt voor deze kip kerrie alleen wat kruiden nodig zoals, je raadt het vast al, een lekker kerrie. Verder nog een beetje komijn, korianderpoeder, paprikapoeder en natuurlijk peper en zout. De meeste kruiden heb je waarschijnlijk wel in huis.

Romige kip kerrie

Bij kip kerrie houdt een romige saus en hiervoor gebruik ik in dit recept kookroom. Je kunt ook kiezen voor kookroom light als je op de calorieën wil letten. Maakt dat je helemaal niets uit? Ga dan eens voor kokosmelk. Dat geeft net even een extra lekkere smaak aan dit gerecht. Nu let ik niet perse op calorieën maar probeer na mijn zwangerschap wel weer slankere en bewuste keuzes te maken. Kokosmelk is lekker maar helaas niet “slank” te noemen dus die laat ik nu even staan 😉 . Mocht je overigens crème fraîche in huis hebben dan kun je dit ook prima gebruiken. Wanneer je saus dan iets aan de dikke kant is kun je er nog een beetje water bij doen. Kijk, zo heb je weer 3 variaties op dit heerlijke recept voor kip kerrie.

Kip kerrie zonder pakjes en zakjes

Niet alleen met de saus kun je variëren het is natuurlijk ook een perfect gerecht om restjes op te maken. Bak wat restjes groenten in blokjes mee met de kip zoals paprika of tomaat bijvoorbeeld. Extra lekker en je hebt direct nog wat extra groenten in je saus. Win – win 🙂 .

Kip kerrie

Dit heerlijke recept zet je al binnen 30 (!) minuten op tafel en is een aanrader. Een makkelijk recept voor kip kerrie zonder pakjes of zakje.
4.18 van 198 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram kip
  • 400 gram sperziebonen
  • 250 gram (verse) ananas (in kleine blokjes)
  • 250 ml kookroom
  • 200 gram rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel verse gember (geraspt)
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel chilivlokken
  • boter of olie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de rijst en zet een pan water met een snuf zout op het vuur voor de sperziebonen.
  • Snijd de kip in kleine blokjes, snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en snijd de kontjes van de sperziebonen (was ze ook even).
  • Doe een beetje boter of olie in een ruime koekenpan en fruit het ui en knoflook even aan.
  • Voeg dan de gember toe, bak even mee tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de kip toe.
  • Kruid de kip met de kerrie, peper en zout en bak deze gaar.
  • Ondertussen kook je de sperziebonen beetgaar en giet je ze af.
  • Doe de kookroom bij de kip in de pan en de overige kruiden (1 theelepel van elk: korianderpoeder, paprikapoeder, komijn en een halve theelepel chilivlokken).
  • Roer door, laat dit even pruttelen, proef en breng verder op smaak met peper en zout indien nodig.
  • Voeg de ananas toe en verwarm dit even kort mee.
  • Verdeel de rijst over de borden samen met de sperziebonen (garneer eventueel met een beetje amandelschaafsel mocht je dit in huis hebben) en de kip kerrie. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 542kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwitten: 43g | Vetten: 23g | Verzadigd vet: 11g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

58 thoughts on “Kip kerrie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept