fbpx
Kip kerrie met ananas en sperziebonen

Kip kerrie

Laatst plaatste ik op Instagram een korte kookvideo waarin ik kip kerrie aan het maken was en direct kreeg ik zo ontzettend veel leuke berichtjes. Dat het er lekker uit zag, wat het recept was en wanneer het recept online zou komen. Nou hier is hij dan, het makkelijke, snelle recept voor kip kerrie zonder pakjes of zakjes.

Het is echt een ontzettend makkelijk recept, waanzinnig lekker en helemaal fijn je bent al bij al nog geen half uur in de keuken bezig. Toch zet je een lekkere maaltijd op tafel en daar heb je helemaal geen pakje of zakje voor nodig. Je hebt voor deze kip kerrie alleen wat kruiden nodig zoals, je raadt het vast al, een lekker kerrie. Verder nog een beetje komijn, korianderpoeder, paprikapoeder en natuurlijk peper en zout. De meeste kruiden heb je waarschijnlijk wel in huis.

Romige kip kerrie

Bij kip kerrie houdt een romige saus en hiervoor gebruik ik in dit recept kookroom. Je kunt ook kiezen voor kookroom light als je op de calorieën wil letten. Maakt dat je helemaal niets uit? Ga dan eens voor kokosmelk. Dat geeft net even een extra lekkere smaak aan dit gerecht. Nu let ik niet perse op calorieën maar probeer na mijn zwangerschap wel weer slankere en bewuste keuzes te maken. Kokosmelk is lekker maar helaas niet “slank” te noemen dus die laat ik nu even staan 😉 . Mocht je overigens crème fraîche in huis hebben dan kun je dit ook prima gebruiken. Wanneer je saus dan iets aan de dikke kant is kun je er nog een beetje water bij doen. Kijk, zo heb je weer 3 variaties op dit heerlijke recept voor kip kerrie.

Kip kerrie

Kip kerrie zonder pakjes en zakjes

Niet alleen met de saus kun je variëren het is natuurlijk ook een perfect gerecht om restjes op te maken. Bak wat restjes groenten in blokjes mee met de kip zoals paprika of tomaat bijvoorbeeld. Extra lekker en je hebt direct nog wat extra groenten in je saus. Win – win 🙂 .

Kip kerrie met ananas

Kip kerrie

Makkelijk recept voor kip kerrie zonder pakje of zakje
4.2 van 68 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram kip
  • 400 gram sperziebonen
  • 250 gram (verse) ananas (in kleine blokjes)
  • 250 ml kookroom
  • 200 gram rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel verse gember (geraspt)
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel chilivlokken
  • boter of olie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de rijst en zet een pan water met een snuf zout op het vuur voor de sperziebonen.
  • Snijd de kip in kleine blokjes, snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en snijd de kontjes van de sperziebonen (was ze ook even).
  • Doe een beetje boter of olie in een ruime koekenpan en fruit het ui en knoflook even aan.
  • Voeg dan de gember toe, bak even mee tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de kip toe.
  • Kruid de kip met de kerrie, peper en zout en bak deze gaar.
  • Ondertussen kook je de sperziebonen beetgaar en giet je ze af.
  • Doe de kookroom bij de kip in de pan en de overige kruiden (1 theelepel van elk: korianderpoeder, paprikapoeder, komijn en een halve theelepel chilivlokken).
  • Roer door, laat dit even pruttelen, proef en breng verder op smaak met peper en zout indien nodig.
  • Voeg de ananas toe en verwarm dit even kort mee.
  • Verdeel de rijst over de borden samen met de sperziebonen (garneer eventueel met een beetje amandelschaafsel mocht je dit in huis hebben) en de kip kerrie. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 542kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwitten: 43g | Vetten: 23g | Verzadigd vet: 11g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Kip kerrie met ananas en sperziebonen

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

30 reacties op “Kip kerrie”

      1. BEN HET HELEMAAL MET JE EENS SIMPEL MAAR HEERLIJK .
        HOOP DAT EEF MET NOG MEER RECEPTEN KOMT.
        GROETJES FREEK

    1. Mijn zoontje krijgt altijd een branderige tong van ananas. Weet je of dat ook zo is als het in een warm gerecht verwerkt is? Ik twijfel daardoor om het te maken als we met zijn allen eten.

      1. Eef

        Dat kan een allergische reactie zijn volgens mij. Ik heb dat met kiwi namelijk, niet ernstig voor zover ik weet, maar ik ben dan ook een foodblogger en geen arts 😉 Je kunt de ananas ook later toevoegen eventueel mocht je een portie voor je zoontje apart willen houden.

  1. Dit is voor herhaling vatbaar! Gisteravond heerlijk van gesmuld:)
    Ivm een overschot aan courgettes van de tuin, deze in een pannetje bij gebakt in wat roomboter met zout en peper, wat erg lekker erbij smaakte!

  2. Dit is voor herhaling vatbaar! Gisteravond heerlijk van gesmuld:)
    Ivm een overschot aan courgettes van de tuin, deze in een pannetje bij gebakt in wat roomboter met zout en peper, wat erg lekker erbij smaakte!

  3. 4 stars
    4 sterren… Niet omdat het niet lekker was… Puur en alleen omdat ik ‘m nog niet in zijn volledige beschrijving heb geproefd. Bij deze, je bent een volger rijker! Eenvoudig te volgen recept, handige tips om te kunnen variëren en belangrijkste misschien nog wel gezond en lekker eten in een kort tijdsbestek 😍

  4. 5 stars
    Voorheen was het altijd een pakje kipkerrie, een blikje championsoep en kipfilet, lekker snel, maar we zijn helemaal om, iedereen heeft zojuist heerlijk van dit recept gesmuld.
    Ik heb alleen geen room gebruikt (had ik niet in huis) in plaats daarvan heb ik een roux gemaakt verrijkt met kippenbouillon.

    We gaan opzeker nog een paar recepten uitproberen, ik ben sinds kort met pensioen en heb dus alle tijd om lekker alles uit te proberen.

    M.v.g. Jimmy

        1. Eef

          Ja dat kan, ik zou of of doen. Of sugarsnaps of sperziebonen in stukjes en dan eventueel de prei erbij. Het lekkerste is door de saus 🙂

  5. 5 stars
    Al weken trek in en met googelen kwam ik jouw recept tegen. Gemaakt met vega kip en we hebben zitten genieten. Top!

  6. Mary Jongbloed

    Wat een super leuk recept ga het vanavond zeker maken.
    Heb wel een vraagje ,ben nu een vaste volger van jou geworden
    Kan ik dit ook maken met bloemkoolrijst ik eet nl kha,of heb je speciale recepten voor mensen die kha eten
    Dank je wel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top