Laatst plaatste ik op Instagram een korte kookvideo waarin ik kip kerrie aan het maken was en direct kreeg ik zo ontzettend veel leuke berichtjes. Dat het er lekker uit zag, wat het recept was en wanneer het recept online zou komen. Nou hier is hij dan, het makkelijke, snelle recept voor kip kerrie zonder pakjes of zakjes.
Het is echt een ontzettend makkelijk recept, waanzinnig lekker en helemaal fijn je bent al bij al nog geen half uur in de keuken bezig. Toch zet je een lekkere maaltijd op tafel en daar heb je helemaal geen pakje of zakje voor nodig. Je hebt voor deze kip kerrie alleen wat kruiden nodig zoals, je raadt het vast al, een lekker kerrie. Verder nog een beetje komijn, korianderpoeder, paprikapoeder en natuurlijk peper en zout. De meeste kruiden heb je waarschijnlijk wel in huis.
Romige kip kerrie
Bij kip kerrie houdt een romige saus en hiervoor gebruik ik in dit recept kookroom. Je kunt ook kiezen voor kookroom light als je op de calorieën wil letten. Maakt dat je helemaal niets uit? Ga dan eens voor kokosmelk. Dat geeft net even een extra lekkere smaak aan dit gerecht. Nu let ik niet perse op calorieën maar probeer na mijn zwangerschap wel weer slankere en bewuste keuzes te maken. Kokosmelk is lekker maar helaas niet “slank” te noemen dus die laat ik nu even staan 😉 . Mocht je overigens crème fraîche in huis hebben dan kun je dit ook prima gebruiken. Wanneer je saus dan iets aan de dikke kant is kun je er nog een beetje water bij doen. Kijk, zo heb je weer 3 variaties op dit heerlijke recept voor kip kerrie.

Kip kerrie zonder pakjes en zakjes
Niet alleen met de saus kun je variëren het is natuurlijk ook een perfect gerecht om restjes op te maken. Bak wat restjes groenten in blokjes mee met de kip zoals paprika of tomaat bijvoorbeeld. Extra lekker en je hebt direct nog wat extra groenten in je saus. Win – win 🙂 .


Ingrediënten
- 500 gram kip
- 400 gram sperziebonen
- 250 gram (verse) ananas (in kleine blokjes)
- 250 ml kookroom
- 200 gram rijst
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1½ eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel verse gember (geraspt)
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- ½ theelepel chilivlokken
- boter of olie, peper en zout
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Kook de rijst en zet een pan water met een snuf zout op het vuur voor de sperziebonen.
- Snijd de kip in kleine blokjes, snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en snijd de kontjes van de sperziebonen (was ze ook even).
- Doe een beetje boter of olie in een ruime koekenpan en fruit het ui en knoflook even aan.
- Voeg dan de gember toe, bak even mee tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de kip toe.
- Kruid de kip met de kerrie, peper en zout en bak deze gaar.
- Ondertussen kook je de sperziebonen beetgaar en giet je ze af.
- Doe de kookroom bij de kip in de pan en de overige kruiden (1 theelepel van elk: korianderpoeder, paprikapoeder, komijn en een halve theelepel chilivlokken).
- Roer door, laat dit even pruttelen, proef en breng verder op smaak met peper en zout indien nodig.
- Voeg de ananas toe en verwarm dit even kort mee.
- Verdeel de rijst over de borden samen met de sperziebonen (garneer eventueel met een beetje amandelschaafsel mocht je dit in huis hebben) en de kip kerrie. Eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.



Verse ananas kan bij sommige mensen een reactie geven in de vorm van een prikkelende mond. Een van mijn kleindochters heeft het en ik ook. Misschien genetisch? Met ananas uit blik hebben we dit probleem niet.
Hallo Eef
Morgen maak ik jouw kip kerrie met ananas en heb al ananasstukjes in blik gekocht. Mijn vraag is: voeg ik ook het sap toe of wordt het dan te zoet?
Verheug me erop, het water loopt al in mijn mond. Dankjewel
Wat leuk om te horen! Ik zou eerst de saus maken zoals in het recept en dan even proeven, lijkt het je dan nog lekker om het sap toe te voegen kun je het beetje bij beetje toevoegen.
Heerlijke smaakcombinatie en je kunt er zelf nog groenten aan toevoegen zoals paprika en tomaatjes. Echt smullen! 😋😋
Wat super om te horen, bedankt voor je reactie! 🙂
Van dit recept werd hier vandaag gesmuld. Groente mee laten sudderen met de kip (boontjes voorgekookt, 1 rode paprika en een restje courgette). 1 Appel gesneden en nog 2 minuten mee laten pruttelen.
Wat heerlijk, dankjewel voor je reactie! 🙂
Kun je dit ook invriezen?
Het ziet er heerlijk uit, maar hoe maak ik dit recept iets “magerder”?
Dus eigenlijk hoe en met wat vervang ik de kookroom?
Ik geniet steeds weer van je recepten en weekmenu’s.
Je hebt light kookroom wat je zou kunnen gebruiken maar dat kan wel eerder schiften helaas
Ik kook de boontjes in een vergiet boven de pan rijst. Wat extra water er in doen. Scheelt weer een pitje.
Lekker gerechtje
Goeie tip, dankje Erik! Als je van een knapperig boontje houdt kun je ze iets later toevoegen dan de rijst en wat korter stomen/koken.
Del Monet is toch n blik? Ga vanavond maken
Wat is een alternatief voor de kip? Varkenslapjes, varkenshaas ??
Hi Sandra, in dit recept is kip wel eigenlijk het lekkerste. Als je echt geen kip wilt of kunt eten zou je inderdaad varkenslapjes kunnen proberen!
Kan ik inplaats van kookroom slagroom gebruiken?
Was een lekker recept, ik was alleen de kookroom vergeten, dus uit nood maar koffiemelk gepakt en een beetje gebonden met een halve eetlepel maïzena.
Fijn te horen en slim opgelost! 🙂
Heerlijk recept, ik maak het vaak. Doe er wel zowel slagroom als crème fraiche in. En ik verkruimel een bouillonblokje boven de gebakken kip.
Klinkt super! Dankje Margot!