Weekmenu 11

Lekker en makkelijk vegetarisch weekmenu – week 11

Lekker en makkelijk vegetarisch weekmenu – week 11. Volgende week is het de nationale week zonder vlees. Daarom staat dit weekmenu volledig in het teken van vegetarische recepten zodat je lekker veel inspiratie hebt om volgende week lekkere en makkelijke vegetarische maaltijden op tafel te zetten.

Elke vrijdag kun je op mijn blog terecht voor een lekker en makkelijk weekmenu. Meestal gezond en soms wat minder met in het weekend bijvoorbeeld een lekker baksel of uitgebreid ontbijt. Klik op de foto of de naam van het gerecht voor het recept.

HANDIG OM TE WETEN:

  • Klik op de foto of de naam van het gerecht (in het groen) voor het recept.
  • Achter het icoon “????” vind je de bereidingstijd
  • Achter het icoon “????” vind je tips hoe je de maaltijd (indien mogelijk) kunt voorbereiden.

Vegetarisch weekmenu

Ik zou mezelf niet perse omschrijven als flexitariër (iemand die een of meerdere dagen per week vegetarisch eet). Simpelweg omdat ik geen ‘vaste dagen’ heb waarop ik vegetarisch eet. Ik hou van afwisseling en daarbij horen ook heerlijke vegetarische maaltijden. Of dat nou de ene week één dag is en de volgende week drie dagen, bij wijze van, daar let ik niet heel bewust op. Wel eet ik bewust minder vlees en als ik vlees eet maak ik daarin weer bewuste keuzes. Steeds vaker krijg ik vragen om meer vegetarische recepten te maken voor mijn blog en dat vind ik leuk! Bekijk ook alle vegetarische recepten die al op mijn blog zijn verschenen. Voor dit lekkere en makkelijke vegetarisch weekmenu heb ik ervoor gekozen niet alleen mijn recepten mee te nemen, maar ook de recepten van mijn favoriete (voornamelijk) vegetarische foodbloggers. Wie weet ontdek je nog een nieuwe leuke foodblog 😀 . Volgende week komen er ook nog eens 2 nieuwe heerlijke vegetarische recepten online dus hou mijn blog goed in de gaten!

Maandag | Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout

Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout
Romige geitenkaas polenta met paddenstoelragout, een hele mond vol, maar wat ziet dit recept er zalig uit! Dit heerlijke vega gerecht is van Bo van Beaufood.nl. Een super leuke foodblog met lekkere veel gezonde vega(n) recepten.
Bekijk het recept voor romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout>>

Dinsdag | Plaataart met witlof

Plaattaart met witlof
Deze plaattaart met witlof is zó lekker, ik heb al veel foto’s ontvangen van mensen die hem hebben gemaakt, zo leuk! Het is ook echt een aanrader.
???? mealprep | je kunt de plaattaart een dag van te voren maken dan hoef je hem alleen nog op te warmen
???? bereidingstijd | 40 minuten
Bekijk het recept voor plaattaart met witlof>>

Woensdag | Vegetarische shepherd’s pie met linzen

Vegetarische shepherds pie
De week zonder vlees is het initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van de Hippe Vegetariër. Op haar blog inspireert ze je met veel heerlijke, vegetarische gerechten waaronder deze fan-tas-tisch lekkere vega Shepherd’s pie. Wist je trouwens ook dat ze al (bijna) 2 kookboeken op de markt heeft? Binnenkort komt haar nieuwe kook ‘Vegabijbel’ op de markt.
Bekijk het recept voor vegetarische shepherd’s pie>>

Donderdag | Sticky tempeh bowl

STICKY TEMPEH BOWL
Andrea is de dame achter het kleurrijke blog, Anniepannie.nl. Op haar blog vind je allerlei recepten waaronder veel vega(n) recepten. Altijd prachtig kleurrijk en ze verrast me ook keer op keer weer met haar recepten. Soms hebben ze zelfs de meest verrassende namen zoals ‘sabich‘ of ‘kuku sabzi‘. Neem zeker ook een kleine bij deze vrolijke dame!
Bekijk het recept voor sticky tempeh bowl>>

Vrijdag | Falafel

Falafel
Vandaag staat een lekkere vegetarische ✅ maaltijd op het menu: zelfgemaakte falafel. Lekker met salade, (zelfgemaakt) platbrood en knoflooksaus.
???? mealprep | maak de falafel 1 dag van te voren klaar
???? bereidingstijd | 35 minuten
Bekijk het recept voor falafel>>

Zaterdag | Paprikasoep met tomaat

Paprikasoep met tomaat
Paprikasoep met tomaat, een heerlijk vegetarische soep voor op de zaterdag. Lekker met een broodje of een salade voor erbij.
???? mealprep | je kunt deze soep prima 1 of 2 dagen van te voren maken
???? bereidingstijd | 1 uur en 15 minuten
Bekijk het recept voor paprikasoep met tomaat>>

Zondag | Zoete aardappel boerenkool stamppot met kikkererwt ‘spekjes’

Zoete aardappel boerenkool stamppot met kikkererwt ‘spekjes’
Deze zondag gaan we voor een stamppot van Maartje. Maartje is een hele sportieve dame en eet volledig ‘whole food plant based’ zoals dat zo mooi heet. Wat ik zo leuk vind aan dit gerecht is dat ze een heerlijke stamppot heeft gemaakt en voor de ‘spekjes’ kikkererwten heeft gebruikt. Het lijkt mij een heerlijke combinatie. Trouwens… ook Maartje komt binnenkort met een kookboek. Ik ben benieuwd 🙂
???? bereidingstijd | 30 minuten
Bekijk het recept voor zoete aardappel boerenkool stamppot met kikkererwt ‘spekjes’>>

8 reacties op “Lekker en makkelijk vegetarisch weekmenu – week 11

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *