Kip Parmezaan

Kip Parmezaan

Kip Parmezaan, malse kip in een smaakvol en krokant jasje broodkruim en Parmezaanse kaas in tomatensaus uit de oven. Een heerlijke maaltijd die je binnen een half uurtje op tafel zet!

Krokante kip Parmezaan

Een traditioneel Amerikaans-Italiaans gerecht, kip Parmezaan. Ook wel bekend als Chicken Parmesan. Het is een onwijs lekker én makkelijk gerecht, maar ook onwijs goed comfortfood. Krokante kipfilet in een heerlijke tomatensaus met Parmezaan en afgetopt met gesmolten mozzarella. Loopt het water je al in de mond?

Kip Parmezaan uit de oven

Kip Parmezaan met tomatensaus

De kip Parmezaan kun je natuurlijk gewoon ‘zo’ eten, maar ik raad zeker aan er nog een of twee lekker bijgerechten bij te serveren om er een goeie, vullende maaltijd van te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een van mijn makkelijke pasta recepten maken, maar je kunt ook dit heerlijke focaccia recept maken. Het focaccia brood is onwijs lekker om mee te dippen in de tomatensaus ;-).

Nog wat extra groenten erbij? Of gewoon zin in iets fris? Maak dan eens deze tomatensalade! Ontzettend makkelijk, ontzettend lekker.

Krokante kip Parmezaan

Zelf kip Parmezaan uit de oven maken

Dit fantastische kipgerecht zet je binnen 30 minuten op tafel, een van de vele redenen waarom dit een ideaal gerecht is voor de drukke doordeweekse avonden! Je begint met het paneren van de kipfilet en het maken van de simpele tomatensaus.

Vervolgens bouw je alles op in een ovenschaal en laat je de grillstand van de oven de rest van het werk doen. Garneer hem nog eventjes met wat verse basilicum, et voilà! Je hebt een heerlijke, hartverwarmende maaltijd waar iedereen blij van wordt.

Kip Parmezaan ovenschotel
Kip Parmezaan

Kip Parmezaan

Kip Parmezaan, malse kip in een smaakvol en krokant jasje broodkruim en Parmezaanse kaas in tomatensaus uit de oven. Een heerlijke maaltijd die je binnen een half uurtje op tafel zet!
4.80 van 5 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 kipfilets
  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • 6 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt + extra)
  • 6 eetlepels broodkruim (panko)
  • 3 theelepels basilicum (gedroogd)
  • 400 gram passata
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • 1 bol mozzarella (in plakjes of geraspt)
  • olie, zwarte peper & zeezout
  • ter garnering: wat verse blaadjes basilicum

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de grillstand van de oven voor op 220 graden.
  • Snij de kipfilet horizontaal door zodat je 4 dunne stukken kip hebt.
  • Neem 3 bakjes of diepe schaaltjes. In het ene bakje kluts je het eitje, in het andere doe je de bloem en in het laatste bakje meng je de Parmezaanse Kaas, broodkruim, 1 theelepel gedroogde basilicum en peper & zout naar smaak.
  • Doe de passata in een steelpannetje op laag vuur en breng op smaak met 1 theelepel tijm, 1 theelepel oregano, 2 theelepels gedroogde basilicum en naar smaak wat peper & zout. Verwarm dit rustig op laag/ middelhoog vuur.
  • Doe dan de kip eerst in het bakje met bloem, daarna door het ei en als laatste door het mengsel van broodkruim en Parmezaanse kaas (zorg voor een lekkere dikke laag).
  • Verhit ruim olie in een koekenpan en bak hier in een paar minuten de kip goudbruin, gaar en krokant. Leg ze daarna eventueel even op een velletje keukenpapier.
  • Verdeel de warme passata over een ovenschaal. Leg hier de 4 krokante kip Parmezaan in. Verdeel de plakjes of geraspte mozzarella over de kip en zet onder de grill tot de kaas is gesmolten.
  • Haal uit de oven en garneer met extra Parmezaanse kaas en verse basilicum. Serveer met pasta en een lekkere (tomaten)salade. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 374kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwitten: 33g | Vetten: 13g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Kip Parmezaan

8 thoughts on “Kip Parmezaan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept