Hartige tompouce met gerookte zalm

Hartige tompouce met zalm

Hartige tompouce met zalm en kruidenroomkaas. Dit een voorgerecht voor kerst waarmee je zeker indruk maakt én wat eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om te maken, je kunt het zelfs prima van te voren voorbereiden.

Kerstige voorgerechten

Deze hartige tompouce is een ideaal voorgerecht voor je Kerstdiner! Je kunt alle componenten als je wilt van te voren maken zodat je niet al te lang in de keuken hoeft te staan tijdens het diner. Deze hartige tompouce met zalm heeft relatief weinig ingrediënten maar zit bomvol smaak en fijne structuren! Knapperig bladerdeeg met een romig laagje kruidenroomkaas met ricotta, verse blaadjes rucola en lekkere gerookte zalm. Echt een allemansvriend!

Hartige tompouce met zalm en roomkaas

Boursin

Ondertussen hebben wij al een paar keer mogen samenwerken met Boursin en dat is me toch een feest! De verschillende soorten producten zijn overal heerlijk in en bieden zoveel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een gevlinderde kip of broodjes met Boursin.

In deze hartige tompouce gebruiken we de Boursin in zijn klassieke vorm, als kruidenroomkaas. Deze wordt opgeklopt met ricotta en citroenrasp en vormt een heerlijk romig laagje onder de gerookte zalm.

Hartige tompouce

Gerookte zalm

Gerookte zalm is toch wel één van de lekkerste ingrediënten om te gebruiken in een feestelijk voorgerecht, als je het ons vraagt. De fijne structuur en diepe smaak maak van ieder gerecht een feestje! Hij combineert ook echt heerlijk met de romige Boursin-ricotta in deze hartige tompouce.

Een paar jaar geleden heb ik een recept voor zalmbonbons met – je raadt het al – gerookte zalm gedeeld en dat is nog steeds een succesnummertje!

Hartige tompouce met zalm
Hartige tompouce met gerookte zalm

Hartige tompouce

Hartige tompouce met kruidenroomkaas en zalm. Een lekker en makkelijk voorgerecht voor kerst. Knapperige bladerdeeg en gerookte zalm.
3.84 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 blaadjes bladerdeeg (uit de diepvries)
  • 1 eigeel (+ scheutje melk)
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 100 gram ricotta
  • 100 gram Boursin
  • ½ eetlepel citroenrasp
  • 25 gram rucola
  • 100 gram gerookte zalm

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Halveer de blaadjes bladerdeeg en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Prik de blaadjes in met een vork.
  • Kluts het eigeel met een scheutje melk en smeer hiermee de bladerdeeg in.
  • Verdeel over de helft van de bladerdeeg (dit wordt de bovenkant) de sesamzaadjes.
  • Bak de bladerdeeg in de oven voor ongeveer 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  • Ondertussen klop je de Boursin met de ricotta los en meng je hierdoor de citroenrasp.
  • Verdeel dit mengsel over de onderkantjes van de bladerdeeg (waar dus geen sesamzaadjes opzitten). Gebruik eventueel een spuitzak en maak toefjes voor een leuk effect.
  • Hierover verdeel je wat rucola gevolgd door plakjes gerookte zalm.
  • Top af met de bovenkant met de sesamzaadjes en geniet ervan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 365kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 12g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 10g
*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
Hartige tompouce met gerookte zalm

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Boursin. Wij bepalen zelf met welke merken/bedrijven we samenwerken. Hierdoor kiezen we er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar wij volledig achter staan. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

10 reacties op “Hartige tompouce met zalm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept